SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  CANOTAJ

Corespondență din Rio » Nicio finală direct! Locuri modeste pentru bărcile de canotaj: vor trage în recalificări pentru a spera la o finală

Barca de 8 plus 1 pe laguna
Barca de 8 plus 1 pe laguna "Rodrigo de Freitas" // FOTO Cristi Preda (Rio de Janeiro)

Articol de - Publicat marti, 09 august 2016 00:00

Bărcile de canotaj care au intrat ieri pe Laguna "Rodrigo de Freitas" nu au avut prea mare succes. Au obținut locuri modeste și vor trage în recalificări.

Primele au intrat pe lac fetele de la 8 plus 1. Într-o serie cu SUA, Olanda și Asutralia, fetele și-au propus să prindă măcar locul 2. Pe americance nu le-a mai bătut nimeni din 2006! În nicio cursă. Au trecut 10 ani, e incredibil, dar ăsta e adevărul. De pe vremea când concurau Lipă, Ignat, Andrunache și Susanu!

"Tricolorele" au început tare, au fost pe locul 2 până cu 200 de metri înainte de finiş. Acolo au venit tare din urmă olandezele și au fost depășite. Nu e totul pierdut. Doar locul 1 s-a calificat în finala A, celelalte echipe trag în recalificări, miercuri. La două vâsle categorie ușoara, Ionela Lehaci și Geanina Beleagă au terminat pe 3 seria lor.

Primele două bărci au ajuns în semifinale, celelalte merg în repechage. Startul foarte prost le-a fost fatal româncelor, depășite de olandeze și Noua Zeelandă.

Două curse într-o zi, prea mult!

Vremea a dat peste cap planurile antrenorului Mircea Roman. Barca de doi rame, formată din Mădălina Bereș și Laura Oprea, ar fi trebuit să intre pe lac duminică. Cum vremea a fost însă potrivnică, valuri mari, toate cursele au fost anulate. Și fetele au trebuit să tragă ieri două curse la interval de două ore! Au tras cu 8 plus 1 apoi la doi rame! S-a cunoscut.

Au terminat pe locul 5 în serie, ultimul, la mare distanță de SUA, Spania, Polonia și Italia. Ultimii au  concurat băieții de la patru rame. Aveau de tras pentru a prinde unul din primele trei locuri în seria lor, să scape de cursa de calificări.

Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Marius Cozmiuc și Andrei Gontaru au terminat însă doar pe 4 din 5! Au devansat Rusia, dar au fost depășiți de Australia, Germania și Olanda.

Citește mai jos celelalte articole ale zilei dedicate JO 2016:

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează