SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORONA BRAŞOV-CSM BUCUREŞTI 22-23

Succes tremurînd » CSM Bucureşti s-a impus la limită în deplasarea de la Braşov

Brazilianca Ana Paula Rodrigues a marcat golul victoriei echipei sale // Foto: Bogdan Bălaş (Braşov)
Brazilianca Ana Paula Rodrigues a marcat golul victoriei echipei sale // Foto: Bogdan Bălaş (Braşov)

Articol de - Publicat sambata, 28 februarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 27 februarie 2015 22:56

CSM Bucureşti s-a impus greu, aseară, la Braşov, deşi a avut 7 goluri la jumătatea reprizei a doua. Echipa din Capitală continuă urmărirea campioanei.

CSM Bucureşti a condus în permanenţă la Braşov. Apărarea fantastică a bucureştencelor a făcut diferenţa. Gazdele au fost nevoite să greşească, iar pe contraatac oaspetele au lovit letal. De la 5-5, pe astfel de execuţii, CSM s-a distanţat la 9-5. Impulsionate de paradele Denisei Dedu, gazdele au revenit, au egalat la 10, dar pe finalul reprizei şi-au pierdut parcă suflul şi Bucureştiul avea două goluri avans: 12-10.

În partea a doua, Corona a fost de nerecunoscut în faza ofensivă. Timp de zece minute jucătoarele pregătite de Bogdan Burcea s-au chinuit să înscrie în poarta campioanei mondiale, Pessoa, care nu a prins deloc o zi bună, chiar una foarte slabă! CSM a marcat prin românce, un lucru mai rar pentru echipa din Capitală, cu Vărzaru şi Curea la finalizare. Gazdele au rămas mult în urmă, tabela arăta un incredibil 12-19 cu 14 minute înainte de final!

Burcea a mutat însă excelent. A trimis-o pe Raţiu pe pivot, Neagu pe inter dreapta şi pe Pricopi în centru. Imediat jocul s-a animat şi Corona a început revenirea. Sprijinite şi de 2.000 de spectatori, Braşovul a reuşit incredibilul. A egalat la 21 cînd mai erau ceva mai mult de trei minute pe tabelă.

În ultimele faze au ieşit însă în evidenţă cele mai bune jucătoare ale disputei, Vărzaru şi brazilianca Rodrigues, care au dus iar echipa lor la două lungimi avans. Golul Aureliei Brădeanu nu a mai putut schimba nimic, în ultimele 18 secunde oaspetele ţinînd foarte bine mingea la trecerea timpului.

Şanse doar de la TAS
CSM Bucureşti rămîne, prin victoria de la Braşov, la patru puncte distanţă de campioana CSM Bucureşti, în condiţiile în care a primit acel meci pierdut şi penalizarea de un punct în urma "cazului Ecusoanele". Oficialii de la CSM Bucureşti speră însă o întoarcere a situaţiei, contestînd decizia FRH în acest caz la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Dacă ei vor avea cîştig de cauză, HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti ar fi la egalitate de puncte, 60. Şi urmează partida directă, de la Bucureşti, pe 5 martie!

Corona Braşov 22
Chiper 5, Brădeanu 4, Zamfir 3, Tudor 2, Raţiu 2, Neagu 2, Pricopi 2, Apetrei 1, Bondar 1. Antrenor: Bogdan Burcea

CSM Bucureşti 23
Rodrigues 6, Vărzaru 4, Da Silva 3, Fachinelo 3, Thorstensson 2, Curea 2, Vetkova 1, C. Martin 1, Glibko 1. Antrenor: Mette Klit

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cornelisse
cornelisse  •  28 Februarie 2015, 10:27

"CSM Bucureşti rămîne, prin victoria de la Braşov, la patru puncte distanţă de campioana CSM Bucureşti..." Cum naiba?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează