SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONAT MONDIAL DE HANDBAL U19

Victorie şi calificare » Naţionala feminină Under 19 a României a învins Slovacia şi merge în grupele principale

Articol de - Publicat sambata, 03 august 2013 00:00 / Actualizat vineri, 02 august 2013 21:45

România a obţinut ieri a doua victorie consecutivă la Mondialul de tineret din Danemarca: 31-22 cu Slovacia. Duminică e ziua derbyului cu Norvegia


Naţionala feminină Under 19 a României s-a abonat la victoriile cu 31-22 la Mondialul din Danemarca. După ce joi, "tricolorele" au învins cu acest scor Portugalia, aseară, la Kolding, la finalul partidei cu Slovacia, tabela arăta acelaşi 31-22.

Problema cîştigătoarei nu s-a pus în nici un moment, româncele distanţîndu-se repede la 8-4, 13-5 sau 14-8 la pauză. Diferenţa a crescut la 24-13 în partea a doua, dar pe final, cînd titularele Perianu, Safta, Dedu, Tănăsie au fost odihnite, slovacele au mai redus din diferenţă. România este deja calificată în grupele principale, dar mîine, de la ora 15:00, va întîlni favorita grupei, Norvegia, nordicele avînd şi ele tot două succese în grupa A. Perianu şi Safta (foto) au fost golgeterele României cu cîte 7 reuşite.

România nu a mai cîştigat o medalie europeană la tineret din 2007, atunci cînd generaţia Cristinei Neagu, a Patriciei Vizitiu şi a Adrianei Ţăcălie cucerea bronzul.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
handsport
handsport  •  04 August 2013, 17:43

am vazut in direct jocul contra norvegiei: fetele au jucat foarte slab, fara o conceptie de joc, cu doi antrenori depasiti, ... pacat echipa are jucatoare talentate ... dar are un joc batrînesc si foarte individualist...

sorineldumitru
sorineldumitru  •  03 August 2013, 22:04

La cat se investeste in handbalul romanesc, sa ne bucuram cat mai putem de astfel de performante.

brancusi
brancusi  •  03 August 2013, 10:48

Bravo!Se stie ca resurse avem,mai trebuie sa le si exploatam corect!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează