SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Vor direct în Ligă » HCM Baia Mare vrea să preia locul lui Oltchim din Liga Campionilor

HCM Baia Mare a cîştigat în acest sezon şi Cupa României, primul trofeu din istoria clubului // Foto: Ionuţ Buharu
HCM Baia Mare a cîştigat în acest sezon şi Cupa României, primul trofeu din istoria clubului // Foto: Ionuţ Buharu

Articol de - Publicat miercuri, 29 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 28 mai 2013 21:18

Oltchimul nu se va înscrie în Liga Campionilor din motive financiare. Baia Mare vrea să-i ia locul, să nu mai participe în calificări, dar nu se ştie dacă EHF va fi de acord.

După ce în ultimii cinci ani a ajuns de patru ori în semifinale, iar în 2010 a jucat chiar finala competiţiei, Oltchim Rm. Vîlcea nu se va înscrie în Liga Campionilor în acest sezon. Clubul din Vîlcea trece prin mari probleme financiare, avînd datorii mai mari de două milioane de euro.

Jucătoarele au fost deja anunţate să-şi caute echipe, iar Vîlcea va miza în sezonul viitor pe un lot tînăr.

Ar fi fost în urna favoritelor
Oltchim are în momentul de faţă al doilea coeficient din Europa, după Gyor, în Liga Campionilor, dar acest lucru nu va conta. Campioana României va juca, probabil, doar în Cupa EHF. Vicecampioana României, HCM Baia Mare, are drept de participare în calificările Ligii. Cum Vîlcea nu va participa, clubul ardelean vrea să-i ia direct locul, pentru a scăpa de calificări.

"Urmează ca federaţia europeană să anunţe regulamentul competiţiei pentru sezonul viitor, în care va fi clar ce poziţie va ocupa fiecare echipă, dar şi termenele limită pentru înscrieri, plăţi. Dacă în acel moment, Oltchim se va înscrie oficial, dar ulterior se va retrage, vor fi amenzi foarte mari din partea EHF. Dacă Oltchim nu se va înscrie oficial, iar EHF ne va permite, noi ne dorim să jucăm în grupele Ligii Campionilor, în locul lor", a declarat Daniel Kotecz, directorul sportiv de la Baia Mare.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
gabrielaj
gabrielaj  •  31 Mai 2013, 18:17

succes fetelor ,ma bucur pt voi sa speram ca vine si nechita la echipa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează