SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Acum poate începe! » S-a efectuat tragerea la sorţi a tablourilor principale de la BRD Năstase Ţiriac Trophy

Marcos Baghdatis s-a găsit pe tabloul de la Bucureşti // Foto: Raed Krishan
Marcos Baghdatis s-a găsit pe tabloul de la Bucureşti // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 22 aprilie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 21 aprilie 2012 22:44

Marcos Baghdatis, favorit 5, a fost de faţă şi a promis că nu va mai rupe vreo rachetă în viaţa lui.

Un prezidiu bogat, în care s-au aflat şi Nadia Comăneci, Ion Ţiriac şi Marcos Baghdatis, procedura deja consacrată a tragerii la sorţi, freamăt de nerăbdare. Cei doi oficiali de la ATP manevrează şi supervizează totul, clipă de clipă tabloul se conturează tot mai complet.

Înainte însă se anunţaseară wild card-urile, care au revenit, după cum era de aşteptat, jucătorilor români Victor Crivoi, Marius Copil şi Gabriel Moraru, un altul fiind prezent direct pe grilă, Adrian Ungur.

Ca şi în anii trecuţi, primii 4 capi de serie au turul întîi liber, ceea ce înseamnă că vor intra pe terenuri de miercuri încolo. Gilles Simon, favoritul principal, care ieri a pierdut semifinala de la Monte Carlo în faţa lui Rafael Nadal, va juca abia joi, circumstanţele fiind clare.

"Sperăm să nu ningă", şi-a încheiat scurta intervenţie Ion Ţiriac, cu o sclipire de umor. Toată lumea aşteaptă vreme bună şi meciuri frumoase. Iar Marcos Baghdatis, favoritul 5, a amintit că revine cu plăcere în România, unde nu mai fusese din 1997, de cînd era un copil. Şi a promis că nu va mai rupe niciodată vreo rachetă, după ce în ianuarie, la Melbourne, a stricat patru la rînd!

Din nou adversari
Horia Tecău şi Florin Mergea se vor întîlni din nou în primul tur al BRD Năstase-Ţiriac Trophy. Anul trecut, Tecău şi Lindstedt i-au învins pe Mergea şi Anagnastopol, iar în 2012 Horia şi Florin se vor afla din nou faţă în faţă. Tecău şi Lindstedt sînt favoriţi principali, iar Mergea şi Andrei Dăescu au intrat pe tabloul graţie unui wild-card oferit de organizatori.

Pentru a patra pereche a lumii, turneul de la Bucureşti este al doilea pe zgură, cei doi începînd deja antrenamentele la Arenele BNR. Mergea şi Dăescu vor veni din Italia, acolo, unde ieri au pierdut în finala turneului challenger de la Roma în faţa lui Dustin Brown/Jonathan Marray(MBR/MBR) cu 4-6, 6-7 (0).

Spectacol pe Central
Azi, de la ora 18:00, pe Terenul Central de la Arenele BNR, Gheorghe Hagi, Andrei Pavel, Iosif Rotariu şi Horia Tecău vor juca un meci caritabil. Intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile. Tricourile jucătorilor vor fi scoase la licitaţie pe pagina oficială de Facebook a turneului, iar sumele obţinute vor fi donate fetiţei lui Iosif Rotariu, Kassandra, care va fi supusă unor intervenţii chirurgicale. Organizatorii au pregătit o surpriză şi mai mare spectatorilor: pe 24 aprilie, de la ora 19:00, va intra pe zgura bucureşteană John McEnroe, alături de Pavel, Năstase şi Bahrami, în "Patru stele de energie", preţul unui bilet fiind de 100 de lei.

Programul zilei de azi
Terenul Central, ora 12:00, calificări
Martin Klizan (Svk)-Attila Balazs (Ung)
urmat de
Jurgen Zopp (Est)-Răzvan Sabău (Rom)

Terenul Semicental, ora 12:00, calificări
Andrei Săvulescu (Rom)-Erik Chvojka (Can)
urmat de
Andrei Mlendea (Rom)- Gianluca Naso (Ita)
urmat de
Guillaume Rufin (Fra)-Vasile Ghilea (Rom)

Terenul 2, ora 12:00, calificări
Daniel Brands (Ger)-Niels Desein (Bel)
urmat de
Nikola Mektici (Cro)-Kevin Krawietz (Ger)
urmat de
Ilija Bozoljac (Srb)-Alessio Di Mauro (Ita)

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează