SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  CANOTAJ

Începe drumul spre Rio! Opt echipaje românești se luptă pentru Jocurile Olimpice din 2016

Articol de - Publicat luni, 31 august 2015 00:00

Ieri au început la Aiguebelette (Franţa) întrecerile mondiale de canotaj. Opt echipaje româneşti sînt în lupta pentru medalii, dar şi pentru Jocurile Olimpice din 2016.

1.300 de sportivi din 77 de ţări participă la Campionatele Mondiale de la Aiguebelette, un record absolut. Toate marile puteri ale canotajului mondial au trimis tot ceea ce au avut mai bun la întrecerile mondiale, avînd în vedere că miza e una dublă: medaliile, dar şi marea majoritate a locurilor calificante pentru Jocurile Olimpice de la anul.

Ţara noastră are la start în concurs opt bărci, împărţite în mod egal între fete şi băieţi. Patru dintre acestea au intrat în calificări încă de ieri, în prima zi. Azi vor lua startul şi celelalte patru echipaje.

Considerată încă o putere în canotajul mondial, România s-a întors pentru prima dată fără medalie de la Olimpiada de la Londra. Nici în ultimul timp rezultatele nu au fost deloc liniştitoare, dar se mizează pe calificarea a cel puţin trei bărci după întrecerile de pe Lac d'Aiguebelette.

Nici un loc 1

Ieri au intrat în concurs băieţii şi fetele de la dublu rame, dublu vîsle categorie uşoară, feminin, şi patru rame masculin. Nici unul dintre echipaje nu a cîştigat cursa de 2.000 de metri, dar toate rămîn în cărţi pentru medalii şi calificarea la JO. Cristina Grigoraş şi Laura Oprea au terminat pe locul 2 în seria lor, fiind depăşite de echipajul din Olanda la fotofinish, cu doar 0,06 sutimi de secundă.

Tot locul doi au ocupat şi Cristi Pîrghie şi George Palamariu la doi rame. Ambele bărci merg în "sferturi". La patru rame masculin şi dublu vîsle categorie uşoară, feminin, România a terminat pe locul 3 şi ia startul în recalificări.

Azi intră bărcile de 8 plus 1

Simplistul Ioan Prundeanu, dublu vîsle feminin şi bărcile de 8 plus 1, feminin şi masculin, vor intra azi în concurs. Cele mai mari speranţe se pun în barca feminină de 8 plus 1, care va lua startul în seria întîi, alături de Australia, Canada, Germania şi Noua Zeelandă.

Primele 5 locuri în finală obţin biletele la JO de la Rio, la 8 plus 1, pe cînd la bărcile de dublu şi patru, primele 11 locuri obţin biletele de Brazilia. La simplu, primii 9 timpi merg la Olimpiadă.

129de locuri sînt puse la bătaie pentru Jocurile Olimpice de la Rio la Mondialele din Franţa

9 ani au trecut de cînd barca feminină de 8 plus 1 a SUA nu a mai pierdut nici o cursă internaţională la care a luat startul

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
889715001104480
George Barbu  •  31 August 2015, 15:31

pe ce post se difuzeaza campionatul mondial?

romil
romil  •  31 August 2015, 15:04

Doamne ajută tuturor !!!

892179477528933
Paul Alexandru Mincu  •  31 August 2015, 10:06

Succes tuturor, va voi urmari cu vasla la gura azi

Vezi toate comentariile (3)
Comentează