SPORTURI  »  HANDBAL  »  ANTRENORI

Simona Gogîrlă a preluat-o pe SCM Craiova, iar Costică Buceschi a ajuns la Brăila » Patru antrenori noi în Liga Națională feminină de handbal

Articol de - Publicat marti, 09 iunie 2015 18:21

Liga Națională de handbal feminin va începe noua stagiune cu cel puțin patru antrenori noi.

Doi sînt deja confirmați. Simona Gogîrlă va antrena pentru următoarele două sezoane pe SCM Craiova, echipa care va reprezenta România în Cupa Cupelor, iar Costică Buceschi a ajuns pe malul Dunării, la Brăila.

Gogîrlă a mai antrenat două echipe de primă ligă, SCM Ploiești și HCM Rm. Vîlcea, iar Costică Buceschi a cîștigat campionatul cu HCM Baia Mare în 2014, fiind înlocuit de campioană la jumătatea sezonului încheiat. El a preluat apoi echipa de junioare I de la CSM București cu care a cîștigat titlul național. Se pare că Buceschi nu va merge singur la Brăila, mai multe jucătoare din eșalonul doi, de la CSM București, urmînd să fie împrumutate la Dunărea.

Roșca în pole-position

HCM Baia Mare nu a numit însă un antrenor după plecarea slovenului Tonje Tiselj. În pole-position se află totuși, Aurelian Roșca, fostul tehnician de la Craiova, cel care pregătește însă și "naționala" sub 19 ani a României. Acest lucru pare însă a fi un mare impediment, tehnicianul urmînd să fie plecat cu "naționala" la Campionatul European, în Spania, exact în perioada de pregătire fizică a echipei băimărene.

Și Vîlcea încă îi mai caută un înlocuitor lui Dumitru Muși. Deși inițial se zvonea că ar fi purtat tratative tot cu Aurelia Roșca, la HCM Rm. Vîlcea favorită să preia echipa este Mariana Tîrcă. Fără angajament la o echipă de club, ci doar pe banca reprezentativei under 17, Tîrcă încă e așteptată să dea răspunsul final la Vîlcea.

În rest antrenorii sînt confirmați la celelalte echipe, dar nu e exclus ca să mai aibă loc mutări noi pînă în startul sezonului. În plus, se așteaptă se se termine turneul de baraj pentru promovare, care are loc în aceste zile la Rm. Vîlcea.

Echipă Antrenorul cu care a terminat campionatul Noul tehnician
CSM București  Mette Klit confirmat
HCM Baia Mare Tonje Tiselj Aurelian Roșca (?)
Corona Brașov Bogdan Burcea confirmat
HCM Roman Florentin Pera confirmat
 SCM Craiova  Aurelian Roșa  Simona Gogîrlă
 Dunărea Brăila  Alexandrina Soare  Costică Buceschi
 HC Zalău  Gheorghe Tadici  confirmat
 CSM Ploiești   Goran Kurtes  confirmat
 U Alexandrion Cluj   Carmen Amariei  confirmat
HCM Rm. Vîlcea Dumitru Muși Mariana Tîrcă (?)
HC Alba Sebeș Săviștean Popa confirmat
Rapid București Vasile Mărgulescu confirmat

Ultimele două echipe care vor juca în prima ligă vor fi stabilite în urma turneului de promovare-retrogradare care are loc în aceste zile la Rm. Vîlcea. Pentru cele două locuri au mai rămas în cursa pentru prima ligă Unirea Slobozia, Știința București, Cetate Deva și Măgura Cisnădie.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează