SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

5 mituri demontate: ”Halep n-a bătut pe nimeni!” » Cifrele demonstrează contrariul

Privirea Simonei după o minge reușită +4   FOTO
Privirea Simonei după o minge reușită

Articol de , - Publicat miercuri, 28 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 28 ianuarie 2015 10:34

A treia jucătoare a lumii e criticată din cauza accidentărilor, a atitudinii sau a victoriilor considerate mici. De fapt, nu e deloc aşa.

1. " Simona Halep nu a bătut pe nimeni"
Simona Halep are 13 victorii şi 22 de înfrîngeri la jucătoare de Top 10. Multe dintre insuccese datează din primii ani de circuit. În sezonul trecut însă, Simona are un bilanţ de 8-6. Dintre primele 10 în lume, doar ea, Serena Williams şi Maria Şarapova au reuşit aşa ceva. Americanca are 12-2, iar rusoaica 10-5. Ana Ivanovici are 9 succese, dar stă la fel şi la insuccese. Radwanska (3-6), Bouchard (6-9), Kerber (2-6), Wozniacki (6-9) şi Cibulkova (5-6) sînt pe minus.

I se mai reproşează Simonei că la turneele de Mare Şlem nu întîlneşte adversare din înaltul ierarhiei mondiale. În primul rînd, statul de cap de serie oferă o protecţie tuturor, nu numai româncei.

Aşa e făcut tabloul, practic, jucătoarele de Top 10 pot începe să se înfrunte între ele abia din sferturi. În 2014, Na Li, Petra Kvitova şi Serena Williams s-au impus la Australian Open, Wimbledon şi US Open fără a învinge o jucătoare de Top 10 pe traseu, iar Maria Şarapova a dat peste una tocmai în finală la Roland Garros şi aceea a fost Simona Halep.

Tolontan comentează eliminarea Simonei: "Cînd e vorba de aşteptări sîntem la nivel de rachete din titan, iar în materie de ceea ce ştim să facem am rămas la tîrnăcop". Citeşte AICI întregul editorial!

2. "Renunţă uşor la luptă, are mentalitate românescă
A treia jucătoare a lumii a demonstrat de nenumărate ori că poate întoarce un meci, chiar dacă este condusă cu 1-0 la seturi. În ultimii doi ani, 2013 şi 2014, dintre primele cinci jucătoare ale lumii, Simona a adunat cele mai multe răsturnări de situaţie. Ea are 15 meciuri cîştigate de la 0-1 la seturi, 10 în 2013 şi 5 în 2014.

Urmează Serena, cu 14 astfel de victorii, 6 în 2013 şi 8 în 2014, şi Maria Şarapova cu 13, repartizate astfel: 12 în 2014 şi 1 în 2014.  Petra Kvitova a reuşit să revină şi ea de 12 ori, 2013-10 şi 2014-2. Sîrboaica Ana Ivanovici, cu spiritul său de luptătoare, a răsturnat situaţii defavorabile de trei ori în 2013 şi de şase ori în 2014.

3. "Şi-a concediat antrenorul prin sms".
Anul trecut, în decembrie, la acţiunea Kids Day, organizată la Constanţa împreună cu Horia Tecău, Halep a explicat cum s-a produs despărţirea de Wim Fissette.

"Am avut contract până după Roland Garros, apoi l-am prelungit şi s-a încheiat după Turneul Campioanelor de la Singapore. Managerul meu, Virgina Ruzici, cea care mi l-a recomandat, i-a comunicat decizia, iar eu i-am trimis un mesaj personal, prin care i-am mulţumit pentru acest an 2014 şi i-am urat succes pe viitor. Nu eu l-am angajat, nu eu l-am concediat".

4. "Abandonează des, mai ales înaintea turneelor mari"
Anul trecut, Halep a abandonat de două ori, la Dubai, în turul 1, şi la ‘s-Hertogenbosch, în runda a doua. De asemenea, a declarat de alte două ori forfait, la Roma, după ce cîştigase în turul inaugural contra lui Madison Keys, şi la Beijing, după o victorie în "optimi" la Andrea Petkovic.

La Miami nu a mers deloc, fiind în recuperare după o operaţie la unghie. Serena Williams, de exemplu, are un abandon, la Wuhan, şi două forfaituri, Madrid şi Beijing. La fel de adevărat e însă şi că Simona a jucat accidentată în unele turnee, ducîndu-le pînă la capăt. La Cupa Fed a evoluat cu glezna încă nerefăcută total, ajutînd echipa României să se califice în Grupa Mondială II.

La Madrid a ajuns în finală cu o întindere la muşchii abdominali care se agrava pe zi ce trece, la Wimbledon a terminat semifinala în ciuda gleznei lovite, apoi a jucat la Bucureşti, deşi nu era complet recuperată. La Singapore a evoluat cu coapsa bandajată, atingînd finala.

5. "Îşi face scenariile cum îi convine"
Accidentările, abandonurile ar masca slăbiciunea româncei, care îşi urmează astfel interesul. Halep a arătat însă anul trecut, la Turneul Campioanelor, că nu se pretează la jocuri şi calcule, chiar dacă ar fi avantajat-o.

Lumea a certat-o că n-a făcut în aşa fel încît să piardă în două seturi meciul cu Ana Ivanovici din grupe şi s-o scoată din concurs pe Serena Williams, cea care avea s-o învingă ulterior în finală. "Cine crede aşa ceva despre mine nu mă cunoaşte deloc", a replicat sec Simona.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (73)
cipinho79
cipinho79  •  29 Ianuarie 2015, 15:49
Postat de apolzancca pe 29 Ianuarie 2015, 12:11

Si ce daca are o intreaga echipa dupa ea...ai platit tu vreun ban,pt.doctor sau maseor au nutritionist si nu stim si noi...Este echipa pe care si-o alege si pe care o plateste din banii personali...cred ca totusi n-ai facut sport de performanta,niciodata in afara folosirii ilegale si imorale a unei tastaturi de calculator,care saraca,nu se poate apara in fata tuturor neavenitilor....

smechere inainte sa deschizi gura uita-te si la alte comentarii postate de mine. eu n-o judec pe Simona Halep ca a pierdut un meci, eu imi sustin un punct de vedere asupra manierei in care a tratat un meci la indemana (ca a avut o zi proasta), precum si dezaprobarea referitor la explicatiile si automultumirea afisata

apolzancca
apolzancca  •  29 Ianuarie 2015, 12:28

Cu ce drept o judecati pe Simona Halep ? A-ti contribuit cu ceva la victoriile ei ? Aveti vreun merit ? Are cineva,in afara de familie,vreun merit ?Cu ce a contribuit statul roman la performantele ei?A-ti facut vreo comparatie intre performantele ei si cele obtinute de alti sportivi,pt.care s-au cheltuit bani publici...si nu putini...Totdeauna se vor gasi "nemultumiti" care vor contesta peformantele Simonei...acei frustati care nu au realizat nimic in viata cu care sa se poata lauda,dar dau din gura sau din pix,casa nu se abata de la sablonul tipic romanesc....Prefixul "A" din fata etniei Simonei o face mai romanca decat multi altii,la care s-ar potrivi mai mult prefixul

apolzancca
apolzancca  •  29 Ianuarie 2015, 12:11
Postat de cipinho79 pe 29 Ianuarie 2015, 10:24

stiu foarte bine ce inseamna sport. in astfel de competitii extrem de importante cand ai o armata de oameni cu tine, maseur, doctor, nutritionist, n-ai voi ca sportiv de talie mondiala sa ai o zi proasta. Ai un program bine stabilit de alimentatie si somn, si ca sportiv n-ai decat un singur lucru de facut, sa faci ceea ce stii mai bine, scuzele cu ziua proasta nu merg. Nu i-a cerut nimeni sa se dea cu capul de pereti, dar putea sa aiba un discurs mai critic. ca numar 3 in lume n-ai voie sa te declari multumita cu sferturi mai ales cand pana acolo n-ai jucat cu nimeni mai sus de locul 30.

Si ce daca are o intreaga echipa dupa ea...ai platit tu vreun ban,pt.doctor sau maseor au nutritionist si nu stim si noi...Este echipa pe care si-o alege si pe care o plateste din banii personali...cred ca totusi n-ai facut sport de performanta,niciodata in afara folosirii ilegale si imorale a unei tastaturi de calculator,care saraca,nu se poate apara in fata tuturor neavenitilor....

Vezi toate comentariile (73)
Comentează