SPORTURI  »  HANDBAL  »  RAPID

VIDEO Kim Rasmussen, prima conferință după venirea la Rapid: „Nu pot face revoluție”

La 5 zile după ce a anunțat despărțirea de Carlos Viver, Rapid l-a prezentat miercuri pe noul antrenor, danezul Kim Rasmussen (50 de ani), care a vorbit azi în cadrul unei conferințe de presă.
La 5 zile după ce a anunțat despărțirea de Carlos Viver, Rapid l-a prezentat miercuri pe noul antrenor, danezul Kim Rasmussen (50 de ani), care a vorbit azi în cadrul unei conferințe de presă.

Articol de , , - Publicat joi, 09 martie 2023 11:15 / Actualizat joi, 09 martie 2023 11:15

La 5 zile după ce a anunțat despărțirea de Carlos Viver, Rapid l-a prezentat miercuri pe noul antrenor, danezul Kim Rasmussen (50 de ani), care a vorbit azi în cadrul unei conferințe de presă.

Rasmussen e tehnicianul care i-a adus Liga Campionilor lui CSM București în urmă cu șapte ani. Mutarea fusese anticipată încă de acum câteva săptămâni de Gazeta Sporturilor

Încă o rușine istorică » După Kosovo, România pierde și cu Feroe după o prestație penibilă! Calcule complicate pentru Euro 2024
Preliminarii Euro
Încă o rușine istorică » După Kosovo, România pierde și cu Feroe după o prestație penibilă! Calcule complicate pentru Euro 2024

Kim Rasmussen, noul antrenor al lui Rapid: „Nu pot face revoluție”

„E frumos că m-am întors. Nu mi-a fost greu să iau această decizie când mi s-a oferit oportunitatea. Știam Bucureștiul, știu staff-ul, ce proiect e în derulare la Rapid, știu fanii, nu puteam spune nu. 

Îmi place să antrenez la cel mai înalt nivel, îmi place oportunitatea de a juca în cupele europene, îmi plac atmosfera, presiunea, dedicarea echipei, atitudinea. Când mă întorc într-un loc pe care-l cunosc deja, e o decizie simplă. 

Chiar dacă s-a trecut de jumătatea sezonului, trebuie să fim curajoși, chiar dacă nu va fi ușor. Am urmărit Rapidul în ultimul an, nu pot face o revoluție, e un proiect de durată, o luăm pas cu pas, e imposibil să existe schimbări mari imediat”, a declarat Rasmussen.

Krim Ljubljana a arătat tuturor ce poate, a bătut CSM, care se află la cel mai bun sezon din istorie. Șansele sunt 50-50, va fi un duel încins.

- Kim Rasmussen, antrenor Rapid, despre „dubla” cu Krim Ljubljana din Liga Campionilor

Eliza Buceschi, despre instalarea lui Rasmussen: „Cred că ne ajută această schimbare”

Kim Rasmussen a revenit în România, la Rapid

Obiectivul imediat al danezului va fi calificarea în „sferturile” Ligii Campionilor. Rapid a încheiat pe locul 4 în grupa B și va juca într-un play-off pentru „sferturi” cu Krim Ljubljana, locul 5 în grupa A. Turul va avea loc în deplasare (18-19 martie), iar returul acasă (25-26 martie). Dacă va trece de Krim, campioana României va da peste Vipers Kristiansand în faza următoare.

Kim Rasmussen, prezentat la Rapid

Kim Rasmussen este noul antrenor principal al echipei Rapid București.

Cu o experiență de peste 30 de ani, tehnicianul danez are în palmaresul său unul dintre cele mai râvnite trofee, cel al Ligii Campionilor, câștigat în 2016. A fost selecționer al Poloniei, Ungariei, Muntenegrului și al Coreei de Sud. 

Cu reprezentativa Poloniei a jucat 2 semifinale la Campionatele Mondiale din 2013 și 2015, ambele încheiate pe locul 4. A reușit să califice naționala Muntenegrului la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. În 2022 a câștigat Cupa Asiei cu selecționata Coreei de Sud. 

Ultimele echipe de club pe care le-a antrenat: ️Gloria Bistrița (2021-), ️MKS Lublin (2020-2021), ️CSM București (2015-2016).

Kim a fost nominalizat de mai multe ori la titlul de antrenorul anului de către Federația Internațională de Handbal. 

Bine ai venit în Familia Rapid, Kim!

- comunicat Rapid

Kim Rasmussen, prima conferință după venirea la Rapid: „Nu pot face revoluție”
Kim Rasmussen

Bogdan Vasiliu, conducătorul grupării giuleștene, l-a ales pe Kim Rasmussen pentru că cei doi au o legătură specială. Au colaborat cu succes la cea mai mare performanță din istoria recentă a handbalului românesc, Liga Campionilor cucerită de CSM în 2016. Vasiliu era atunci președintele Clubului Municipal, iar Kim antrenor.

  • Rasmussen era liber de contract. La începutul lunii februarie s-a despărțit de naționala Coreei de Sud. A invocat discrepanțe în ceea ce privește filosofia de joc și de antrenament. Rapid e a treia formație din România pe care o pregătește tehnicianul danez. În sezonul 2021/2022 a stat și pe banca celor de la Gloria Bistrița.
  • Rasmussen s-a remarcat la naționala Poloniei, pe care a condus-o între 2010 și 2016 și a dus-o de două ori pe locul 4 în lume, la Mondialele din 2013 și 2015. A mai antrenat Ungaria, Muntenegru și Coreea de Sud, alături de care a câștigat Cupa Asiei în 2022.

Citește și: 

Clipe de panică în avionul naționalei României: pilotul n-a putut ateriza în Feroe din cauza unei furtuni de zăpadă. „Tricolorii” au ajuns până la urmă la destinație

O jucătoare de la CSM București și o fostă handbalistă de la Rapid și-au anunțat retragerea: „E un moment bun"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
adrian.7
adrian.7  •  09 Martie 2023, 12:33

Fapte...Domnul Vasiliu a promis la instalare, că toate sectiile care au sporturi de echipă vor ieși în anul aniversar al clubului Rapid în primele trei în România...Toate!...Problema este că nici o echipă nu va ieși pe locul 1 și are deja cartonaș galben de la Ministerul Transporturilor, principalul finanțator...Mai ales că a înființat trei secții noi deci mai mulți bani decât cheltuia doamna Caciureac...

miciBIO
miciBIO  •  09 Martie 2023, 12:13

Proastă mutare, Rapid și-a dat afară antrenorul care a luat titlul și cu care a ieșit din grupele UCL!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează