SPORTURI  »  HANDBAL  »  CALIFICĂRI CAMPIONATUL EUROPEAN

România - Norvegia 23-25, în Preliminariile CE 2014 » Le-am făcut să tremure!

Articol de - Publicat miercuri, 23 octombrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 23 octombrie 2013 20:18

"Naţionala" României a fost egala campioanelor olimpice şi mondiale 57 de minute. Lipsa de experienţă a "tricolorelor" a trădat pe final şi nordicele s-au impus


Cu cinci campioane olimpice pe teren şi cu şapte campioane mondiale, Norvegia a transpirat din greu la Oradea, pentru victorie în faţa unei echipe a României care le-a trimis în teren pe tinerele Perianu, Ţăcălie, Marin, Oltean sau Băbeanu.

Cu o apărare excelentă, care a anihilat-o aproape complet pe Heidi Loke, cel mai bun pivot din lume, România a stat în "gîtul" nordicelor tot timpul. La pauză, Norvegia a intrat totuşi în avantaj, 11-10, Breivang marcînd cu două secunde înainte de final.

Echipa care nu cedează
Greul partidei l-au dus însă, în tabăra României, tot "veteranele". Paula Ungureanu a apărat extraordinar, Aurelia Brădeanu a fost "creierul" formaţiei, iar Elisei şi Nechita au punctat de cîte ori au avut ocazia. S-au ridicat la înălţimea aşteptărilor şi Gabi Perianu (19 ani), dar şi Luciana Marin, care sînt practic debutante la "naţională" într-o competiţie oficială!
Norvegia s-a desprins în două rînduri la trei goluri distanţă, 13-10, 16-13, au condus apoi cu 18-16, dar echipa lui Gheorghe Tadici nu a cedat nici un moment. A fost 22-22 cu trei minute înainte de final, moment în care Perianu a ratat singură, faţă în faţă cu Lunde-Haraldsen.

La final a fost 25-23, dar cei 3.000 de spectatori prezenţi la Oradea au fost mulţumiţi de felul cum româncele s-au dăruit pe teren. "Se naşte o nouă echipă. Cu un astfel de spirit, pe care aceste fete l-au arătat în teren, ne putem bate cu oricine", a spus, mîndru, selecţionerul Gheorghe Tadici.


România 23
L. Marin 5, Perianu 4, Elisei 4, Brădeanu 4, Nechita 3, Pintea 1, Oltean 1, Tătar 1.
Antrenor: Gheorghe Tadici

Norvegia 25

Breivang 6, Riegelhuth 5, Loke 4, Mork 4, Oftedal 2, Alstad 1, Sulland 1, Gosse 1, Solberg 1.
Antrenor: Thorir Hergeirsson

Obligaţi să batem Belarus
Într-o grupă de doar trei echipe, cu Norvegia şi Belarus, România va trebui să treacă de formaţia ex-sovietică pentru a se califica la turneul final al Euro 2014, de anul viitor. După ce duminică, la Bergen, Norvegia şi România vor juca partida retur, "tricolorele" vor disputa ultimele două meciuri în iunie 2014, cu Belarus. Primele două echipe în grupe obţin biletele pentru turneul din Ungaria şi Croaţia.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (36)
sorineldumitru
sorineldumitru  •  25 Octombrie 2013, 16:08

Vreau sa zic ca din comentariile mele anterioare n-am vrut sa se inteleaga ca sunt impotriva meciurilor nationalei in Baia Mare si nici ca publicul de-acolo e adunat de pe maidan sau e necivilizat, cum au inteles unii. Tot ce-am vrut sa spun e ca eu cred ca Oradea merita sa gazduiasca aceasta echipa si vad ca pe unii ii deranjeaza asta, de-asta nu eram multumit.

sorineldumitru
sorineldumitru  •  25 Octombrie 2013, 16:05
Postat de torquefm pe 24 Octombrie 2013, 17:18

tu esti ardelean mai catolic decat papa ! Si nemtii creeaza presiune si austriecii....dar noi cand copiem ceva ducem la extrem ! Diferenta intre presiunea de pe "maidan" de la baia mare si romania la oradea...a fost o victorie vs. o infrangere ! Asta-i diferenta intre presiunea de "maidan" si placerea de-a aplauda pe toata lumea ....dupa ce s-a terminat meciul poti sa aplauzi pe cine vrei tu si cat vrei tu...cum fac si eu. Dar in timpul meciului faci orice in limitele regulamentului ca echipa ta sa castige ! Inclusiv punerea de presiune pe arbitrii. Mai lasa-ma cu civillizatia ta...

Prietene, am pierdut cu Norvegia, daca o batea HCM pe Gyor ce mi-ai zis tu avea logica, nu ma fa sa-ti spun ca Romania a batut-o pe Slovacia la Oradea, asa ca n-a fost chiar o victorie vs o infrangere. Si apropo de asta mie mi se pare cam putin 1 gol acasa cu Hypo daca vrei sa te califici, va fi mai greu in deplasare. Succes oricum echipei din Baia Mare, nu vreau sa se inteleaga ca sunt impotriva ei. Si n-am zis nimic de maidanul din Baia Mare, am presupus doar ca un astfel de comportament te-ar face si pe tine fericit.

sorineldumitru
sorineldumitru  •  25 Octombrie 2013, 15:58
Postat de torquefm pe 24 Octombrie 2013, 17:21

Nu ti-o zis nimeni nici de batjocorit/injurat/scuipat ! Pur si simplu presiunea aia creata de 3000 de oameni care fluiera/huiduie pe atacul lor ! Picioarele le tremura,ele nu se mai inteleg intre ele ca nu se mai aud ! Las-o asa....du-te la polo.

Nu stiu cum sa-ti zic, dar alea le-am auzit, de-aia nu prea inteleg ce nu ti-a convenit? Ma rog o fi cum zici tu, Baia Mare e un super-oras plin de oameni atotcunoscatori in ale handbalului, iar nationala ar trebui sa se mute pt totdeauna acolo. Tot ce ma deranja era obsesia asta cu echipa nationala intr-un singur loc, fara a da sansa si altui public sa se bucure(pt ca ce sa vezi, nu stiu sa incurajeze echipa). Apropo, la Oradea a revenit echipa masculina la un mondial dupa 18 ani, cu un public fabulos, deci nu cred ca e cazul sa ne dati lectii.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează