SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI-GYOR AUDI ETO 24-27

Vestergaard simte presiunea la CSM, dar asigură: ”Mergem să câștigăm la Gyor”

Jakob Vestergaard într-un moment din meciul cu Gyor // FOTO Cristi Preda
Jakob Vestergaard într-un moment din meciul cu Gyor // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 30 octombrie 2016 00:00

Tehnicianul danez simte presiunea fiecărui meci la CSM, dar spune că echipa a  știut că va avea o misiune grea de când a aflat componența grupei.

CSM București este într-o situație ingrată. După victoria cu Rostov, au urmat înfrângerile de la Ikast și de la București, cu Gyor. Programul este acum unul infernal, cu deplasări la Gyor și Rostov, iar calificarea în grupele principale stă sub semnul întrebării.

Jakob Vestergaard dă însă asigurări că totul va fi bine, că echipa joacă de la meci la meci mai bine și că va merge la Gyor și Rostov să câștige.

- Domnule Vestergaard, ce s-a întâmplat în partea a doua, după ce primele 30 de minute au jucat excelent?
- Fetele au intrat pe teren puțin timorate. Au ratat câteva mingi ușoare, inclusiv aruncări de la 7 metri. Gyor a ajuns de la -4 la plus 2 și presiunea a început să fie tot mai mare. În repriza a doua, am primit 18 goluri, mult prea multe pentru a câştiga un astfel de meci. Este un lucru pe care va trebui să-l remediem în viitor.

- V-a surprins al doilea portar al Gyorului? E mai puțin cunoscut de fete?
- Echipele care joacă la acest nivel au doi portari apropiați ca valoare. Eva Kiss a făcut un meci extraordinar, în special la începutul reprizei secunde, când a scos câteva mingi la rând. Noi am făcut însă mare portarul Gyorului!

- Simțiți presiune acum? Programul nu vă ajută, calificarea e sub semnul întrebării?
- Este o presiune foarte mare pe echipă, mai ales prin prisma faptului că CSM e campioana Europei. Am știut că va fi așa când am văzut componența grupei. În acest moment, mai păstrăm însă trei șanse de calificare. Mergem să câștigăm la Gyor și dacă vom reuși, atunci suntem siguri că vom ajunge cu 4 puncte în grupele principale. Apoi ne dorim să obținem încă o victorie la Rostov, după care va fi meciul de acasă cu Midtjylland. Sperăm să avem parte de aceeași atmosferă, să câştigăm și să ne calificăm.

- De ce apar aceste momente de cădere în jocul CSM-ului. La fel s-a întâmplat și în Danemarca!
- Vor mai fi astfel de momente, cu suișuri și coborâșuri, pentru că sunt multe jucătoare noi, care au nevoie de timp pentru a se adapta și pentru a se integra în jocul echipei. Nicio jucătoare nu poate câştiga un joc de una singură, asta trebuie să înțeleagă ele! De asta handbalul e joc colectiv.

- Jocul CSM-ului depinde foarte mult de apărare. Din fericire se vede o creștere în joc?
- Apărarea este extrem de importantă într-un meci. Prima repriză a fost foarte bine, dar în partea a doua nu ne-am mai descurcat, e un aspect la care trebuie să mai lucrăm. Sunt fericit că a revenit și Brădeanu, a jucat la sută la sută, mai ales că venea după o accidentare. Din păcate, Gyor a fost mai bună, iar noi nu am fost tot timpul la înălțime. Dar drumul e lung, s-au jucat doar trei meciuri, vom trage linie la finalul grupei.

"Am jucat haotic în partea a doua!"

Carmen Martin, extrema dreapta a CSM-ului, a făcut și ea radiografia jocului cu Gyor. "Totul s-a năruit în partea a doua, când Kiss a început să apere tot, noi am făcut numai greșeli și le-am dat posibilitatea să marcheze pe contraatac", a declarat Carmen.

Iberica e tranșantă. "Am jucat haotic în atac, am încercat prea multe acțiuni individuale și nu ne-am comportat ca o echipă". Îi pare rău de atmosfera creată și de suporteri.

"Atmosfera a fost extraordinară. Știu că și la Gyor va fi la fel. Mie îmi place mult că oamenii iubesc handbalul și vin și ne susțin la meciuri. Îmi pare rău că nu am câştigat, să le facem o bucurie", a adăugat Martin.

3victorii are Gyor în fața campioanei României: 24-22 și 28-22 în grupele principale, sezonul trecut, 27-24 acum. CSM a câștigat finala Ligii Campionilor, 29-26 după 7 metri

CLASAMENT

1. Gyor Audi 3 3 0 0 86-70 6
2. CSM București 3 1 0 2 69-72 2
3. Midtjylland 2 1 0 1 43-52 2
4. Rostov Don 2 0 0 2 48-52 0

* primele trei echipe se califică în grupele principale

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
tihi
tihi  •  30 Octombrie 2016, 18:38

Eu cred,ca CSM nu va castiga cu Győr inca 10 ani....este o diferenta de doua clase intre cele doua echipe.Anul trecut CSM a avut un noroc orb si atat...nu se mai repeta!!!

ceaiuri
ceaiuri  •  30 Octombrie 2016, 13:35

eu simt ca o sa fie schimbat..pana la urmat meci..nu a rupt gura targului,un antrenor firav..slab(nici la valcea nu a impresionat)da vina pe altii dar nu vede ca el e veriga slaba..totul s-a rupt la inceputul rep a doua cand a cerut time-aut cand deja eram condusi cu 2 goluri si un..orb vedea ca fetele nu au solutii si a facut unele schimbari..curea f slaba,a primit si 2 min,manea slaba..ratari de 2 ori cu portarul la aceeas faza..tb aut iar echipa inca nu e bine asezata..nu joaca ce trebuie,prima repriza a mers ok..pt ca am fost mereu cu om in plus..cand a trebuit,vine rep a doua cu ratarea lui gulden de la 7m(singura)gresala slovacei..ob fed cand unguroaicele au introdus un om in plus..tb eliminare si cred ca totul se termina..iar polonezele in unele faze au avut decizii contradictorii,greasa ramane a noastra si a danezului care pur si simplu nu a gasit solutia sa opreasca declinul echipei...

1618597915124142
Alexandru Chis  •  30 Octombrie 2016, 09:13

Eu zic sa-ti scrii demisia de la Bucuresti si sa nu te mai intorci!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close