SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  PATINAJ ARTISTIC

Aur controversat » Rusoaica Adelina Sotnikova a primit ajutor de la arbitri în proba de patinaj artistic

Adelina Sotnikova flutură fericită stagul rusesc. Cu drapelul ţării pe gheaţă, Yuna Kim este, în ochii unora, adevărata campioană olimpciă
Adelina Sotnikova flutură fericită stagul rusesc. Cu drapelul ţării pe gheaţă, Yuna Kim este, în ochii unora, adevărata campioană olimpciă

Articol de - Publicat sambata, 22 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 21 februarie 2014 22:37

Rusoaica Adelina Sotnikova a cucerit joi seară titlul olimpic. Dar multe voci spun că arbitrii i-au furat aurul sud-coreencei Yuna Kim şi i l-au oferit nemeritat rusoaicei.

La această ediţie a Olimpiadei, competiţia individuală feminină a fost extrem de încinsă, datorită evoluţiilor valoroase ale participantelor cu pretenţii la medalii.

Execuţiile foarte bune de la proba scurtă au făcut ca aşteptările pentru programul liber, desfăşurat joi seară, să crească mult.

Rusoaicele Lipniţkaia şi Sotnikova, americancele Gold şi Wagner, Kostner din Italia şi sud-coreeanca Yuna Kim pregătiseră spectacolul desăvîrşit pentru o întrecere de clasă.

Puştoaica Iulia Lipniţkaia, una dintre favoritele publicului, actuală campioană europeană, a dezamăgit prima. Adolescenta a ieşit de pe gheaţă ţinîndu-şi cu greu lacrimile.

Americancele au fost bune, dar nu pentru podium. Carolina Kostner a punctat cu expresivitatea şi sensibilitatea sa. E adevărat, rusoaica Adelina Sotnikova (17 ani) a aterizat mai bine săriturile, a şi greşit, dar, per total, îşi merita locul înaintea italiencei.

Stupoare la final
Ultima a intrat pe gheaţă Yuna Kim, campioana olimpică de la Vancouver. Asiatica a patinat foarte bine, atît tehnic, cît şi artistic. Aproape că nu exista îndoială în rîndul privitorilor. Merita titlul de la Soci.

Cu toate acestea, punctajele primite de sud-coreeancă au fost mai mici decît cele ale patinatoarei din Rusia. Care şi-a sărbătorit în cele din urmă victoria.

În urma ei s-au ridicat însă vocile revoltate. Vocile care o considerau pe Kim adevărata campioană, dezavantajată doar pentru ca Rusia să mai ia un aur olimpic. Printre ele şi cea a fostului campion olimpic la dans, francezul Gwendal Peizerat.

"Nu e corect să le vedem pe Carolina şi Yuna, care sînt patinatoare excelente, care au sărituri splendide, o prezenţă frumoasă pe gheaţă, expresivitate, cum au 6 puncte mai puţin decît o fată care este foarte talentată, dar este încă la nivel de juniori", a spus francezul.

Arbitri cu pete
USA Today scrie că unul dintre cei nouă arbitri care a ridicat-o în clasament pe Sotnikova a fost suspendat timp de un an după ce a încercat să aranjeze una dintre probele de la Olimpiada de la Nagano, din 1998. O altă arbitră este soţia fostului preşedinte şi actualului director general al federaţiei ruse.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
kif123
kif123  •  22 Februarie 2014, 23:01
Postat de latzio80 pe 22 Februarie 2014, 10:19

Hotie ruseasca!Vrem tezaurul inapoi!

@latzio80, Vreti o **** Articolul acestia nu este adevarat. Vedeti aici de ce a castigat Adelina aurul, Articolul asta explica toate miscarile: ://www.nytimes.com/interactive/2014/02/20/sports/olympics/womens-figure-skating.html

latzio80
latzio80  •  22 Februarie 2014, 10:19

Hotie ruseasca!Vrem tezaurul inapoi!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează