SPORTURI  »  JO 2012  »  NATAŢIE

FINA a aprobat noul echipament de înot, lansat ieri la Londra » E.T.

Dubla campioană olimpică Rebeca Adlington a prezentat casca şi ochelarii Fastskin3
Dubla campioană olimpică Rebeca Adlington a prezentat casca şi ochelarii Fastskin3

Articol de - Publicat joi, 01 decembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 30 noiembrie 2011 20:23

Speedo a creat un material nou pentru costumele înotătorilor de performanţă, iar ochelarii şi casca, care au design copiat parcă din filmele cu extratereşti, sînt confecţionaţi dintr-o bucată

Probabilitatea ca la Olimpiada din 2012 să fie doborîte multe recorduri mondiale în probele de înot a crescut simţitor după prezentarea de ieri, de la Londra, a noului echipament profesionist creat de Speedo.

Specialiştii susţin că noul costum, denumit Fastskin3 system, format din slip, cască şi ochelari, îl pot face, de exemplu, pe Michael Phelps, care deţine 16 medalii olimpice, mai rapid decît a fost la JO de la Beijing, unde a purtat controversatul echipament din poliuretan, interzis ulterior de FINA.

Inginerii care au gîndit noul echipament susţin că înotătorii vor obţine o îmbunătăţire a oxigenării organismului cu 11%, permiţîndu-le astfel să fie mai rezistenţi pentru o perioadă mai lungă de timp.

Costumele, aprobate de FINA, nu vor acoperi mai multă piele decît permit în prezent reglementările federaţiei internaţionale, în schimb, noua cască, care are ochelarii integraţi, da. "Credem că acum le putem oferi sportivilor oportunitatea să-şi arate potenţialul maxim", a declarat doctorul Tom Waller.

94% dintre medaliile cucerite la Beijing 2008 au aparţinut înotătorilor care au purtat costume din poliuretan, interzise ulterior de FINA

"Cu noul echipament sînt de neoprit"
Ryan Lochte, de 5 ori medaliat la CM 2011

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează