SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY WORLD NATIONS CUP / ROMÂNIA - NAMIBIA 43-3

FOTO Instrucţie cu africanii! România a demolat Namibia în al doilea meci de la Rugby World Nations Cup

FOTO: Cristi Preda +2   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 17 iunie 2015 22:09

România a spulberat Namibia în al doilea meci al turneului de la Bucureşti. "Stejarii" au marcat nu mai puţin de 7 eseuri în faţa echipei calificate şi ea la Cupa Mondială din Anglia. Calificate la Cupa Mondială din luna septembrie, România şi Namibia şi-au testat forţele miercuri seară la Rugby World Nations Cup, turneul disputat la Bucureşti. Africanii cîştigaseră ediţia din 2011, atunci cînd i-au învins şi pe "stejari".

Miercuri seara, pe stadionul "Arcul de Triumf", Fercu şi compania au făcut însă instrucţie cu africanii. Cei care au reuşit însă să deschidă scorul dintr-o lovitură de pedeapsă în minutul 4! Atît însă. Atunci s-a încheiat ofensiva Namibienilor, care au fost copleşiţi de forţa grămezii României, dar şi la aruncările din margine.

Românii au deschis seria eseurilor în minutul 11, căpitanul Mihai Macovei fructificînd o grămadă la cinci metri de terenul advers. Românii au jucat la spectacol, au trimis toate mingile în margine, încercînd să profite de forţa pachetului de înaintare. Au şi făcut-o, Surugiu culcînd din nou balonul în terenul de ţintă advers în minutul 24.

Spectacolul lui Fercu

Cătălin Fercu a fost argintul viu din echipa României. Acţiunile sale purtate în viteza binecunoscută, au creat mereu breşe în apărarea africană. De la o acţiune a lui Fercu s-a născut eseul al treilea, reuşit de Florin Ioniţă şi România conducea la pauză cu 17-3.

În partea a doua, terenul s-a înclinat invers, tot spre buturile Namibiei. Au urmat alte patru eseuri şi acţiuni spectaculoase gustate de cei 2.000 de spectatori. Eseul partidei a fost reuşit de Ionuţ Botezatu, care a fructificat o acţiune începută de Surugiu şi continuată de Fercu, la care namibienii nu au avut replică.

Sud-africanul Randall Morrison a debutat şi el cu un esue în tricoul României. Jucătorul de la RCM Timişoara chiar a sărutat stema de pe tricou după reuşita sa. Federaţia aşteaptă ca Morrison să fie naturalizat pentru a putea apoi fi folosit şi în partidele oficiale.

Un alt jucător cosmopolit, românul născut în Anglia, Stephen Hihetah, a fost la originea eseului al 7-lea, reuşit de Florin Vlaicu.
La final a fost 43-3 pentru România, care duminică, de la ora 20:00, va juca finala turneului cu Argentina Jaguars.

"O seară perfectă, am luat punctul bonus ofensiv, ne-a ieşit totul pentru că tactic am jucat foarte bine", a făcut radiografia jocului mijlocaşul Florin Surugiu. "Am jucat mult mai bine decît am făcut-o în faţa Spaniei. Am controlat jocul de la un capăt la altul şi cred că am reuşit să facem şi spectacol", Viorel Lucaci.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
caminero
caminero  •  18 Iunie 2015, 08:59

"O seară perfectă, am luat punctul bonus ofensiv ..." lăsaţi dracu punctul bonus ofensiv, că vă mănîncă de vii jaguarii ăia dacă jucaţi aşa neglijent ca aseară. Noroc că namibienii (care, la fel ca şi cei din Zimbabwe, în rugby sînt doar nişte clone nereuşite de sud-africani) au fost varză călită ...

bvd_magheru
bvd_magheru  •  18 Iunie 2015, 00:42

Zona selecta a nordului Bucurestiului . Zona ARCUL DE TRIUMF . Cei de acolo prefera sportul cu balonul oval in detrimentul celui cu balonul rotund . CREME de la CREME !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează