SPORTURI  »  SNOOKER  »  CM CRUCIBILE

NEMAIVĂZUT! Mark Selby a devenit primul jucător din istorie care a reușit un break maxim, de 147 de puncte, într-o finală de Campionat Mondial

Mark Selby, foto: Imago
Mark Selby, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 01 mai 2023 13:25 / Actualizat luni, 01 mai 2023 13:28

Englezul Mark Selby, de 4 ori campion mondial, a reușit aseară o performanță nemaivăzută în snooker: un break de 147 de puncte într-o finală de Campionat Mondial!

În sesiunea a doua a finalei contra belgianului Luca Brecel, la scorul de 9-6 pentru adversar, Selby a reușit să își țină în frâu nervii și a reușit una dintre cele mai grele probe din orice sport: breakul de 147 de puncte. 

Concret, Mark Selby a introdus, pe rând, toate 15 bile roșii, dublate de bila neagră la fiecare lovitură, după care a curățat masa de bile „colorate”. Culmea, este al doilea break de 147 de puncte de la această ediție, după ce Kyren Wilson a reușit și el această performanță, în turul 1 de la Crucible. 

Totuși, reușita lui Mark Selby este extraordinară, dacă ținem cont că nici măcar oameni precum Ronnie O'Sullivan, Stephen Hendry sau John Higgins, multipli campioni mondial, nu au reușit niciodată un break maxim în finala celui mai pestigios concurs din snooker! Este abia al 10-lea jucător din istorie care face un break maximum la Crucible. 

Finala dintre Mark Selby, 39 de ani, și Luca Brecel, 28 de ani, continuă astăzi, cu ultimele două sesiuni. Se joacă în sistemul „primul la 18 jocuri câștigate”. Belgianul este la prima finală de Campionat Mondial din carieră. 

500.000 de lire sterlineprimește învingătorul din finala de Crucible

Nu m-am gândit la 147 până când am ajuns la 72 de puncte deloc. Brecel juca excelent și eram cât se poate de bucuros că pot construi un break care să mă aducă la două jocuri distanță de el. Am avut poziții bune la bilele roșii, astfel că am putut juca de fiecare dată bila neagră, dar, dacă în orice moment mi s-ar fi părut mai potrivit să continui breakul cu o altă bilă colorată, aș fi făcut-o fără vreun regret. Știam că dacă apare vreo ratare, Luca va curăța masa și se va distanța la 10-6
- Mark Selby pentru Eurosport.

Controversă uriașă la Madrid: a apărut pe teren cu logo-ul unui sponsor sancționat pentru aprovizionarea Rusiei în războiul din Ucraina!

Imaginea sezonului în handbalul european » Adversarele de la Vipers au rămas în Polivalentă și au privit fascinate galeria Rapidului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează