SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

FOTO Franța acuză după eliminarea de la Cupa Mondială de rugby » Faza controversată care ar fi putut schimba tot: „Simt multă frustrare și dezamăgire”

Africa de Sud a învins Franța, scor 29-28, și a completat „careul de ași” al Cupei Mondiale de rugby. Francezii se plâng de arbitrajul lui Ben O’Keeffe, oficial din Noua Zeelandă. +10   FOTO
Africa de Sud a învins Franța, scor 29-28, și a completat „careul de ași” al Cupei Mondiale de rugby. Francezii se plâng de arbitrajul lui Ben O’Keeffe, oficial din Noua Zeelandă.

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 17:26 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 17:26

Africa de Sud a învins Franța, scor 29-28, și a completat „careul de ași” al Cupei Mondiale de rugby. Francezii se plâng de arbitrajul lui Ben O’Keeffe, oficial din Noua Zeelandă. 

  • Semifinala Noua Zeelandă - Argentina se joacă vineri, 20 octombrie, de la ora 22:00 
  • Africa de Sud va juca în penultimul act împotriva Angliei, sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 22:00
  • România a făcut parte din grupa B la Cupa Mondială de rugby și a părăsit competiția cu înfrângeri pe linie în duelurile cu Irlanda, Africa de Sud, Scoția și Tonga. Detalii AICI!

Franța, țara-gazdă a Cupei Mondiale și una dintre favoritele la trofeu, a fost eliminată de campioana en-titre. Un meci dramatic, decis de mici detalii.

Scandal de arbitraj la Cupa Mondială de rugby

Francezii consideră că arbitrul Ben O’Keeffe a greșit într-un moment-cheie al partidei. În debutul înfruntării, când gazdele conduceau cu 7-0, Eben Etzebeth a ieșit din dispozitiv și a comis o eroare care ar fi putut fi penalizată cu un cartonaș galben și cu eseu de penalizare în favoarea Franței. Rugbistul sud-african era ultimul apărător în acea acțiune.

Franța acuză după eliminarea de la Cupa Mondială de rugby » Faza controversată care ar fi putut schimba tot: „Simt multă frustrare și dezamăgire”
Momentul în care Etzebeth deviază mingea

Doar că arbitrul O'Keefe a considerat că Etzebeth a deviat mingea înapoi. La acțiunea imediat următoare, Arendse a reușit un eseu pentru Africa de Sud. În loc unui 14-0 în favoarea europenilor, tabela arăta 7-7.

Fanii francezi au răbufnit. Poziția lor a fost susținută și de căpitanul naționalei. 

„Simt multă frustrare și dezamăgire. Dacă privim înapoi la unele decizii de arbitraj, aceste senzații se accentuează. Nu vreau să par un tip care se tot plânge în legătură cu arbitrajul, dar nu sunt sigur că oficialii au fost la cel mai înalt nivel în acest meci”, a spus Antoine Dupont, căpitanul Franței.

Programul „sferturilor” Cupei Mondiale de rugby:

  • Țara Galilor - Argentina » 17-29
  • Irlanda - Noua Zeelandă » 24-28
  • Anglia - Fiji » 30-24
  • Franța - Africa de Sud » 28-29

Citește și alte știri din rugby: 

Incidente la Marseille » Fanii englezi, îmbrăcați în costumul lui Napoleon Bonaparte, și-au împărțit pumni în timpul meciului cu Fiji de la Cupa Mondială de Rugby
ANGLIA - FIJI 30-24
Incidente la Marseille » Fanii englezi, îmbrăcați în costumul lui Napoleon Bonaparte, și-au împărțit pumni în timpul meciului cu Fiji de la Cupa Mondială de Rugby
Noua Zeelandă nu vrea să repete greșeala din 2019, Argentina - echipa aflată într-o călătorie de vis. Cine va ajunge în finală?
CUPA MONDIALĂ
Noua Zeelandă nu vrea să repete greșeala din 2019, Argentina - echipa aflată într-o călătorie de vis. Cine va ajunge în finală?

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
maistorkokir
maistorkokir  •  16 Octombrie 2023, 20:22

La rugby exista arbitraj video, la o chestiune atat de grava s-ar fi intervenit. In fine, probabil ca arbitrajul n-a fost perfect, dar francezii au facut niste gafe, unde nici adversarul nici arbitrul n-au mai fost de vina. Thomas din lentoare si neglijinta a irosit transformarea unei incercari, 2 puncte care ar fi contat la final. In min 72, la scorul 25-29, francezii aleg sa traga la buturi pt 3 puncte, ori ei aveau nevoie de eseu, daca trimiteau in margine aproape de tinta, aveau repunerea, capitol la care oricum erau superiori. Exista si o faza inexplicabila in repriza a 2-a, cand la o lovitura de pedeapsa din propia jumatate, Penaud o trimite in margine catastrofal, vreo 5 metrii inapoi (in loc s-o trimita 30 de metrii inainte). Francezii au aratat lipsa de concentrare in momentele cheie. Per total probabil ca au fost un pic mai buni ca sud africanii, dar asta nu e suficient ca sa fi sigur de victorie.

maoru
maoru  •  16 Octombrie 2023, 19:49

Cand au batut NZ in 2007 cu un eseu pornit dintr-un offside de 10 metri nu au mai comentat. Arbitraj impecabil, victoria Africii de Sud meritata.

Misu1950
Misu1950  •  16 Octombrie 2023, 18:58

Ba din contra, eu consider ca arbirul a dat mai mult de aia 5% care se spune ca se dau gazdelor!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează