SPORTURI  »  RUGBY  »  FINALA SUPERLIGII

Tot Banatu-i fruncea! RCM Timişoara-Ştiinţa Baia Mare 25-19 în finala Superligii de rugby

Timişorenii se bucură pentru al treilea titlu din istorie. După 1972, 2012, a urmat 2013 Foto: Alex Nicodim
Timişorenii se bucură pentru al treilea titlu din istorie. După 1972, 2012, a urmat 2013 Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 06 octombrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 05 octombrie 2013 22:03

RCM Timişoara a cîştigat al doilea titlu consecutiv, învingîndu-i, ca şi în 2012, pe maramureşeni. Campionii au tremurat însă serios, apărînd cu dinţii rezultatul în ultimele minute

Timişoara era marea favorită a finalei Superligii, venind din postura de campioană. Bănăţenii au arătat acest lucru încă din start, marcînd primul eseu chiar în minutul 5. Forcingul ofensiv al băieţilor lui Chester Williams, campionul mondial cu reprezentativa Africii de Sud, a continuat şi căpitanul Burcea a marcat al doilea eseu la jumătatea reprizei. Timişoara a trăit doar prin dropgolul samoanului Philip Falamoe şi prin lovitura de pedeapsă a lui Ioan Pop, nepunînd însă în pericol terenul de ţintă timişorean. În prelungirile primei reprize, Timişoara a mai lovit o dată, prin aripa Shennan Stephen, iar la Baia Mare a fost agitaţie serioasă în vestiar, la 19-9 pentru RCM.

Schimbările lui Apjok

Vali Calafeteanu a mai pus trei puncte pe tabelă, dintr-o lovitură de pedeapsă, şi a dus scorul la 22-9. Maramureşenii au jucat din acest moment totul pe cartea atacului, antrenorul Eugen Apjok făcînd cîteva schimbări în tactica echipei sale. Şi tabela s-a schimbat imediat în dreptul Ştiinţei. Neo-zeelandezul Wiringi a marcat al 13-lea eseu al sezonului pentru băimăreni, Pop a transformat şi s-a ajuns la 22-16. Calafeteanu şi Pop au mai reuşit apoi cîte o lovitură de pedeapsă, diferenţa menţinîndu-se în marja unui eseu transformat.

Cu doi oameni mai puţin pe teren, Morrison şi Mariş fiind eliminaţi temporar, Timişoara s-a apărat însă extraordinar. În ultimele minute, Baia Mare a forţat cu molul şi în grămadă, punctele forte ale "zimbrilor", dar bănăţenii au rezistat eroic. La final, au ridicat braţele în semn de victorie, dar mîinile le-au "căzut" imediat de la oboseală. "A fost cel mai frumos meci al sezonului. Timişoara a cîştigat doar pentru că are jucători mai experimentaţi", a concluzionat preşedintele FRR, Alin Petrache, cel care a înmînat trofeul căpitanului din Banat, Stelian Burcea. "Campionii! Campionii!", şi-au cîntat bucuria bănăţenii, care au stropit al treilea titlu din istorie cu şampanie.

737 de puncte marcate, cel mai bun atac, şi 237 primite, cea mai eficientă apărare, e bilanţul celor de la RCM Timişoara în actualul sezon

"Am făcut o primă repriză foarte bună, dar în partea a doua ne-am relaxat şi Baia Mare s-a apropiat. Pe final, am dat dovadă de maturitate şi de faptul că sîntem o echipă unită, rezistînd atacurilor adverse"
Vasile Rus, flanker RCM Timişoara

"Am făcut prea multe greşeli pentru a cîştiga o finală. Pe undeva e însă de explicat, am 15 jucători în lot sub 23 de ani. Îmi felicit însă băieţii pentru atitudinea din teren!"
Eugen Apjok, antrenor Baia Mare

În cămaşă la 5 grade
Chester Williams (FOTO 2), antrenorul de la RCM Timişoara, cel cu care formaţia bănăţeană cîştigă al doilea titlu consecutiv, a urmărit jocul de aseară îmbrăcat doar în cămaşă! Deşi afară termometrele indicau doar cinci grade Celsius, sud-africanul nu a apelat la cei din stafful său pentru a-i aduce o geacă. "Nu am simţit frigul, a fost meciul foarte tensionat şi m-am încălzit", a glumit Chester, cel care a cîştigat titlul mondial cu Africa de Sud, ca jucător, în 1995.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
anti_emigranti
anti_emigranti  •  06 Octombrie 2013, 23:14

Felicitari baieti! Ne-ati umplut inimile de bucurie.

leo28
leo28  •  06 Octombrie 2013, 16:25

bravo baieti! bravo RCM Timisoara! RUSINE tvr-ului care n-a mai transmis festivitatea de premiere,JEGURI de oamaeni,daca se mai pot numi oameni si e vorba de televiziune publica...RUSINEEEE

Vezi toate comentariile (2)
Comentează