SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL >> POLI IZOMETAL - UCM REŞIŢA 23-28

Sprint de final

Articol de GSP - Publicat luni, 04 februarie 2008 00:00

Reşiţa a cîştigat derby-ul Banatului, învingînd Poli în ultimele 10 minute ale partidei


Derby în Banat, în prima etapă a returului de handbal masculin a Ligii Naţionale. Calificate în Chalenge Cup, Poli Izometal şi UCM Reşiţa s-au duelat ieri la Timişoara, în faţa a peste 2.000 de spectatori.


Reşiţa lui Aihan Omer a început tare, dar gazdele au menţinut trena. Dorinţa de revanşă după înfrîngerea categorică din tur (25-32) i-a mobilizat pe timişoreni, care au reuşit să conducă pentru prima oară în partidă (11-10), cu patru minute înainte de finalul primei reprize. La pauză, însă, a fost egalitate, 13-13.


În partea secundă, echipa selecţionerului a demarat în forţă. Rohozneanu şi Ciubotaru au refăcut o diferenţă de trei goluri în doar cinci minute. Graţie insistenţei lui Fenici şi a intervenţiilor portarului Damjanovici, Timişoara a egalat din nou 17-17 (42), dar nu a ştiut să profite de superioritatea numerică. Ultimele zece minute le-a jucat din nou feste gazdelor, care au căzut inexplicabil. Cu Bojan Butulja în prim plan, Reşiţa a turat motoarele, reuşind să-şi asigure victoria (23-28).

Critici

Eugen Bota a recunoscut că echipa sa nu a reuşit să scape de complexul finalului de meci. "Se pare că problema ultimelor zece minute din nou apare. Dar acum chiar nu-mi explic de ce, pentru că, pregătirea fizică a fost bine gîndită, se pare că avem totuşi o problemă de mental. Cînd apare şi oboseala, nu mai reuşim să ne concentrăm şi ne scade încrederea în propriile forţe. Aştept şedinţa cu conducerea să vedem ce soluţii putem găsi", a spus Bota.

Nu abandonează titlul
Antrenorul Reşiţei, Aihan Omer, a anunţat că nu renunţă la gîndul de a cîştiga titlul. "Noi nu vom ceda niciodată, nici în ultima secundă a ultimei etape, vrem să tratăm fiecare pas cu atenţie, ca să putem să ne apropiem cît mai mult de Steaua", a spus Omer care a recunoscut că echipa sa nu a avut parte de un meci uşor la Timişoara: "Ne aşteptam la un meci greu, mă bucur însă că am cîştigat, probabil experienţa noastră compeţiţională şi-a spus cuvîntul. Şi în plus, la Timişoara, jucăm ca acasă".

U Poli Izometal - UCM Reşiţa 23-28(13-13)
Poli: Damjanovici - Sadoveac 4, Grasu 4, Corija 1, Fenici 7, Florea, Cristeascu 2. Antrenor: Eugen Bota. Au mai jucat: Bota 2, Şimicu 2, Mirkovici 1, Varga
UCM Reşiţa: C. Ionescu- Tucanu 2, Butulja 9, Cuciula 3, Pîrvan 2, Rohozneanu 6, Ciubotariu 3. Antrenor: Aihan Omer. Au mai jucat: Natalyuk, Vaidasigan 1, Grozăvescu 1, Pancu 1, Vulpe.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează