SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

Miza e uriașă: Japonia 2019! România întîlnește mîine Italia fără căpitanul Mihai Macovei

Fundașul Cătălin Fercu a fost titluar în toate meciurile României la Cupa Mondială // Foto: GettyImages
Fundașul Cătălin Fercu a fost titluar în toate meciurile României la Cupa Mondială // Foto: GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 10 octombrie 2015 00:00

Echipa care va cîștiga disputa de la Exeter se califică direct la Cupa Mondială din 2019, care va avea loc pentru prima dată în Asia.

Naționala de rugby a României dispută mîine, de la ora 16:30 (Digi1), ultimul meci în grupa D la Cupa Mondială. Nici una dintre echipe nu mai are șanse la calificarea în sferturile de finală, dar întîlnirea e una cu o miză uriașă. Echipa care va termina pe locul 3 în clasament va obține direct calificarea la Cupa Mondială din 2019, din Japonia.

"Italia are cei mai fizici jucători dintre toate echipele pe care le-am întîlnit în Anglia. Orice este posibil, e un meci deschis oricărui rezultat. Vestea bună pentru noi este că acesta va fi ultimul meci și putem tura motoarele la maximum. Băieții pot da totul pe teren, pentru că miza este uriașă, nu avem nimic de pierdut", a declarat antrenorul României, galezul Lynn Howells.

Apel pentru Macovei

Vestea rea a venit pentru România încă de joi. Căpitanul Mihai Macovei, omul meciului în victoria cu Canada, cînd a marcat două eseuri, a fost suspendat pentru două săptămîni! Totul în urma analizei video a Comisiei de Disciplină, românul fiind acuzat ca a efectuat un placaj periculos în fața unui canadian, punîndu-i acestuia în pericol integritatea corporală. Suspendarea dictată a fost de două săptămîni. Oficialii români au făcut apel, dar șansele de reușită sînt foarte mici, astfel că Macovei va rata disputa cu Italia.

Vali Ursache e căpitan

Lynn Howells a anunțat ieri echipa care va înfrunta Italia, a 13-a putere în rugbyul mondial, conform clasamentului federației internaționale. Față de jocul cu Canada sînt două schimbări.

Accidentat, Florin Surugiu nu poate nici el evolua, în locul său intrînd titular Vali Calafeteanu, iar căpitanul Macovei va fi înlocuit de Daniel Carpo. Rolul de "antrenor" în teren, la acest meci, îl va lua Valentin Ursache, aflat pentru prima dată în postura de căpitan al naționalei României.

"Voi face tot posibilul să conduc cît mai bine echipa din teren. Nimeni nu poate însă să-l înlocuiască pe căpitanul nostru, pe Mihai", a declarat jucătorul lui Carcasonne. "Nu ne e teamă de Italia. Punctul nostru forte e echipa, coeziunea ei, unitatea grupului", a adăugat Ursache.

24-18a fost scorul în favoarea Italiei la ultimul meci disputat la Cupa Mondială din 2007

Echipa României
1. Mihăiță Lazăr , 2. Otar Turashvili , 3. Paulică Ion, 4. Valentin Popîrlan , 5. Johannes Van Heerden, 6. Valentin Ursache (cpt), 7. Viorel Lucaci, 8. Daniel Carpo , 9. Valentin Calafeteanu , 10. Michael Wiringi, 11. Ionuț Botezatu , 12. Florin Vlaicu , 13. Paula Kinikinilau , 14.Mădălin Lemnaru, 15. Cătălin Fercu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close