SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-UNGARIA 21-17 (8-10)

VIDEO şi FOTO România - Ungaria 21-17! Cronica unui meci jucat cu nervii aproape să plesnească » Rîvnă, renaştere, România!

foto: Marius Ionescu +10   FOTO
foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat joi, 12 decembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 13 decembrie 2013 01:50

Vezi AICI VIDEO

"Naţionala" feminină a învins-o pe cea a Ungariei după un meci jucat cu nervii aproape să plesnească şi a urcat pe locul 2 în grupă

Mai scoate o minge, în secundele muribunde ale meciului, şi apoi sala explodează. Fetele în roşu se aruncă pe Paula Ungureanu, portarul care azi, mai ales în partea a doua a meciului de foc cu Ungaria, a apărat aşa cum o fac numai îngerii sau nebunii. E victorie! Victorieeeee! E cum au vrut ele, eroinele timide şi curajoase ale unei "naţionale" în transformare, cum au vrut cei 500 de suporteri care au călătorit pînă la Novi Sad, cum au vrut cei rămaşi lipiţi de televizoare. E victorie!

Orgolii aspre
N-a fost însă deloc simplu, o aţă trecută prin urechile acului. Ca şi contra Germaniei, România a început cu noduri. Mai mic însă acum, mai uşor de prins şi de desfăcut. Chiar dacă maghiarele au condus pînă în minutul 16, n-au făcut-o la mai mult de 3 goluri. Apoi am egalat. Cu dinţii, cu o apărare mobilă şi agresivă, cu coate în stomac, cu mingi care au ajuns şi la Neagu, şi la Elisei, şi la Brădeanu, şi la Manea. Puţine goluri însă, şi de o parte şi de alta, arătînd încă o dată cît de fierbinte, suflu încis de dragon, a fost încleştarea. Orgolii, rivalitate, dorinţă de a cîştiga dusă pînă la limite.

Pînă la urmă, repriză s-a încheiat cu un deficit de două lungimi, 8-10, dar, spre deosebire de partida cu Germania, începutul celei secunde a fost mai puţin haotic. Încet-încet, cu soluţii încercate pe rînd de Gheorghe Tadici, care a trimis pe teren toate jucătoarele de pe foaie, în diverse momente şi ipostaze, cu aceeaşi apărare fermă, Ungaria a început să tremure. Şi a fost din nou egal, 14-14, apoi am preluat conducerea. Ungureanu a început să respingă sau să prindă tot mai multe mingi, iar atacul a absorbit luciditate din acele zone care altădată furnizau confuzie.

Final incandescent
Cu tot ce se putea da, cu un strop de noroc, cu stare de spirit mult îmbunătăţită, a venit şi desprinderea. Întîi la două lungimi, ca un bebeluş care face primii paşi, apoi la 3 şi la 4, ce se întîmplă?, Tadici aplaudă de pe margine, fetele tremură de emoţie, de efort, de surescitare. Nimeni nu mai poate salva Ungaria, nici Görbicz, handbalista cu trucuri de magician, nici Tomori, cu forţa ei, nici Zacsik, care s-a stins, după un început fulminant. Şi Paula apără din nou, se termină 21-17, România urcă pe locul al doilea în grupa D, dar, mai important, rămîne din acest meci cu o fotografie de echipă. Familie. Unitate. În construcţie, dar pe baze solide.

ROMÂNIA    21 (8)
Neagu 4, Brădeanu 3, Ardean-Elisei 3, Manea 2, Chiper 2, Buceschi 2, Marin 2, Nechita 2, Ţăcălie 1
UNGARIA    17 (10)
Görbicz 7, Zacsik 4, Verten 2, Bulath 2, Cifra 1, Tomori 1

"Nici în prima repriză poate că nu primeam mai mult de 7 goluri, dar au fost cîteva goluri uşoare primite. Etalonul jocului a fost modul exemplar în care ne-am apărat la Tomori. Calcule ne facem, dar noi trebuie să jucăm. Ne pare rău că nu am bătut şi Germania!" (Gheorghe Tadici)

598776-clasament-meciuri.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Dansînd cu suporterii
Jucătoarele echipei României au sărbătorit minute bune, la final, victoria în faţa Ungariei, alături de suporterii veniţi din ţară. Au dansat, au ţopăit, s-au îmbrăţişat pe refrenul melodiei "Inima mea" a trupei Asia, care răsuna în difuzoarele sălii din Novi Sad. Româncele au primit din partea fanilor inimi tricolore pe care era poza echipei, la imn, şi mesajul "Alături de voi, la bine, dar mai ales la greu! Vă iubim!"

Nu au dat nici un gol într-o repriză!
În grupa C, la Mondialul din Serbia, în grupa de la Zrnjanin, s-a consemnat un record mondial. În meciul dintre Spania şi Paraguay, 29-9 (14-0), sud-americancele au reuşit performanţa să nu dea nici un gol în prima repriză!

Una dintre posibilele adversare ale României, Spania a jucat cu prima echipă, s-a apărat exact, iar fostul portar al Oltchimului, Silvia Navarro, a închis poarta. Paraguay a avut şansa să înscrie şi de la 7 metri, dar Navarro a parat. Niciodată pînă acum, la o ediţie de Campionat Mondial, vreo echipă nu a terminat o repriză fără să dea vreun gol, de cînd există regula jocului pasiv!

Minunea pentru Paraguay s-a întîmplat în minutul 3 din repriza a doua, la scorul de 15-0 pentru Spania, care a intrat în partea a doua cu rezervele.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (482)
ceaiuri
ceaiuri  •  13 Decembrie 2013, 14:34
Postat de selujean pe 13 Decembrie 2013, 13:45

Noi avem +1,nu+4,pentru ca ne-au dat nemtoaicele 3.

ms pt erata...la ora aceea cred ca servisem inca cafeua...si am calculat gresit..dar asa se calculeaza in cazul cand mai multe echipe sunt la egalitate de puncte...adica 3(cum a fost anul trecut gr cu olanda ,muntenegru si islanda si ina aramas acasa...)daca sunt 2la egalitate(rom si japonia anul trecut)se ia in calcul golaverajul total..acum am intrat si am vazut si eu gresala

selujean
selujean  •  13 Decembrie 2013, 13:51
Postat de 6.6.6 pe 13 Decembrie 2013, 03:51

daca ungaria bate germania noi terminam pe primul loc indiferent de scorul dintre ele! am batut ungaria cu un gol mai mult decit ne-a batut pe noi germania.

Ungaria trebuie sa bata la 3 goluri pentru a trece noi pe primul loc.

selujean
selujean  •  13 Decembrie 2013, 13:45
Postat de ceaiuri pe 13 Decembrie 2013, 08:08

intradevar daca cele trei echipe au acelasi nr de puncte conteaza rezultatul dintre ele(dif de goluri)acum nemtii au +3,noi+4,ungurii-4,o victorie a unguroaicelor la o dif 7 goluri,trecem pe primul loc,o victorie la 9 goluri la duce pe acestea pe primul loc,o victorie la 8goluri fac exact +4 ca noi,urmeaza a se lua in calcul toate rez si se face golaverajul general...totusi de invins le pot invunge pe nemtoaice(vor trage ele pt locul 2)dar la o dif de cateva goluri,singurul hop e cehia..sper sa nu ne strice "apele"

Noi avem +1,nu+4,pentru ca ne-au dat nemtoaicele 3.

Vezi toate comentariile (482)
Comentează