SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAŢIONALĂ

Românii nu mai au loc în propriul campionat! Situaţie incredibilă la primul meci din Liga Naţională

foto: facebook hc dobrogea sud
foto: facebook hc dobrogea sud

Articol de - Publicat marti, 30 august 2016 18:41

Meciul dintre HC Dobrogea Sud Constanța și Poli Timișoara parcă a fost unul din campionatul Serbiei sau Muntenegrului. Pe teren au jucat doar 8 români și 15 jucători din spațiul ex-iugoslav!

Meciul de debut al sezonului 59 al Ligii Naționale masculine, numită și ”Liga Zimbrilor”!, a scos la iveală un lucru incredibil. Handbaliștii români nu mai au loc să evolueze în propria țară! Decizia FRH, de acum două sezoane, de a da liber cluburilor pentru oricâți jucători străini, a dus la un lucru incredibil! Timișoara și Constanța, două echipe care au pe bancă antrenori străini, au jucat pe parcursul celor 60 de minute de joc cu doar 8 români și cu 15 jucători de alte naționalități!

Timișoara a jucat la Constanța, în cea mai mare parte a timpului, cu colonia sa de jucători ex-iugoslavi. Tehnicianul muntenegrean Pero Milosevici a jucat de multe ori cu 7 ”stranieri” pe teren. De altfel, din cei 12 jucători folosiți pe parcursul celor 60 de minute de joc, doar patru au fost români. În rest 4 muntenegreni, 2 macedoneni, un bosniac și un sârb!

Nici Constanţa nu a fost departe. Și ea cu un antrenor străin, sârbul Cirkovici, HCD a avut 4 români și 7 străini, aici dominând însă sârbii, 5 la număr, un muntenegrean și un macedonean!

Campioana revenită din liga a doua
Campioana HCM Constanța a murit, la propriu, din cauza problemelor financiare, acum două sezoane. Atunci, o serie de foști jucători ai echipei, între care Ionuț Rudi Stănescu, acum președinte-jucător, George Buricea și Laurențiu Toma, au pus bazele unei noi formații.

HC Dobrogea Sud a pornit de jos, a promovat în prima ligă, iar acum și-a făcut debutul. 9 handbaliști din vechea gardă sunt și acum în lotul ”rechinilor”, care și-au propus să încheie pe podium noul sezon. Debutul a fost însă unul nefericit, încheiat cu o înfrîngere la limită în fața echipei care a ocupat ultima treaptă a podiumului sezonul trecut: Poli Timișoara.

Trei cartonașe roșii
 Meciul a fost însă unul spectaculos și foarte tensionat. Timișoara a condus în prima parte, s-a desprins la patru goluri, dar Constanța a revenit și la pauză a fost egal 13. În partea a doua rolurile s-au schimbat, gazdele au preluat conducerea, dar totul s-a schimbat surprinzător în ultimele 10 minute.

Portarul macedonean Zlatko Daskalovski a fost incredibil. A reușit nu mai puțin de 23 de parade și a dus toate puncte la Timișoara.
Au fost și trei cartonașe roșii (Vuk Milosevici și Santeiu de la Timișoara, Nikolici de la Constanța), mulți nervi, tensiune, asta poate și pentru că pe teren au fost cei 15 jucători din fostul spațiu ex-iugoslav: macedoneni, sârbi, bosniaci, muntenegreni!

HCD Constanța 25
Nikolici 5 goluri, Toma 4, Cutura 4, Buricea 3, Vujadinovici 3, Crnoglavac 3, Angelovski 3. Au mai jucat: Sijan, Stănescu (portari) - Săulescu, Rakcevici
Poli Timișoara 26
Lasica 5, Filip Lazarov 4, Simovici 4, Marjanovici 4, Santeiu 3, Leonard Ștefan 2, Vuk Milosevici 2, Furak 1, Pejovici 1. Au mai jucat: Daskalovski, Savici (portari) - Păiuș.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
pekeler
pekeler  •  30 August 2016, 23:39

Speram sa se ridice si nationala. Poate sunt putini romani ,dar destui cat sa prinda experienta pt echipa nationala.

americanu197
americanu197  •  30 August 2016, 20:06

numai mamaliga lu corleone nu are nici o identitatel... e liga nimanui pe care toti vor sa o uite

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close