SPORTURI  »  RUGBY  »  CM DE RUGBY

GSP vă face cunoştinţă cu cea mai proaspătă vedetă neozeelandeză: Sonny Bill Williams

Williams va juca duminică semifinala
World Cup, împotrivaAustraliei
FOTO Reuters
Williams va juca duminică semifinala World Cup, împotrivaAustraliei FOTO Reuters

Articol de - Publicat marti, 11 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 10 octombrie 2011 23:40

Vedeta neo-zeelandeză Sonny Bill Williams practică şi boxul. Este, de asemenea, şi preferatul doamnelor. În spatele tatuajului care îi "îmbracă" mîna dreaptă, Williams are o poveste complexă

Sonny Bill trăieşte după trei cuvinte. "Îmi trebuie adrenalină". Pe terenul de rugby are calităţi excelente - viteză, tupeu, forţă. La actuala ediţie a Cupei Mondiale, Williams este una dintre figurile centrale. Dar nu numai pentru jocul de rugby. Mai ales pentru viaţa tumultuoasă şi interesantă.

"Vreau mereu să mă autodepăşesc. Să ies din din comoditatea mea legendară. Am nevoie de provocări noi, de aventuri noi, am nevoie să lupt. În ultimii ani însă am cam lăsat boxul deoparte", a spus SBW (26 de ani). Le cunoaşte pe toate. Box, arestări, convertirea la Islam, alcool.

Alegere grea
A debutat ca pugilist pe 27 mai 2009 şi a cîştigat cele patru lupte pe care le-a disputat de atunci. Vrea să continue cu ambele sporturi pe care le practică. Şi spune că, dacă ar fi nevoit să aleagă, s-ar afla într-o mare dilemă. "Iubesc boxul, dar îmi place la nebunie să joc pentru All-Blacks. Dar într-o zi va trebui să fac o alegere. Din fericire, ziua aceea nu a venit încă", a mai spus neo-zeelandezul.
Pe 29 ianuarie, în Anglia, Sonny Bill Williams a urcat în ring împotriva unui fost camionagiu australian, Scott Lewis. Acesta a fost meciul care l-a confirmat, de fapt, ca pugilist de valoare. Dar cea mai grea bătălie a lui SBW nu s-a dat nici pe terenul de rugby, nici în ringul de box. Marea luptă a fost cea împotriva alcoolului. În 2005, cînd avea 20 de ani, Sonny Bill a fost reţinut de poliţie pentru că se afla la volan în stare de ebrietate.

Nu a fost cel mai cuminte
În 2007, el s-a mai întîlnit o dată cu oamenii legii, de data aceasta pentru că a urinat într-o discotecă. În acel an a decis să treacă de la rugby în XIII la rugby în XV şi a plecat în Franţa. Aici a decis să treacă la islamism şi aşa a renunţat şi la băutură. "M-am lăsat complet de băut. Mi-am dat seama că trebuie să renunţ cînd eram în Franţa", a povestit rugbystul boxer.
În 2010, a refuzat o ofertă de 6 milioane de dolari de la Toulon ca să se poată pergăti pentru Cupa Mondială cu All-Blacks. Graham Henry, selecţionerul neo-zeelandezilor, a avut încredere în el, l-a titularizat şi nu dat greş.

CV Sonny Williams
- născut pe 3 august 1985, la Auckland, Noua Zeelandă
- 1,91 metri, 108 kilograme
- porecle - SBW, Superman
- echipe - Toulon 2008-2010, Canterbury 2010-prezent

11 selecţii are Sonny Bill Williams la naţionala All-Blacks
4 lupte are SBW la box profesionist, toate cîştigate

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
dreig
dreig  •  11 Octombrie 2011, 11:11

dar de ce nu ati pus pe CV lui ca jucat si Rugby League pentru Bulldogs din Sydney, si dupa aia venit inapoi la Rugby ...multi jucatori defapt sa intorc inapoi la League mai terziu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează