SPORTURI  »  RUGBY  »  FINALA SUPERLIGII, AZI, 13:00, TVR 2

Grămadă pentru titlu » Știința Baia Mare și Timișoara Saracens luptă pentru cel mai prețios trofeu al sezonului

Articol de - Publicat sambata, 05 decembrie 2015 00:00

Cele două echipe și-au împărțit supremația în SuperLiga CEC Bank începînd cu 2009 încoace.

Cea mai dură luptă din rugby-ul românesc are loc azi, la Baia Mare, pe stadionul "Lascăr Ghineț". Finala  SuperLiga CEC Bank. Știința Baia Mare și Timișoara Saracens au ajuns la capătul unui sezon lung și mai au optzeci de minute la finalul cărora una dintre ele se va încorona din nou campioana României.

Din 2009 încoace, cele două echipe au ocupat alternativ primul loc în clasamentul finalului anului. 2009, 2010, 2011 și 2014 au aparținut băimărenilor. În timp ce timișorenii s-au impus în 2012 și 2013, ani în care au învins-o chiar pe adversara de azi.

În sezonul regulat, protagonistele finalei de azi s-au duelat de două ori, echipa din Timișoara impunîndu-se de fiecare dată.

"Avem un avantaj moral asupra celor de la Baia Mare, pe care am reuşit să îi dominăm în toate meciurile avute în acest sezon. Noi mergem acolo ca să cîştigăm titlul chiar la Baia Mare acasă, în fața suporterilor lor", a spus Gabriel Conache pentru site-ul competiției. 

Echipa bănățeană mai are un avantaj: a cîștigat toate confruntările cu "zimbrii" care s-au disputat cu un trofeu pe masă.

Rugbyștii de la Baia Mare sînt și ei încrezători, mai ales că evoluează pe teren propriu. "Timișoara este o echipă mai puternică. Este bună şi pe grămadă, şi pe treisferturi şi cred că avem șanse egale în cîștigarea titlului. Totul va depinde de motivația fiecăruia și de concentrarea cu care vom intra in meci", a spus Bidzina Șamkaradze pentru site-ul competiției.

18întîlniri au disputat una contra celeilalte cele două finaliste, avînd fiecare cîte opt victorii, iar alte două întîlniri s-au încheiat la egalitate

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
nicholaus
nicholaus  •  05 Decembrie 2015, 17:04

Felicitari campionilor!

ovialex23
ovialex23  •  05 Decembrie 2015, 16:22

Timisoara Saracens - CSM Baia Mare = 18:15 Si s-a facut dreptate ...!

ovialex23
ovialex23  •  05 Decembrie 2015, 13:22

Timisoara nu a vrut sa dea jucatori pentru "aleasa Bucurestiului" asa ca a fost pedepsita de fgederatie cu povestea cu legitimatiile. Intr-adevar, nici pina acum nu se stie ce a fost cu adevarat si cine a furat cele 6 legitimatii de jucatori. Numai Dumnezeu sau DNA ar putea sa dezlege misterul. Hai Timisoara !!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează