SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA-CORONA BRAȘOV 28-24

SCM Rm. Vâlcea mai face un pas spre titlu! Au mai rămas 4 meciuri până la final și oltencele nu au voie să facă pași greșiți

Foto: Marius Ionescu
Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 07 aprilie 2019 19:32

Oltencele de la Râmnicu Vâlcea au trecut de a treia clasată, Corona Brașov, scor 28-24, în prima ligă feminină de handbal. Mai au patru meciuri până la finiș, dar nu au voie să greșească.

SCM Rm. Vâlcea nu a mai dat emoții suporterilor săi în disputa cu Corona Brașov, așa cum s-a întâmplat etapa trecută, în fața Dunării Brăila. Echipa lui Florentin Pera a câștigat destul de lejer întâlnirea cu Brașovul, care nu le-a putut folosi pe Eliza Buceschi și Laura Chiper, componentele "naționalei" României.

Corona s-a bătut cât a putut în fața liderului Ligii Naționale, dar Alicia Fraga Fernandez, Natalia Vasileuskaia, Irina Glibko, Raluca Băcăoanu au făcut diferența pe finalul primei reprize. Atacul a funcționat excelent la Vâlcea, care avea plus patru pe tabelă, 18-14. În partea a doua, diferența a crescut la 7 goluri, spre bucuria celor 2.000 de fani care așteaptă mai mult ca niciodată, titlul la Rm. Vâlcea.

Gazdele au rulat tot lotul, iar Brașovul a refăcut din diferență. Portarul Iulia Dumanska a închis însă poarta și nu le-a lăsat pe ardelence să se apropie. Sorina Târcă, fiica fostei mari internaționale Mariana Târcă a strălucit pe postul de inter stânga marcând de 8 ori, dar Corona a trebuit să se recunoască învinsă, 24-28.

Încă un pas uriaș făcut de Vâlcea către titlu, echipa olteană mai având patru meciuri până la final. NU au voie să facă nici un pas greșit cu Măgura Cisnădie, CSM Slatina (la Rm. Vâlcea), cu U Cluj și Gloria Bistrița, în deplasare.

clasament

Bistrița, victorie mare la Baia Mare

Gloria Bistrița s-a apropiat de podiumul campionatului după ce a învins duminică seara, la Baia Mare, pe Minaur, cu 22-21. A fost a treia victorie consecutivă pentru echipa pregătită de Horațiu Pașca, secundul de la naționala României.

Bistrița e acum, cu 33 de puncte, la un singur punct de locul 3, ocupat de Corona, dar brașovencele au un meci mai mult disputat. Valentina Elisei Ardean, veterana de 35 de ani, a fost jucătoarea meciului în disputa de la Baia Mare. Ea a jucat pe post de inter stânga și a marcat de 9 ori!

Baia Mare e într-o criză profundă, suferind a cincea înfrângere consecutivă. Echipa lui Costică Buceschi nu a mai învins pe nimeni din luna ianuarie și are acum emoții, aflându-se în zona retrogradării. 

Rezultate etapa a 21-a

  • SCM Craiova-Gloria Buzău 32-28
  • HC Zalău-CSM Slatina 34-25
  • SCM Rm. Vâlcea-Corona Brașov 28-24
  • HCM Baia Mare-Gloria Bistrița 21-22

Luni, ora 17:30 se joacă CSM Galați-Măgura Cisnădie, iar partida CSM București-U Cluj Napoca se joacă marți, 9 aprilie 

Citește și:

CSM BUCUREȘTI - METZ 26-31 // Paula Ungureanu: „Nu știu de ce am jucat atât de puțin” + Oana Manea știe care a fost atuul franțuzoaicelor: „Ne-au învățat toate combinațiile”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
103179470776675
Sabin Ellak  •  08 Aprilie 2019, 09:25

Hai Valcea! Trebuie sa detronati pisicutele CSM-ului.Sinteti mai valoroase,asa ca la anul veti lupta in cupa campionilor exact ca pe vremuri.SUCCES!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează