SPORTURI  »  HANDBAL  »  GYOR - OLTCHIM (ÎN TUR: 24-22), JOI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Sperietoare în deplasare » Oltchim are de ce să creadă în victorie la Veszprem

Allison Pineau a fost una dintre jucătoarele surpriză, în tur. Cea mai bună jucătoare din lume în 2009, franţuzoaica e una dintre cele mai bune apărătoare din lume
Allison Pineau a fost una dintre jucătoarele surpriză, în tur. Cea mai bună jucătoare din lume în 2009, franţuzoaica e una dintre cele mai bune apărătoare din lume

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2013 00:00 / Actualizat marti, 09 aprilie 2013 20:36

Campioana României are cel mai bun sezon în meciurile externe, din istoria sa. A cîştigat cinci din cele şase partide susţinute pe terenurile adverse.

Oltchim Rm. Vîlcea mai are o singură şansă de a juca finala Ligii în actualul sezon. "Galacticele" trebuie să învingă pe terenul rivalelor de la Gyor, la cel puţin trei goluri distanţă. Va fi suficientă şi o diferenţă de două goluri, în condiţiile în care Oltchim va marca mai mult de 24 de goluri.

Vîlcencele sînt determinate şi pregătite să producă surpriza.

Pe ce se bazează Oltchimul?
În actualul sezon al Ligii, Vîlcea a avut un parcurs aproape perfect în partidele din deplasare. A cîştigat 5 din cele 6 dispute, unele dintre ele decisive în drumul spre a prinde semifinalele!

În prima fază a grupelor, Oltchim nu a avut emoţii. 34-15 cu Buxtehuder, vicecampioana Germaniei, 24-20 cu Randers, campioana Danemarcei, şi 25-24 la Viena, cu Hypo Viena.

Emoţiile au început în grupele principale, mai ales că româncele pierduseră primele două jocuri, 22-23 la Vîlcea, cu FTC Budapesta, şi 24-28 la Ljubljana, cu Krim. Nu mai aveau voie la nici un pas greşit. Culmea însă, sub presiune, Oltchim a jucat mult mai bine. A cîştigat la Zvenigorod, cu Zvezda, 26-23, iar apoi, într-un meci de care pe care, a învins vicecampioana Ungariei, Ferencvaros, 30-23!

Oltchim nu a avut un astfel de parcurs în deplasare, în nici un sezon disputat în Liga Campionilor. Nici în 2010, cînd Vîlcea a jucat finala Ligii, nu a obţinut asemenea rezultate pe terenul adversarelor!

Gyor, de netrecut acasă
Pe de altă parte însă, campioana Ungariei este o formaţie redutabilă în faţa propriilor suporteri. În actualul sezon are 6 victorii din 6 apariţii, toate obţinute la diferenţe categorice, de la cinci goluri în sus. Krim Ljubljana, Podravka, Larvik, Randers, Jolidon Cluj şi Buducnost Podgorica au fost îngenuncheate la Gyor.

Un avantaj pentru Oltchim ar fi faptul că în sala din Veszprem, la fel ca şi Oltchimul la Bucureşti, Gyor nu se simte la fel de confortabil. Presiunea pe adversare nu e la fel de mare în Veszprem Arena precum în "Magvassy Mihaly", o sală mai mică, dar cu o acustică mult mai bună.

Nu au învins niciodată la Gyor
Oltchim Rm. Vîlcea nu a cîştigat niciodată la Gyor. Au fost cinci meciuri ale vîlcencelor în Ligă, iar cel mai bun rezultat a fost înregistrat în semifinalele Ligii, în 2010, cînd "galacticele" s-au întors cu un rezultat de egalitate: 25-25. Vîlcencele speră ca joi seara să se adauge pe lista scurtă a echipelor care au reuşit în istoria lor să treacă de Gyor în Ungaria. Acestea sînt Lada Togliatti, Zvezda Zvenigorod, Ikast, Viborg şi Larvik.

16 victorii, 5 egaluri şi 22 de înfrîngeri e palmaresul Oltchimului, în deplasare, în ultimele şase sezoane din Ligă

5 înfrîngeri, 3 egaluri şi 36 de victorii are Gyor, pe teren propriu, în ultimii şase ani în Liga Campionilor

26,6 e media reuşitelor Oltchimului în Ligă, în actualul sezon. Gyor are 28

21,3 e media golurilor primite de Gyor. Oltchim primeşte cu unul mai mult: 22,6

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
qpax
qpax  •  10 Aprilie 2013, 16:40

In teorie aveti dreptate, Gyor are toate argumentele sa se califice mai departe, mai putin valoare individuala ...:)) Are un sponsor solid, deci stabilitate finaciara si un viitor cert, o propaganda pozitiva in jurul echipei (care toaca de ani buni ca au cele mai valoroase jucatoare din lume, in detrimentul cifrelor si trofeelor castigate de fiecare jucatoare), are omogenitate de cativa ani de zile, incredere dupa rezultatele bune de sezonul asta ... dar nici valoarea nu este de neglijat, chiar daca voi saracii de voi, la cat handbal stiti ... nu intelegeti la ce ma refer ... Gyor este totusi favorita si cu 60-40% sanse de calificare!

speedy73
speedy73  •  10 Aprilie 2013, 10:13
Postat de elfs77 pe 10 Aprilie 2013, 09:51

Raman la parerea ca inca se joaca calificarea. Oltchim a aratat ca, atunci cand e cu cutitul la os, poate juca cel mai bun handbal. Gyor in schimb in ultimii ani a clacat in meciurile decisive

problema e ca, in ciuda declaratiilor, jucatoarele de la oltchim par sa porneasca cu psihic de invinse. mie asa mi se pare. iar daca pornesc asa, nu au sanse. vor fi conduse la 3-4 goluri in primele 10 min si vor alerga tot meciul

elfs77
elfs77  •  10 Aprilie 2013, 09:51

Raman la parerea ca inca se joaca calificarea. Oltchim a aratat ca, atunci cand e cu cutitul la os, poate juca cel mai bun handbal. Gyor in schimb in ultimii ani a clacat in meciurile decisive

Vezi toate comentariile (9)
Comentează