SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Al 70-lea titlu în a 100-a finală jucată » FederAir!

Roger Federer a primit 1,7 milioane de dolari pentru că a cucerit titlul fără înfrîngere Foto: Reuters +1   FOTO
Roger Federer a primit 1,7 milioane de dolari pentru că a cucerit titlul fără înfrîngere Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 28 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 27 noiembrie 2011 22:53

Elveţianul Roger Federer a cucerit aseară titlul la Turneul Campionilor, după trei seturi efervescente cu Jo-Wilfried Tsonga, 6-3, 6-7 (6), 6-3


Putea să se fi terminat în două seturi. Federer a avut minge de 5-2 în actul secund, ar fi servit pentru meci, una dintre acele finale în care superioritatea e clară, intriga nu există, iar publicul zîmbeşte cu jumătate de gură la final. Dar n-a fost aşa şi, e sigur, a fost mai bine. Şi pentru Tsonga, care a luptat frumos, cu armele sale din categoria artilerie grea, dovedindu-şi sieşi şi lumii întregi că n-are vînă de tip care capitulează. Şi pentru spectatorii din Arena O2 şi din faţa televizoarelor, care au rămas lipiţi de o confruntare cu suspans. Şi, în cele din urmă, pentru Roger Federer. Învingătorul. Campionul campionilor într-un an bun, dar nu excepţional, care avea nevoie de un diamant pentru ridicarea moralului, obţinut chiar şi în ultima clipă.

Fără acest mic thriller poate că bucuria elveţianului nu ar fi fost atît de genuină. Poate că gesturile de încurajare din ultimele momente, cînd mai făcuse rost de trei mingi de meci, după cea ratată în tie-break, n-ar fi fost atît de pronunţate. Sau n-ar fi existat deloc. Poate că totul ar fi fost mai searbăd dacă ar fi durat o oră şi jumătate. Au fost însă două ore şi 19 minute pline, rotunde pe alocuri, ascuţite în altele, un meci de final de an ca o pecete pe documentul care încheie jurnalul.

Roger a cucerit al 70-lea titlu în a 100-a finală jucată. Cifre frumoase, care arată că elveţianul, la cei 30 de ani ai săi, încă nu şi-a terminat discursul în tenis. Revine pe locul 3 în lume şi aşteaptă anul 2012 cu alt gen de încredere. Pînă atunci, numai bine!

6 titluri a cîştigat Roger Federer la Turneul Campionilor, record absolut. 5 mai aveau Ivan Lendl şi Pete Sampras

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
giuran
giuran  •  28 Noiembrie 2011, 04:36

Inca o data a dovedit ca este mare,cel mai mare.Nu a avut nicio emotie in a castiga acest turneu al campionilor.In timp ce Nadal si Djokovic abia trageau de ei,Federer defila.In aceasta saptamana parca l-am revazut pe Federer din perioada 2002-2010,acel tenismen pe care Cristian Tudor Popescu il compara cu un robot,o masinarie care nu are niciun defect.Inca o data ne-a demonstrat(a cata oara?)ca ramane cel mai mare tenismen al deceniului trecut si unul dintre cei ce va ramane mereu in istoria acestui sport.Federer,cel care a reinventat reverul,cel care inspira frica chiar si atunci cand este in dezavantaj,a mai scris o pagina de istorie,a dovedit tuturor ca exista un singur rege.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează