SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  SCHI ALPIN

Băiatul care şi-a învins idolii » Matthias Mayer a cîştigat coborîrea, deşi favoriţi erau Aksel Lund Svindal şi Bode Miller

Articol de - Publicat luni, 10 februarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 09 februarie 2014 22:14

Austriacul în vîrstă de 23 de ani este la prima victorie a carierei, o victorie în care a fost peste norvegian şi american, doi schiori pe care-i admiră


Prima ediţie a JO, prima victorie, prima medalie de aur. Pentru Matthias Mayer toate s-au întîmplat pe pîrtia de la Rosa Hutor. Ieri, a fost o zi minunată pentru austriacul în vîrstă de 23 de ani. Toată lumea aştepta duelul dintre Bode Miller şi Aksel Lund Svindal, dar întrecerea lor a fost eclipsată de evoluţia austriacului, care a zburat pe pîrtia lungă de 3 kilometri cu o viteză de 134 km pe oră în 126,23 de secunde. "Am avut foarte multă încredere în mine în această săptămînă. Mi-am zis că virajele şi toată pîrtia mi se potrivesc perfect", a spus el.

Chiar dacă pentru spectatori numele lui Mayer nu spune prea multe, pentru ceilalţi schiori el reprezenta o ameninţare, mai ales că a cîştigat unul dintre cele trei antrenamente de la Soci. Liderul clasamentului mondial, Svindal, l-a menţionat înainte de cursă printre adversarii săi. "I-am văzut timpii de dinainte de cursă, a fost foarte consistent. Bode a fost rapid, eu am fost rapid, dar el a fost cel mai constant dintre toţi", a spus norvegianul după cursa de ieri. Podiumul olimpic a fost completat de italianul Christof Innerhofer şi de norvegianul Kjetil Jansrud, Svindal terminînd pe 4, iar Miller pe 8.

Familia Mayer are acum două medalii, cea de ieri a lui Matthias, dar şi cea de argint a tatălui său, Helmut, cucerită în 1988, la Calgary, în proba de Super G. "Am o mulţime de idoli. Hermann Maier. Stephan Eberharter, dar şi Aksel Lund Svindal şi Bode Miller", a spus austriacul. Ieri însă, Miller şi Svindal au fost cei care s-au uitat spre Mayer.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează