SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINLANDA-ROMÂNIA, AZI, ORA 16:00

Toate punctele din Finlanda » Handbaliștii tricolori au nevoie de victorie în meciul cu nordicii pentru a păstra șanse la calificare

Alex Csepreghi speră să ajungă la Mondialul de anul viitor, din Franța // Foto: Cristi Preda
Alex Csepreghi speră să ajungă la Mondialul de anul viitor, din Franța // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 06 ianuarie 2016 00:00

Naționala masculină are nevoie doar de victorie în Finlanda pentru a rămîne în lupta pentru calificare la turneul final.

Finlanda nu provoacă amintiri plăcute românilor. În preliminariile Euro 2016, echipa nordică a oprit naționala "tricoloră" din drumul spre turneul final, deși pornea cu șansa a doua. România a învins în tur cu 32-30, dar a pierdut partida retur de la Karjaa, 29-32.

Antrenorul Aihan Omer și elevii săi știu că Finlanda e un adversar periculos. "Trebuie să fim pragmatici și să ne întoarcem cîștigători. Un punct pierdut în Finlanda distruge orice șansă de calificare. Noi jucăm, de regulă, bine acasă, dar avem nevoie de puncte în această deplasare, pentru a putea aborda apoi altfel meciurile cu Austria și Italia", a declarat Aihan Omer.

Vali Ghionea, unul dintre cei mai experimentați jucători ai "tricolorilor", e optimist. "Finlanda e un adversar care joacă bine pe teren propriu. Dacă noi vom fi motivați, vom cîștiga", a declarat extrema dreapta.

Alexandru Csepreghi spune că "nordicii nu sînt puternici, dar nici de neglijat. Au pierdut în Italia, cu Austria acasă, dar nu trebuie să ne luăm după celelalte rezultate. Ne-am antrenat bine, nu am avut Sărbători și sper să obținem trei victorii în această campanie rămasă", a încheiat interul care evoluează în Franța.

Decisiv cu Austria

Românii speră să învingă în Finlanda și apoi să treacă de Austria, pe 14 ianuarie, la Baia Mare. Austria a cîștigat jocul tur cu 27-24, iar "tricolorii" au nevoie de rezultate directe mai bune.

De altfel, elevii lui Aihan Omer au de disputat patru meciuri în doar 11 zile: azi în Finlanda, pe 10 ianuarie cu Finlanda, acasă, pe 14 cu Austria, ambele meciuri la Baia Mare, și apoi pe 16 ianuarie, la Bari, contra Italiei.

Clasament

1. Austria 2 2 0 0 59-53 4p
2. România 2 1 0 1 59-49 2
3. Italia 2 1 0 1 49-54 2
4. Finlanda 2 0 0 2 48-59 0

* prima clasată se califică în play-off

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close