SPORTURI  »  HOCHEI  »  CSM DUNĂREA GALAŢI

Sărbătoare pe Dunăre » CSM Galaţi a cîştigat aseară în premieră titlul naţional la hochei

Stelistul Ioan Timaru într-un duel strîns cu gălăţeanul Levente Lorincz, autor a două dintre golurile noii campioane Foto:  Bogdan Bălaş (Braşov)
Stelistul Ioan Timaru într-un duel strîns cu gălăţeanul Levente Lorincz, autor a două dintre golurile noii campioane Foto: Bogdan Bălaş (Braşov)

Articol de - Publicat sambata, 28 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 27 martie 2015 22:12

Gălăţenii s-au impus ieri, în al cincilea meci al CN, în faţa Stelei cu 3-1, ducînd scorul general la 4-1. Finala s-a jucat după ”sistemul cel mai bun din şapte”

Un meci, şaizeci de minute şi mult efort. Atît îi despărţea pe gălăţeni de primul titlu din istoria echipei. A cincea partidă a Campionatului Naţional nu s-a mai desfăşurat la Cîrţa, ci la Braşov. Bucureştenii, neavînd unde să se antreneze şi să joace în Capitală, s-au tot mutat, disputînd meciuri "acasă" la Cîrţa, la Galaţi şi la Braşov.

Prima repriză a fost una echilibrată, parcă nici una dintre echipe nu avea forţa să încline balanţa. Însă totul s-a încins pe finalul celei de-a doua părţi. Primii au punctat steliştii, prin Pavlo Borisenko, în minutul 12:52. După alte 21 de secunde, pucul a intrat în poarta lui Catrinoi din crosa lui Levente Lorincz. Lucrurile s-au precipitat şi mai departe, după nici patru minute, ucraineanul Vitalii Donika a dus Galaţiul în avantaj. Şi ca elanul să nu li se topeacă, acelaşi Lorincz a împins scorul la 3-1.

Şi acesta a fost scorul final pentru că steliştii nu au mai găsit drumul spre poartă. Bucuria a fost enormă în tabară gălăţenilor. După nouă ani, cupa ajunge la o echipă care nu e din Ardeal, însă o parte din jucătorii celor de la Galaţi au evoluat în trecut la Miercurea Ciuc sau la Corona Braşov. Fostul stelist Cătălin Geru, veteranul de 45 de ani, a fost cel care a primit preţiosul trofeu. El a spus că se va retrage după ce va cîştiga un titlu cu echipa din oraşul său natal.

CSM Dunărea Galaţi-Steaua Bucureşti 4-1
Meciul 1: Steaua-Dunărea Galaţi 3-6
Meciul 2: Steaua-Dunărea Galaţi 1-3
Meciul 3: Dunărea Galaţi-Steaua 1-3
Meciul 4: Dunărea Galaţi-Steaua 7-0
Meciul 5: Steaua-Dunărea Galaţi 1-3 (0-0, 1-3, 0-0)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
durul
durul  •  28 Martie 2015, 14:49

dupa zeci de ani in care jucatorii galateni castigau trofee doar cu pagubele steaua si dinamo , in sfarsit s-a facut dreptate , care a venit totusi ciudat , cu mai multi galateni la behaitoare si mai putini in lotul Dunarii ! oricum, felicitari si la mai multe trofee !

latzio80
latzio80  •  28 Martie 2015, 13:54

Un titlu istoric pe care il asteptam din 1950!Hocheiul a revenit in atentia supoterilor galateni in acest sezon!Forza Dunarea!

otelul_galati
otelul_galati  •  28 Martie 2015, 13:06

Bravo Dunarea !!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează