SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI / FINAL FOUR

Victorie cu vînt contra! » CSM București a reușit calificarea în finală, 22-21 cu SCM Craiova

Ekaterina Vetkova a marcat ieri un singur gol. Rusoaica va trebui să joace azi 60 de minute în lipsa Oanei Manea // Foto: Sabin Malişevschi
Ekaterina Vetkova a marcat ieri un singur gol. Rusoaica va trebui să joace azi 60 de minute în lipsa Oanei Manea // Foto: Sabin Malişevschi

Articol de - Publicat duminica, 26 aprilie 2015 00:00

CSM Bucureşti s-a chinuit din greu să ajungă în finala Cupei României. Pe lîngă jocul slab al bucureştencelor, au mai intervenit şi cele două arbitre, care au făcut meciul praf!

După scandalul iscat la Final Four-ul Cupei României, la băieţi, în care HCM Constanţa şi HC Odorhei au acuzat federaţia că a făcut totul pentru ca Minaur Baia Mare să cîştige trofeul, alt "război" s-a declanşat ieri, la Final Four-ul Cupei României, dar de această dată la feminin. Ca şi prima dată, Baia Mare e în centrul atenţiei, fiind gazda turneului.

"Satelitul" a dat totul

În prima semifinală, SCM Craiova, considerată "satelitul" celor de la Baia Mare, prin prisma faptului că multe jucătoare sînt împrumutate de campioană ca să joace în Oltenia, a fost aproape de o mare surpriză.

Echipa lui Aurelian Roşca a jucat cu mult curaj, nu s-a speriat de numele din faţa sa şi a condus în permanenţă pe tabelă, chiar şi la 6 goluri diferenţă: 14-8 (minutul 27). Tiron, interul aflat sub contract cu Baia Mare, a fost de neoprit, Cătălina Cioaric a ridiculizat-o pe campioana mondială Fernanda da Silva, iar Ionica Munteanu a făcut minuni între buturi.

Pe finalul reprizei însă, oltencele s-au grăbit, iar CSM a profitat şi s-a apropiat la patru lungimi: 11-15.

Stop din fluier

Cum gluma se îngroşa, bucureştencele au venit mult mai montate de la vestiare. Apărarea a început să funcţioneze, Pessoa a zburat şi ea din bară în bară, iar Bucureştiul îi sufla în ceafă Craiovei: 14-15. Oltencele au mai rămas însă în faţă pînă în minutul 45: 19-18.

Apoi au început problemele. Tiron, Zamfirescu, Tănăsie, Apipie nu au mai găsit calea spre gol, în ciuda faptului că CSM Bucureşti a jucat mai mereu cu un om sau chiar cu doi oameni în minus!

Mai mult, formaţia din Capitală a trecut la conducere din minutul 53 şi nu a mai cedat pînă la final. Din minutul 45 au început însă şi greşelile flagrante de arbitraj, toate îndreptate împotriva bucureştencelor.

Totul a culminat cu eliminarea pivotului Oana Manea, în minutul 58:02! Aceasta a văzut direct cartonaşul roşu şi, drept urmare, nu va putea evolua în finala cu HCM Baia Mare!

"S-a văzut clar că a fost o măsură care să ajute Baia Mare! E incredibil ce se întîmplă aici, chiar nimeni nu poate să cîştige la Baia Mare?!", au întrebat oficialii bucureşteni.

Ce acuză CSM Bucureşti?

  1. Cartonaşul roşu încasat de Oana Manea în minutul 58:02! Fluieraşele spun că jucătoarea le-a înjurat, dar pivotul se apără, avînd colegele martore. "I-am spus doar atît uneia dintre arbitre, nu mai ştiu care era: «Lăsaţi-ne, soro, să jucăm!». A venit şi mi-a arătat roşu direct!", a explicat Oana Manea;
  2. Minutul 49, Fachinello a scăpat pe contraatac, arbitrele au fluierat paşi, deşi pe reluare se vede că nu a existat o asemenea greşeală;
  3. Minutul 51, Oana Manea e faultată grosolan pe semicerc, atac la gît. În loc de 7 metri şi eliminare, arbitrele au acordat o simplă aruncare de la 9 metri;
  4. Minutul 53, Zamfirescu a făcut paşi, arbitrele au lăsat jocul să meargă, Cioaric a egalat la acea fază la 20;
  5. La fiecare încercare de depăşire a bucureştencelor, mai ales la acţiunile întreprinse de Ana Paula Rodrigues, imediat s-a fluierat fault, pentru a nu exista posibilitatea de
    sancţiuni disciplinare pentru craiovence;
  6. Judecarea în mod diferit a timpului de atac al celor două echipe. "Craiova stătea în atac cîte două minute, la noi imediat ridicau mîna pentru pasiv", s-au plîns oficialii bucureşteni.

Vineri seara erau alţi arbitri!

Bogdan Vasiliu, preşedintele secţiei de handbal de la CSM Bucureşti, a declart ieri că, vineri seara, la şedinţa tehnică dinaintea Cupei României, s-a anunţat că meciul CSM Bucureşti-SCM Craiova va fi arbitrat de cuplul Ionuţ Barbu - Georgian Badiu din Cluj Napoca.

"Ieri, pe teren au apărut fetele astea două! L-am întrebat pe preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri ce s-a întîmplat, iar el a spus ceva de genul că a fost o glumă, că Năstase - Stancu erau cele delegate!", a declarat Vasiliu.

Arbitre internaţionale din 2011

Cristina Năstase din Galaţi şi Simona Stancu din Buzău sînt arbitre internaţionale din 2011. Au oficiat la turnee finale de juniori, iar în acest sezon au debutat şi în meciuri de
Liga Campionilor, arbitrînd la două astfel de partide.

Cele două au fost delegate de EHF să conducă şi prima manşă a finalei Challenge Cup, care se va disputa pe 3 mai, între Baltica Szczecin (Polonia) şi Mios Biganos (Franţa).

SEMIFINALA 2 / HCM Baia Mare-U Neptun Constanţa 28-19: Cu frîna trasă!

Campioana României nu a avut emoţii în ceea ce priveşte calificarea în finală, chiar dacă formaţia din Constanţa a dat totul pentru a nu pierde la o diferenţă prea mare.

"Tot ce ne dorim e ca handbalul din Constanţa să nu moară! Încercăm să rămînem în picioare, ne vom bate pînă la capăt. Chiar dacă nu sîntem plătiţi de mult timp, continuăm să jucăm", a anunţat antrenorul Neptunului, Ion Crăciun.

"Nu sînt mulţumit decît de faza de apărare. Cu CSM Bucureşti va fi, cu siguranţă, altceva. Vom avea un meci mult mai greu", a spus şi tehnicianul sloven Tonje Tiselj.

Program duminică, finale

14:00 U Neptun Constanţa-SCM Craiova  
16:30 HCM Baia Mare-CSM Bucureşti Digi1

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
razvyyc
razvyyc  •  26 Aprilie 2015, 13:51

Ati gasit 4 faze din care 2 corecte si 2 *** de par si va legati de arbitraj, trecand peste jocul slab al celor de la CSM Bucuresti. La banii investiti in echipa, bucurestencele si la 2 noaptea trebuiau sa bata la 7-8 goluri!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cezartra
cezartra  •  26 Aprilie 2015, 21:11

Baia Mare = Kosovo !!!!!! Baia Mare in handbal e ceva gen FC Olt Scornicesti, echipa de casa a tovarusului Ceausescu.

razvyyc
razvyyc  •  26 Aprilie 2015, 13:02

Marian Ursescu, m-am oprit cu cititul acolo unde ai spus ca Manea este suspendata pentru jocul cu Baia Mare. Nu-i prima data cand iti dovedesti limitele, mai ales ca te consideri un specialist in handbal. Halal specialist!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close