SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  SNOWBOARD

Love story pe pîrtie » Americanul Vic Wilde şi soţia sa, Alena Zavarzina, au cucerit ieri două medalii pentru Rusia în proba de slalom uriaş în paralel

Articol de - Publicat joi, 20 februarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 19 februarie 2014 21:51

S-au căsătorit în 2011 şi ieri au obţinut două medalii pentru Rusia, el una de aur, ea una de bronz.

Vic Wilde s-a născut în SUA, dar şi-a luat cetăţenia rusă după ce s-a însurat cu Alena Zavarzina. "E incredibil să fim amîndoi pe podium! Sîntem împreună tot timpul, dar să fim amîndoi medaliaţi e mai mult decît minunat. E prea frumos ca să fie adevărat!", a spus riderul în vîrstă de 27 de ani.

Soţia sa, Alena, 24 de ani, i-a sărit în braţe imediat după ce cursa de la Rosa Hutor s-a încheiat. Au concurat amîndoi ieri pe aceeaşi pîrtie, la distanţă de doar cîteva minute. Alena şi Vic locuiesc într-o garsonieră mică din Moscova. "Soţul meu a plecat foarte departe de casa sa şi a reuşit să răzbească. A trebuie să schimbe ţara, cetăţenia şi să accepte lucruri pe care alţi nu ar putea să le facă", a povestit rusoaica.

Felul în care a fost tratat de federaţia americană l-a determinat să concureze pentru altă ţară. "În SUA nu avem bani. Nu îmi puteam permite cel mai bun echipament, să mă antrenez în cele mai bune locuri. În Rusia am primit totul", a spus Wilde. În ţara lui adoptivă spune că a găsit toate condiţiile. Are o echipă în spatele său compusă din antrenor, doctor, fizioterapeut, psiholog, o echipă tehnică şi masor. În plus, el primeşte salariu şi are toate cheltuielile plătite, atunci cînd merge la competiţii. "Mă îndoiesc că acum 25 de ani era posibil ca un american să concureze pentru Rusia", a spus Vic. Dragostea şi performanţa l-au adus aici şi i-au prins de minune.

"Rusia e ţara care mi-a dat oportunitatea să cîştig. Dacă rămîneam în America aş fi lucrat într-un loc mediocru şi în sport aş fi fost la fel de mediocru"
Vic Wilde

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
liviuemil
liviuemil  •  20 Februarie 2014, 18:24

Un american prost.Nici pentru tot ce e sub Siberia nu mi-as lua cetatenie rusa! (Atit de mult ii iubesc pe rusi)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează