SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARII CE 2024

Scor incredibil în preliminariile CE 2024 » Franța a zdrobit din nou Letonia

Pauline Coatanea a fost cea mai bună marcatare a Franței FOTO Imago Images
Pauline Coatanea a fost cea mai bună marcatare a Franței FOTO Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 07 aprilie 2024 21:25 / Actualizat duminica, 07 aprilie 2024 21:39

Franța, campioana olimpică și mondială en titre, s-a impus cu 53-9 (24-7) în fața Letoniei în ultimul meci din grupa 4 a preliminariilor Campionatului European 2024. În tur echipa antrenată de Olivier Krumbholz se impusese cu 55-8 (26-1).

Echipa Franței a făcut spectacol pe teren propriu, trecând în ultimul meci al preliminariilor pentru CE 2024 cu un scor astronomic de Letonia. Campioana mondială și olimpică en titre s-a impus cu 53-9, după ce în tur o făcuse cu 55-8. În repriza a doua, gazdele au înscris doar două goluri.

Cele mai bune marcatoare ale Franței au fost Pauline Coatanea, 10 goluri, Chloe Valentini, 8 goluri, Tamara Horacek și Lucie Granier, câte 7. Vedetele Nze Minko și Pauletta Foppa au fost lăsate pe bancă pentru această partidă.

Franța era deja calificată la Campionatul European, care va avea loc între 28 noiembrie și 15 decembrie în Austria, Ungaria și Elveția. Echipa din Hexagon va juca prima fază a turneului final în Elveția.

Rafael Nadal, revenire întârziată de o problemă la mușchii abdominali: „Nu reușesc să ajung în formă pentru a juca”
DEZVĂLUIRE
Rafael Nadal, revenire întârziată de o problemă la mușchii abdominali: „Nu reușesc să ajung în formă pentru a juca”

Va fi a 13-a participare a franțuzoaicelor la un turneu final european, cel mai bun rezultat fiind cucerirea aurului în 2018. La ultima ediția s-au clasat pe locul al patrulea.

24 de echipe la Camponatul European

La CE 2024 s-au mai calificat România, Croația, Germania, Ucraina, Slovacia, Țările de Jos, Cehia, Portugalia, Slovenia, Spania, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Turcia, Suedia, Islanda, Insulele Feroe, Danemarca, Polonia.

Aceste reprezentative li s-au alăturat celor din țările gazdă și Norvegiei, campioană europeană en titre. Tragerea la sorți pentru Campionatul European 2024 va avea loc pe 18 aprilie la Viena.

Amical cu România la Clermont-Ferrand

Jucătoarele lui Olivier Krumbholz se vor îndrepta acum spre Clermont-Ferrand, unde lotul va fi mărit cu încă patru jucătoare (Floriane André, Audrey Dembélé, Aïssatou Kouyaté, Déborah Lassource) pentru o săptămână de pregătire și un meci amical împotriva României, care va avea loc pe 14 aprilie, de la ora 18:45.

România a învins Grecia cu 31-24, la Buzău, în ultimul meci din grupa 1 de calificare, având un parcurs perfect, cu șase victorii din șase partide

Citește și:

România, 6 din 6 în preliminariile EURO 2024! Victorie la 7 goluri contra Greciei
PRELIMINARII CE 2024
România, 6 din 6 în preliminariile EURO 2024! Victorie la 7 goluri contra Greciei
Handbalul, fără „lipici” la Jocurile Olimpice de la Paris?
JOCURILE OLIMPICE
Handbalul, fără „lipici” la Jocurile Olimpice de la Paris?

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează