SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  FOTBAL

Opinie dură despre naționala olimpică de fotbal: „Nu au talent, ăștia n-au jucat pe maidane. Din dude nu poți să faci compot de vișine”

România a suferit o înfrângere drastică cu Coreea de Sud, scor 0-4 // foto: Raed Krishan (Tokyo)
România a suferit o înfrângere drastică cu Coreea de Sud, scor 0-4 // foto: Raed Krishan (Tokyo)

Articol de - Publicat luni, 26 iulie 2021 17:50 / Actualizat luni, 26 iulie 2021 18:02

Stabilit la Atena, Emil „Niki” Dumitriu (78 de ani), fost internațional și glorie a Rapidului, este complet dezamăgit de prestația „tricolorilor” la Olimpiadă: „N-ai cum să reziști, când vezi în ce hal jucăm”.

  • România U23 a câștigat primul meci de la Jocurile Olimpice, 1-0 cu Honduras, și l-a pierdut pe al doilea, 0-4 cu Coreea de Sud.
  • Ultimul meci din grupă, cu Noua Zeelandă, este programat miercuri, 28 iulie, de la ora 11:30. România trece mai departe cu o victorie. 

Dumitriu e de părere că „nu am arătat nimic cu această echipă. Ne-au bătut sud coreenii fiindcă asta e valoarea. Din dude nu poți să faci compot de vișine! Nu avem absolut nimic acolo. Păi Marin, fuindașul ăla, dă cu dreptul în loc să dea cu stângul, și o bagă în poarta noastră, în vinclu. Nici Messi nu dădea așa gol

Cum să faci așa ceva în poziția asta?! Nu am arătat nimic, n-a fost niciunul mai de Doamne ajută, cu excepția portarului, Aioani. Îmi pare rău, dar să nu ne bată și neozeelandezii, care nici n-au fotbal! Nu vreau asta, dar tare mi-e teamă, la ce am văzut până acum”. 

Concluzie dură după meciurile de la Jocurile Olimpice: „Am avut noroc cu Honduras”

Dumitriu adaugă: „Cu Honduras am avut noroc, și ei au fost mai buni! Nu avem valoare! Rădoi nu are nicio vină, asta are, cu asta joacă! N-au talent, ăștia nu au jucat ca noi, pe maidan.

 Ei sunt cu telefoanele, cu internetul, cu alte chestii, nu ca noi. Altă generație, altă mentalitate. Singurul fotbalist român de acum este Budescu. Altul nu mai văd. Îmi mai plac și Moruțan și Octavian Popescu, dar ei sunt încă tineri, mai au de demonstrat. În rest, arătați-mi și mie un mijlocaș ca Lupu sau ca Sabău, de exemplu”. 

N-a uitat nici de cluburile care nu au lăsat jucătorii la lotul olimpic: „Asta a fost o mare greșeală. Noi tremuram să ne auzim numele printre cei convocați. Nu se punea priblema să nu ne lase cluburile, era o onoare. Eu am fost atunci, în lotul din '64, la Olimpiadă, tot în Japonia, dar nu am putut să joc fiindcă la un antrenament, mi-a rupt mâna Petrescu, mi-a scos-o din umăr.

După două zile, m-au făcut bine japonezii, dar nu mai eram pe foaie. Așa că am stat împreună cu poloiștii, la Tokyo. Iar noi am jucat la Osaka. E unul dintre marile regrete ale carierei mele”. 

VIDEO. Cosmin Moți crede în calificare: „Înfrângerea împotriva Coreei de Sud ne poate trezi”

Mai multe știri despre naționala olimpică de fotbal:

Marian Aioani, mesaj pentru contestatarii naționalei olimpice: „Nu trebuie să mulțumim pe toată lumea”+ Căpitanul Noii Zeelande s-a accidentat

Paradoxul naționalei U23 a României: „olimpicul” din atac nici nu prinde banca de rezerve

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
tivireli
tivireli  •  27 Iulie 2021, 12:30
Postat de farist pe 27 Iulie 2021, 11:35

Uite și pe moș Târlea! În anii 50-60, aveați aceleași performanțe ca azi, și pe voi vă tăvălea Albania, și nu pe teren neutru, ca ăștia, ci la București!

Cum poți posta așa minciuna

tivireli
tivireli  •  27 Iulie 2021, 12:29

Fals in legătura cu Albania. In anii 60 nu mișcă nimeni din Balcani in fata noastră . Ne distram cu Turcia, de exemplu

farist
farist  •  27 Iulie 2021, 11:35

Uite și pe moș Târlea! În anii 50-60, aveați aceleași performanțe ca azi, și pe voi vă tăvălea Albania, și nu pe teren neutru, ca ăștia, ci la București!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează