SPORTURI  »  JO 2012  »  JOCURILE OLIMPICE

Go, go, go, România! » Festivitate cu preşedintele interimar Crin Antonescu, cu preot, cu jurăminte şi cu muzică

Delegația României
pentru JO 2012
este compusă din
103 sportivi și 58
de oficiali +2   FOTO
Delegația României pentru JO 2012 este compusă din 103 sportivi și 58 de oficiali

Articol de - Publicat vineri, 20 iulie 2012 00:00 / Actualizat joi, 19 iulie 2012 21:58

Cei 103 de "olimpici" şi 58 de oficiali ai delegaţiei României pentru Londra 2012 au primit ieri onorul


Aseară, cu o zi înainte de primele plecări spre Londra, a fost prezentată delegaţia oficială a României pentru Jocurile Olimpice 2012. Evenimentul, găzduit pe esplanada de la sediul COSR, aflat lîngă Arcul de Triumf, a început la ora 19:00 şi a durat doar 27 de minute. Minute în care s-au derulat munte momente interesante sau inedite.

Preşedintele forului olimpic român, Octavian Morariu, le-a transmis "tricolorilor" că Olimpiada de la Londra reprezintă o nouă şansă pentru a "dovedi cine sîntem şi ce putem în lume!". A fost urmat de preşedintele interimar Crin Antonescu, care i-a recunoscut pe mulţi dintre "olimpicii" de acum din timpul mandatului de ministru al sportului din anii 1997-2000. În finalul unui discurs liber şi scurt, şeful statului a punctat faptul că "deşi trăim într-o ţară în care e greu să ne unim pentru ceva, voi, sportivii, reprezentaţi ocazia pentru care, chiar şi pentru o scurtă perioadă de timp, ne adunăm unul lîngă altul".

Un moment special a fost acela în care părintele vicar al Arhiepiscopiei Bucureşti i-a binecuvîntat pe "olimpici" şi a rostit Tatăl Nostru. Delegatul Patriarhului a anunţat că în toate rugăciunile din următoarele trei săptămîni, Preafericitul Daniel îi va pomeni pe sportivii ce ne reprezintă la JO.

Au urmat apoi jurămintele sportivilor, antrenorilor şi arbitrilor, primul fiind rostit de Ana Maria Brînză. "Jur că noi, sportivii, ne didicăm unui sport fără droguri şi fără dopaj", a rostit la microfon spadasina.

Imnul Nicolei
Ieri a existat şi un moment în premieră la o prezentare oficială a delegaţiei olimpice a României. Echipa pentru Londra are o melodie a sa. Cîntecul "Go, go, go, România!", interpretat de Nicola, cea care a compus muzica şi a scris şi textul melodiei, le-a smuls "olimpicilor" multe zîmbete, mai ales poloiştilor, care au prins imediat ritmul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ariant
ariant  •  20 Iulie 2012, 14:04
Postat de mgexpert pe 20 Iulie 2012, 09:30

..nelipsiţi popii şi politrucii..

Preot trebuia sa fie "caci oastea e crestina" zice imnul national, iar "politrucul" este presedintele, fie el si interimar, care are in sarcini astfel de evenimente si nu sa fie "jucator" ca unu pe care il stim noi ...

margelatu2011
margelatu2011  •  20 Iulie 2012, 10:02

Delegatii sunt mai mult decat 50% din olimpici...asa ca nu ma mir ca nu avem bani sa dam sportivilor sa se pregateasca etc! Cum poate o tara ca Romania sa justifice o delegatie de 58 de oameni cand ai numai 103 de olimpici??? 1 cu sapa si 1.1 cu mapa??? :(

mgexpert
mgexpert  •  20 Iulie 2012, 09:30

..nelipsiţi popii şi politrucii..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează