SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  HOCHEI

Pucul prinde viteză » Se prefigurează semifinalele în concursul masculin de hochei

Finala din grupe, Finlanda - Canada
Finala din grupe, Finlanda - Canada

Articol de - Publicat marti, 18 februarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 17 februarie 2014 22:53

Pînă atunci însă, sînt două întîlniri interesante în "sferturi": Rusia-Finlanda şi Elveţia-Canada.

Faza grupelor în turneul olimpic de hochei s-a încheiat în concursul masculin. Suedia, Canada, SUA şi Finlanda au obţinut direct calificarea în sferturile de finală, finlandezii ca echipa de pe locul secund cu cel mai bun punctaj.

SUA şi Suedia au cîştigat pînă acum toate partidele, dar în continuare Canada şi Rusia sînt văzute, de bookmakeri, drept principalele favorite la cîştigarea aurului olimpic. Americanii sînt abia pe trei în topul favoriţilor, iar suedezii pe patru.

Rusia are însă un program infernal. Dacă va trece de Norvegia, în "sferturi", ţara gazdă va da peste Finlanda. Va fi o dispută extrem de grea în condiţiile în care Finlanda e pe locul 2 în clasamentul mondial, campionii mondiali din 2011, bronz la ultima Olimpiadă, fiind învinşi de canadieni, în grupe, dar doar după prelungiri!

Canada are şi ea un meci destul de greu în "sferturi" în faţa surprinzătoarei echipe a Elveţiei, vicecampioana mondială!

Specialiştii spun însă că se prefigurează două semifinale extrem de aşteptate. Va fi "războiul" dintre Canada şi SUA, pentru supremaţia pe continentul american, dar şi disputa europeană dintre Suedia şi Rusia. Asta cu condiţia ca Finlanda sau o altă echipă să nu producă o mare surpriză

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (4)
effe994
effe994  •  18 Februarie 2014, 22:35
Postat de sabi1 pe 18 Februarie 2014, 10:40

Mizez pe favoriții mei,pe suedezi.

nici o sansa cu apararea de anu asta.

tmy2
tmy2  •  18 Februarie 2014, 14:12
Postat de th3dog pe 18 Februarie 2014, 09:16

Canada castiga lejer aurul... de obicei la ei era problema in grupe, se incalzeau mai greu. Acum ca au iesit din grupe (cu 3 victorii din 3) e greu sa ii mai opreasca cineva.

Singura echipă ce a terminat grupa cu 3 victorii din 3 meciuri este Suedia (singura cu punctaj maxim, 9). Canada a avut 2 victorii şi un egal (ce se petrece după timpul regulamentar are ca scop desemnarea echipei ce caştigă punctul suplimentar). Dar mă rog, în final l+au luat aşa că se poate spune că au obţinut victoria şi+n ultimul meci. Să câştige cine e mai bun, dar eu îmi doresc să văd meciuri frumoase. În ceea ce priveşte campioana, nimic nu e sigur. Diferenţa între primele 4+5 echipe, cotate ca favorite, este atât de mică încât este suficient să ai un jucător, doi în zi slabă sau din contră (în zi de glorie) şi partida s+a decis în favoarea oricui.

sabi1
sabi1  •  18 Februarie 2014, 10:40

Mizez pe favoriții mei,pe suedezi.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează