SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE JUNIOARE

Suc de portocale » România înfruntă astăzi Olanda pentru un loc în semifinalele Mondialului de junioare

Articol de - Publicat miercuri, 30 iulie 2014 00:00 / Actualizat marti, 29 iulie 2014 21:10

"Naţionala" de junioare a României întîlneşte azi, de la ora 13:00, Olanda, în "sferturile" Mondialului sub 18 ani


"Tricolorele" sînt date drept mari favorite, dar Olanda a reuşit un meci senzaţional, în "optimi". Batavele au învins Ungaria, 22-21, maghiarele venind după cinci succese consecutive în grupă, la Mondialul din Macedonia.

România a învins clar Croaţia, 28-22 în optimile de finală, şi se pregăteşte acum pentru duelul cu olandezele. Al doilea atac la actuala ediţie, după Coreea de Sud, 198 de goluri în şase jocuri, România are una dintre cele mai bune linii de nouă metri. Contraatacul, de asemenea, e un alt punct forte. Olandezele se bucură de o poartă foarte bună. Rinka Duijndam are un procentaj de 38 la sută al mingilor apărate, iar Mandy Hoogenboom e redutabilă la aruncările de la 7 metri: 8 parate din 16!

Interul stînga al României, Bianca Bazaliu, este pe locul patru în clasamentul golgeterilor, cu 45 de goluri marcate, principala realizatoare a olandezelor fiind Anouk Winkels, cu doar 23 goluri.

"Scopul nostru e de a cîştiga o medalie şi să dovedim că sîntem o echipă mare. Nu va fi uşor, sînt echipe cu adevărat de calitate în Macedonia", a declarat Bazaliu.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  30 Iulie 2014, 14:51

Bravo, fetelor!

comabi
comabi  •  30 Iulie 2014, 14:38

Scor final: Olanda - Romania: 22-36; gol marcat de Romania cu 3 secunde inainte de final in dubla inferioritate numerica si o hora a bucuriei care au aratat concentrarea cu care au tratat meciul pe intreaga sa durata. de la 15:30 incepe cel de-al 2-lea sfert, care va stabili adversara Romaniei din semifinale.

magura
magura  •  30 Iulie 2014, 14:36

REZULTAT FINAL - Olanda - ROMANIA 22 - 36

Vezi toate comentariile (18)
Comentează