SPORTURI  »  RUGBY  »  GEORGIA-ROMÂNIA 22-9

Nu au contat! » România a pierdut Cupa Europeană a Naţiunilor în meciul cu Georgia, scor 9-22

Înghesuiţi. Căpitanul Mihai Macovei a fost prins ca într-o menghină de gruzini, care au jucat mult mai bine
Înghesuiţi. Căpitanul Mihai Macovei a fost prins ca într-o menghină de gruzini, care au jucat mult mai bine

Articol de - Publicat duminica, 16 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 16 martie 2014 02:33

România a pierdut ieri, la Tbilisi, Cupa Europeană a Naţiunilor şi va juca la Cupa Mondială 2015 într-o grupă foarte grea, cu Franţa, Irlanda, Italia şi Canada.

România nu mai cîştigase din 2003 în faţa Georgiei, la Tbilisi. "Stejarii" au cîştigat o singură dată în ultimele opt întîlniri, la Bucureşti, iar la Cupa Mondială din 2011, Georgia a surclasat România, 25-9.

Acelaşi scor, în aproape aceeaşi manieră, s-a înregistrat şi ieri, pe stadionul Mikheil Meshki. 30.000 de georgieni i-au purtat spre victorie pe favoriţi, care s-au impus cu 22-9.

Nu am trecut centrul terenului
Tactica românilor a fost clară. Au încercat să facă un joc prudent şi să profite de greşelile adversarilor. Şi, în primele minute, acestea nu au întîrziat să apară.

După 20 de minute, "tricolorii" conduceau cu 9-3, Vlaicu, omul cu precizie dezarmantă la loviturile de penalizare, fructificînd trei astfel de posibilităţi.

Pentru "tricolori" aici s-a încheiat însă meciul. Georgienii au început să preseze şi să caute calea spre buturile românilor. Singurul eseu al meciului a venit în prima repriză, pilierul Zirakashvili culcînd balonul la capătul unei faze colective a gazdelor.

Apărare exemplară
Conduşi cu 13-9 la pauză, românii nu au contat în atac nici în partea a doua. Georgienii au mai trecut în cîteva rînduri pe lîngă marcarea unor eseuri, dar "tricolorii" au rezistat presiunii, în ciuda faptului că au jucat 20 de minute în inferioritate, după ce Burcea şi Calafeteanu au primit cartonaşul galben.

Georgia a mai fructificat alte trei lovituri de pedeapsă şi a dus scorul la 22-9. Trei puncte din loviturile ratate de Kvirikashvili au lipsit pentru ca rezultatul din Noua Zeelandă, de la Cupa Mondială 2011, să se repete întocmai.

Morariu a dat cupa gruzinilor
Preşedintele FIRA-AER, federaţia europeană, ar fi vrut să ofere, la final, trofeul conaţionalilor săi, dar a fost nevoit să-l dea georgienilor, care l-au cîştigat a patra oară consecutiv.

Grupă infernală
Românii şi-au aflat şi adversarii de la Cupa Mondială din Anglia, de anul viitor. Terminînd pe locul doi în CEN Cup, România va fi repartizată în grupa D, alături de Franţa, vicecampioana Mondială, Irlanda, Italia şi Canada.

Vicecampionii lumii, francezii vor fi adversarii din meciul de debut al "stejarilor", pe 23 septembrie, pe stadionul "Olimpic" din Londra. Vor urma apoi meciurile cu Irlanda, pe 27 septembrie, pe Wembley, cu Canada, pe 6 octombrie, la Leicester, şi cu Italia, pe 11 octombrie, la Exeter.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
andreas.schiller
andreas.schiller  •  05 Aprilie 2014, 15:25

da,,,chiar ca n,au contat,,,

Vezi toate comentariile (1)
Comentează