SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO

Transfer de 5 stele pentru Dinamo București! Valentin Ghionea revine după 13 ani!

Valentin  Ghionea a înscris 13 goluri în duelul dintre Sporting și Dinamo, fiind în ambele manșe cel mai bun marcator al echipei sale FOTO Cristi Preda
Valentin Ghionea a înscris 13 goluri în duelul dintre Sporting și Dinamo, fiind în ambele manșe cel mai bun marcator al echipei sale FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 22 mai 2020 13:55

Dinamo București a anunțat ieri că a semnat un contract pe doi ani cu internaționalul Valentin Ghionea, care revine la echipa din Ștefan cel Mare după 13 ani

După ce Federația Europeană de Handbal a anulat confruntarea din optimile de finală ale Ligii Campionilor cu Paris Saint-Germain, pentru Dinamo sezonul european s-a încheiat cu un gust amar. 

Cu toate acestea, echipa din Ștefan cel Mare continuă să construiască, iar ieri a anunțat primul transfer de marcă, Valentin Ghionea, extremă dreapta, a semnat un contract pe doi ani. 

Valentin Ghionea: „Se poate și mai mult!”

El a mai evoluat la Dinamo în perioada 2005-2007. „Am mai jucat două sezoane și mi-a plăcut. Acum cred că va fi la fel de bine, pentru că aici se dorește performanță Mi se pare că lucrurile s-au făcut într-un mod sănătos, s-a reușit într-o oarecare măsură, dar eu cred că se poate și mai mult, să ajungă chiar în primele opt în Europa, orice este posibil acolo, în fazele superioare", a spus jucătorul. 

În  ultimii ani, Dinamo a muncit foarte mult pentru a ajunge la acest nivel, a însemnat un progres important și pentru handbalul românesc”- Valentin Ghionea

Ghionea a venit de la adversari 

Valentin Ghionea este handbalistul român cu cele mai multe prezențe și goluri în Liga Campionilor, a bifat 13 sezoane în această competiție, evoluând pentru Dinamo, Pick Szeged, HCM Constanța, Wisla Plock și Sporting Lisabona. 

444 de goluria marcat Valentin Ghionea în Liga Campionilor în toată cariera sa

Sportivul în vârstă de 36 de ani a jucat ultimele meciuri în cea mai tare competiție europeană intercluburi chiar împotriva lui Dinamo, în barajul pentru optimile de finală pe care formația sa, Sporting Lisabona, l-a pierdut.

 „Este un jucător extrem de valoros, pe care l-am mai dorit și în ultimii ani. Acum am reușit să obținem semnătura lui și suntem convinși că experiența pe care o are ne va ajuta foarte mult în atingerea obiectivelor", a spus Ovidiu Semen, team-managerul echipei. Ghionea a jucat mulți ani pentru naționala României, dar anul trecut și-a anunțat retragerea.

5 echipedin România l-au avut în componență pe Valentin Ghionea: HC Minaur Baia Mare, Dinamo București, Universitatea Cluj-Napoca, UCM Reșița și HCM Constanța

2 campionateale României a câștigat Valentin Ghionea în carieră, cu Dinamo în 2005 și cu HCM Constanța în 2012

Citește mai multe știri din handbal:

Alireza Mousavi, handbalistul iranian al lui Dinamo, a aplicat pentru obținerea cetățeniei: „Vreau să fiu român pentru că vă iubesc!”

CALCULE. Ce șanse are CSM București să joace în Liga Campionilor » 5 criterii decisive pentru wild-card + lista rivalelor

Citește și:

România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Nationala
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Edi Iordănescu, forțat să decidă: 2 jucători VITALI sunt OUT! Lotul României pentru amicalul cu Bulgaria
Nationala
Edi Iordănescu, forțat să decidă: 2 jucători VITALI sunt OUT! Lotul României pentru amicalul cu Bulgaria
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Nationala
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”

După 5 ani în Canada, Leonard Doroftei anunță întoarcerea definitivă în țară: „În România a fost doar vina mea, nu am știut exact ce vreau”

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  28 Mai 2020, 22:17

parol...36 ani ,transfer de..pensionar(de imagine ..poate)daca nu se accidenteaza pana la sf anului e ok

Vezi toate comentariile (1)
Comentează