SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  CEREMONIA DE DESCHIDERE

FOTO Simfonia rusă » Ceremonia de deschidere a JO de la Soci a fost un amestec de vechi şi nou, de lumină şi culoare, de simboluri din toate epocile

Culoarea a fost mereu prezentă
la festivitate. Aici, turle de
biserici și jocuri de copii +7   FOTO
Culoarea a fost mereu prezentă la festivitate. Aici, turle de biserici și jocuri de copii

Articol de , - Publicat sambata, 08 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 07 februarie 2014 21:56

Cea de-a 22-a ediţie a Olimpiadei de iarnă a debutat cu o demonstraţie grandioasă de sunet, culoare şi bucurie.

Festivitatea inaugurală de la Soci a avut-o ca personaj central pe fetiţa Liubov, al cărei nume înseamnă "dragoste" în limba rusă şi care s-a plimbat prin întreaga istorie a ţării sale.

Pe stadionul Fişt, situat aproape de malul Mării Negre, defilarea sportivilor a venit mai devreme decît la alte ceremonii, iar delegaţia României a intrat şi ea în arenă, în frunte cu biatlonista Eva Tofalvi, aflată la cea de-a cincea sa Olimpiadă.

Spectacolul dat de ruşi a inclus simbolurile ruse, printre care biserica Vasili Blajenîi din Moscova, epoca lui Petru cel Mare, viaţa universitară, baletul excepţional, dar şi epoca mai apropiată a comunismului. În tribune, alături de preşedinte Vladimir Putin, au luat loc numeroşi şefi de stat şi guvern, printre care şi Victor Ponta.

Înainte de a lumina stadionul Fişt, flacăra a fost purtată de Maria Şarapova, Elena Isinbaieva, Aleksandr Karelin, Alina Kabaeva, iar ultimii care au purtat torţa au fost patinatoarea Irina Rodnina şi hocheistul Vladislav Tretiak, foşti tripli campioni olimpici.


Avion deturnat
Presa din Turcia a anunţat aseară că un bărbat ucrainean a deturnat un avion şi a cerut pilotului să zboare la Soci. Aeronava cu 110 pasageri la bord venea din Ucraina şi a fost interceptată de un avion de război F-16, fiind forţată să aterizeze la Istanbul. Ucrainianul a pretins că la bordul avionului există o bombă, pe care o va detona.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
lord_of_the_drinks
lord_of_the_drinks  •  08 Februarie 2014, 13:44
Postat de regheblatt pe 08 Februarie 2014, 10:10

Foarte frumos . in ciuda faptului ca o parte a presei cauta doar sa pateze jocurile pt simplul fapt ca sunt organizate de rusia . . Bravo lor

La 50 de miliarde cat a costat organizarea acestor Jocuri Olimpice mi se pare si normal sa le cauti nod in papura. Oricum, probabil mai mult de 40% din aceasta suma a ajuns in buzunarul baietilor destepti din Rusia.

regheblatt
regheblatt  •  08 Februarie 2014, 10:10

Foarte frumos . in ciuda faptului ca o parte a presei cauta doar sa pateze jocurile pt simplul fapt ca sunt organizate de rusia . . Bravo lor

Vezi toate comentariile (2)
Comentează