SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  RIO 2016

101 calificați la Rio! Câți ajung în Brazilia? România a depășit suta de sportivi calificați pentru Olimpiada din 2016

Articol de - Publicat miercuri, 08 iunie 2016 00:00

România a depășit suta de sportivi calificați pentru Olimpiada din 2016. E practic același număr de sportivi ca la Beijing (102) și Londra (105)

58 de zile au mai rămas până la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. România și-a sporit numărul calificaților după Internaționalele de Atletism ale României, dar și după ce Federația Internațională de Natație a anunțat că ștafeta de 4x100 metri liber masculin a obținut baremul pentru prezența în Brazilia.

În plus, s-a tras linie după Roland Garros în privința jucătorilor de tenis care vor concura în concursul olimpic, cinci "tricolori" fiind eligibili pentru tablourile de 64 de jucători.

Atletismul are 20 de sportivi

După calificarea Ancuței Bobocel la 3.000 de metri obstacole și a lui Rareș Andrei Toader în concursul de greutate, atletismul a ajuns la cel mai mare număr de sportivi calificați: 20, depășind canotajul cu 19. Între aceștia însă figurează și doi (Claudia Ștef și Mihai Donisan) care au fost testați pozitiv la meldonium de către Agenția Națională Anti-Doping. Ei sunt suspendați provizoriu și așteaptă acum proba B, dar și anunțul WADA în ceea ce privește timpul de rămânere a substanței active în organism, meldoniumul intrând pe lista substanțelor interzise de la 1 ianuarie 2016.

Pe lângă cei doi atleți, au mai fost prinși dopați cu meldonium și alți 6 kaiaciști și canoiști din lotul olimpic.

"Să nu-i omorâm, să așteptăm!"

Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, spune că până la proba B și până se vor lămuri lucrurile, sportivilor în cauză li se acordă prezumția de nevinovăție. "Prea repede i-am omorât deja. E ușor să frângi cariera unor sportivi la 20-21 de ani, dar haideți să-i ascultăm, să vedem cine a greșit, ce s-a întâmplat. Dacă sunt vinovați, să plătească", a declarat Dobrescu.

Oficialul COSR e în aceste zile la Rio pentru a pune la punct ultimele detalii legate de deplasarea României la Jocurile Olimpice. "Sunt doi sau trei sportivi din cei prinși care au cantitatea de meldonium sub pragul de 1 microgram. Conform WADA, ei pot merge la Rio. Dar nu ne transformăm noi în chimiști. Cei de la ANAD își vor face treaba, vor hotărî ce se întâmplă. Noi doar trebuie să așteptăm și să nu-i judecăm nicicum, că nu știm ce s-a întâmplat", a adăugat Dobrescu.

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
chimistul_99
chimistul_99  •  08 Iunie 2016, 18:49

Greu cu aritmetica ..." 101 sportivi calificati , practic acelasi numar ca la Beijing [ 102 ] si Londra [ 105 ] " . Nici macar un titlu corect nu mai sunteti capabili sa scrieti...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close