SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DE HANDBAL

VIDEO EXCLUSIV Cristina Neagu a vorbit deschis despre marea problemă a naționalei la Mondial: "E alarmant"

Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor
Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat luni, 04 decembrie 2017 13:12

Cristina Neagu, liderul "naționalei" României, vorbește despre startul "tricolorelor" la Campionatul Mondial, despre meciul cu Spania de marți, ora 21:30, despre plusurile și minusurile echipei. Le mulțumește fanilor care le fac să se simtă, la Trier, că joacă pe teren propriu.

*Marian Ursescu, specialistul GSP în handbal feminin, este în  Germania, de unde transmite cele mai interesante știri despre naționala României*

A marcat de 11 ori împotriva Sloveniei și a arătat de ce e singura handbalistă din lume care a câștigat de trei ori titlul de cea mai bună jucătoare a lumii. Ajunsă la maturitate, la 29 de ani, Crsitina Neagu e genul de sportiv care îți dă siguranța că echipa ta va câștiga, indiferent de ceea ce se întâmplă pe teren.

Într-o zi bună, e imposibil de anihilat. Și slovenele au simțit-o pe propria piele. Cristina a fost însă ajutată de coechipiere pentru că handbalul e un sport de echipă, nu o confruntare între ea și starul echipei adverse.

- Cristina, am început Campionatul Mondial așa cum v-ați dorit. Două victorii, iar încrederea echipei e la cote ridicate.
- Așa e, am început cum ne doream, cu două victorii. De duminică, să spunem, a început greul, am simțit atmosfera unui Campionat Mondial, pentru că la meciul cu Paraguay, un adversar mai slab cotat, deși am încercat să păstrăm concentrarea până la final, nu am putut să simțim tensiunea unui meci tare. Acum ne așteaptă un meci foarte greu contra Spaniei, este echipa cu care ne-am tot împărțit victoriile în ultimii ani, cunoaștem stilul ăsta de joc foarte rapid, cu jucătoarele care se aruncă în culoar. Dacă mă gândesc însă la meciul cu Slovenia, când am primit 28 de goluri, e alarmant. Trebuie să avem o apărare mult mai bună ca să câștigăm împotriva Spaniei.

- Ați demonstrat că puteți reveni, ați făcut-o de la minus 6, iar asta nu face decât bine, mai ales jucătoarelor fără experiență.
- Ăsta a fost aspectul cel mai important, că nu am cedat nicio clipă, că am revenit de la 5-6 goluri. Până la pauză totuși a fost altfel. Chiar le-am zis fetelor, suntem OK, suntem în meci, o luăm de la zero! A fost acolo un moment poate critic, în prima repriză, dar am reușit să întoarcem meciul până la pauză și am ieșit mult mai încrezătoare văzând că putem reveni pe tabela de scor. Repet, ăsta a fost cel mai important aspect. Faptul că ne-am luptat până în ultimul minut. Și dacă nu am fi câștigat, tot ieșeam cu capul sus.

- S-a văzut încă o dată că pe voi, jucătoarele cu experiență, cade greul primei reprezentative. Fără voi, e foarte greu să răzbatem.
- E normal pentru că suntem jucătoarele care venim de mai mulți ani la echipa națională, jucătoarele de bază ale acestei echipe. Dar avem și jucătoare tinere pe lângă noi care sunt convinsă că dacă vor intra pe teren vor da tot ce-i mai bun pentru echipa națională. Noi avem o experiență mult mai mare și sunt anumite meciuri, cum a fost cel cu Slovenia, în care nu prea poți să schimbi. Însă eu am încredere în absolut toate fetele care sunt la echipă și sunt convinsă că vor da sută la sută când va fi nevoie de ele.

- Îmbucurător e faptul că am marcat mult, am avut și un procentaj foarte bun!
- Atacul a mers foarte bine, procentajul de reușită a fost mare, însă cred că va fi foarte greu ca echipa să înscrie peste 30 de goluri la fiecare meci. Dacă vom primi atât de mute goluri, ne va fi greu să mai câștigăm! Cred că avem probleme în apărare și va trebui să le rezolvăm rapid. În momentul în care vom primi 22-23 de goluri, avem o șansă foarte mare împotriva oricărui adversar. Competiția nu așteaptă, vine o nouă partidă și va fi foarte greu să marcăm atât de multe goluri mereu.

- Ziariștii străini, nemții, ne întreabă pe noi cum e posibil ca România să aibă atâția fani în tribună?
- Nu știu! E fantastic. În ultimii ani, la toate competițiile la care am participat, ne-am simțit ca acasă. Nu am cuvinte să le mulțumesc oamenilor care sunt în tribună la fiecare meci alături de noi, creează o atmosferă incredibilă și deși jucăm în Germania ne simțim ca acasă. Sper să fie alături de noi și în a doua săptămână a competiției, să poată să vină la sală. Fac eforturi mari, suntem convinse și pentru asta merită toată admirația.

- Decembrie e luna cadourilor, luna handbalului, a marilor așteptări din partea voastră.
- Știu că așa se întâmplă în fiecare an, dar așa cum am spus la plecarea din țară, nu trebuie să punem presiune pe această echipă. Avem mai mult de jumătate de echipă debutantă la un Campionat Mondial, așa că nu încercăm să ne gândim decât la următorul meci. E cel mai important ca în meciurile din grupă să strângem cât mai multe puncte, iar când începe sistemul eliminatoriu e altă poveste. Dar e mult până acolo, mai avem trei meciuri și încercăm să ne concentrăm sută la sută pe aceste partide. 

 

Interviu exclusiv cu Cristina Neagu

INTERVIU EXCLUSIV Cristina Neagu a vorbit despre marea problemă a României la Campionatul Mondial --->>http://bit.ly/2iLqzfK

Posted by Gazeta Sporturilor on Monday, 4 December 2017

14 goluri a marcat Cristina Neagu în primele două partide, 11 dintre ele fiind în poarta Sloveniei

5 prezențe la Mondialeare Cristina Neagu în palmares, punând-o la socoteală și pe cea actuală. A fost MVP-ul Campionatului Mondial din 2015, când a câștigat și titlul de golgeter, cu 63 de reușite

"Am încredere în absolut toate fetele. Sunt convinsă că fiecare dintre ele va da sută la sută la fiecare meci pentru ca România să câștige orice meci!" Cristina Neagu

"Când ai în spate asemenea suporteri, parcă e mai ușor să joci pe teren. E incredibilă atmosfera de la Trier, ne simțim ca acasă. Nu am cuvinte să le mulțumesc oamenilor de lângă noi" Cristina Neagu

Rezultate

România - Paraguay 29-17
România - Slovenia 31-28

PROGRAM

05.12 - ora 21:30 România-Spania
07.12 - ora 19:00 România-Angola
08.12 - ora 19:00 România-Franța

Clasament:

1. Spania 4p 
2. România 4p 
3. Franța 2p
4. Slovenia 2p
5. Angola 0p, 6 
6. Paraguay 0p

 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
onduku
onduku  •  04 Decembrie 2017, 19:31
Postat de daweroirl pe 04 Decembrie 2017, 14:29

"Marian Ursescu, specialistul GSP în handbal feminin " asta cica ,mare specialist !

Bine, pe langa ce specialisti avem noi in general, Ursescu chiar e "specialistul" "specialistilor"! :))) Un specialist de exemplu e Neagu. Alt specialist ar fi Ardean. Restul sunt jucatoare de handbal la ora actuala, nu handbalist. Chiar si Buceschi. Daca am ajuns sa ma bucur pentru niste meciuri mediocre impotriva unor no name-uri din handbal, o sa fiu crunt dezamagit dupa. Sa le vedem, pana acum n-au pierdut! Dar Norvegia a jucat ca in Romania pe atac, insa s-a vazut o alta pregatire si ca daca voia, se si apara fantastic.

onduku
onduku  •  04 Decembrie 2017, 19:28

Ursescu e specialistul lui peste! Le-ati ridicat in slavi dupa meciuri impotriva unor echipe mediocre (de fapt cea sudamericana e inexistenta, amatoare), in loc sa le reamintiti ca apararea e praf. Daca nu se schimba nimic maine, ne scot alea handbalul din cap si nici macar nu sunt cele mai bune.

1673663886259505
Gheorghe Nistor  •  04 Decembrie 2017, 16:29

Bun comentariul . Dar infinit mai bine iera daca in loc de barfele jenante ale lui Naum , ati fi transmis si voi meciurile. Este inadmisibil ce-ati facut si sa sa stiti ca publicul incet, incet o sa va sanctioneze. E drept mamaliga explodeaza mai greu , dar si cand o sa explodeze , o sa vorbiti singuri.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează