SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Vîlcencele sînt hotărîte!

Articol de , - Publicat joi, 21 februarie 2008 00:00

Vîlcencele merg la Gyor cu gîndul la victorie, pentru a-şi asigura de pe acum calificarea în semifinale

"Galacticele" de la Oltchim joacă duminică, de la ora 17:15, în Ungaria, cel mai important meci în Liga Campionilor. Vîlcencele vor întîlni în derbyul grupei pe liderul ETO Gyor. Pentru a depăşi formaţia maghiară în clasament, vîlcencele au nevoie de cel puţin un rezultat de egalitate, avînd în vedere că returul se va disputa în ultima etapă, la Rm. Vîlcea.

"Mergem să cîştigăm. Apărarea va fi cheia meciului. Dacă vom bloca extremele şi pe Gorbicz, avem şanse să scoatem un rezultat bun", crede portarul Luminiţa Huţupan Dinu. Goalkeeperul care a cucerit de trei ori Liga şi a jucat alte două finale, spune că în timpul partidei nu le va mai cunoaşte pe româncele de la Gyor, Aurelia Brădeanu şi Simona Spiridon. "Fiecare va juca pentru echipa ei. Ne vom vorbi abia la final", a adăugat Luminiţa.

Narcisa Lecuşanu e şi ea încrezătoare. "Ne vom califica în semifinale. Atmosfera este una foarte bună şi, dacă ne mobilizăm cum ştim noi, putem să ne întoarcem chiar cu victoria", crede interul stînga. Handbalistele de la Oltchim nu se aşteaptă la o atmosferă ostilă la Gyor. "E altceva decît la Budapesta sau Debrecen. Am mai evoluat acolo şi spectatorii te aplaudă cînd joci frumos. Oricum, chiar dacă nu vom fi bine primite, acest lucru nu face decît să ne ambiţioneze", a încheiat Narcisa.

Măsuri speciale
Tot jocul Gyorului se leagă de evoluţia a două jucătoare, crede Gheorghe Tadici. Portarul Katalin Palinger şi cel mai bun centru din lume, Anita Gorbicz, sînt principalele pericole pentru Oltchim. "Palinger este între primii trei portari ai lumii. Are însă şi cîteva puncte slabe şi trebuie să profităm", a spus Tadici. "Pentru Gorbicz am trei metode de a o stopa. Una dintre ele sînt sigur că va reuşi. Importante vor fi situaţiile de unu la unu cu unguroaica", a subliniat Tadici.

Se teme de arbitraj
Gheorghe Tadici nu priveşte cu ochi buni delegarea sîrbilor Slobodan Visekruna şi Zoran Stanojevici. "Eu sper să-şi apere blazonul. Sînt la final de carieră şi am avut experienţe nefericite cu astfel de arbitri", a declarat Tadici. "Acasă, la meciurile cu Gyor şi Nurnberg, probabil că vom avea arbitri nordici, din Danemarca, Norvegia, Suedia, dar asta e situaţia. Sper, încă o dată, ca sîrbii să fie corecţi şi să jucăm doar pe teren", a încheiat tehnicianul.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (12)
 •  21 Februarie 2008, 16:51

Forza Oltchim!!!

 •  21 Februarie 2008, 11:57

ooooooo, lume noua pe aici :))) Ma bucur sa vad ca am ajuns sa fiu citat. si nu de oricine. o iau ca pe un compliment suprem :))) in alta ordine de idei, fetele noastre sunt valoric superioare omoloagelor maghiare, asa ca o sa conteze doar concentrarea si forma de moment. daca abordam meciul cu seriozitate si nu le lasam sa respire de la inceput, le terminam psihic, pentru ca sunt sigur ca ele se tem de noi mai mult decat noi de ele. elementul psihologic, asta e cheia meciului si aici poate tadici sa faca diferenta, pentru ca are acel soi de aroganta pozitiva care-o transmite si jucatoarelor sale. isi respecta adversarii, dar nu se teme de ei orice nume ar avea, asta imi place la tadici. asa trebuie gandit. incet, incet, incep si jucatoarele noastre sa gandeasca la fel si, daca se merge pe drumul asta, nu o sa treaca mult pana o sa vedem si la noi jucatoare cu psihic de invingator si increzatoare in fortele lor, cum au nordicele. Bafta multa fetelor! Baietii de la Stiintza va tin pumnii stransi ;)

 •  21 Februarie 2008, 11:25

Multa bafta Oltchim. Sa le starpiti pe bozzgoroaice. Rulmentul s-a chisat pe Debrecen si acum sper ca si voi pe Gyor. Sa le demonstram la toti frustratii verzi ca suntem mai buni ca ei in toate domeniile...Hai Oltchim!! Hai Rulmentul !! Hai Romania !!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează