SPORTURI  »  TENIS  »  POVESTE

Alex de Minaur, declarație sinceră: „Ea mă învață să mă bucur de viață”

Alex de Minaur și Katie Boulter Foto: Instagram +6   FOTO
Alex de Minaur și Katie Boulter Foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 01 februarie 2024 22:50 / Actualizat joi, 01 februarie 2024 22:57

Australianul Alex de Minaur, 24 de ani, numărul 11 ATP, vorbește despre relația sa cu Katie Boulter, 27 de ani, jucătoarea britanică de pe locul 53 mondial, dar și despre valorile pe care le prețuiește în sport, dar și dincolo de terenul de tenis.

Alex De Minaur a ieșit în „optimi” la Australian Open, după un meci istovitor de Andrey Rublev, însă australianul și-a împlinit un vis în luna ianuarie, atunci când a reușit, în fine, să urce în Top 10 ATP.

Este însă realist și se consideră în „nivelul al treilea” dintre primii 10 jucători ai lumii, deși a reușit o victorie entuziasmantă în fața liderului mondial, Novek Djokovic, la United Cup.

Alex de Minaur: „Vreau să am grijă de prietenii cei mai apropiați”

Săptămâni de călătorii, orașe noi sau vechi, avioane și hoteluri într-un sport în care pe teren jucătorul este singur. Pentru de Minaur, o persoană atașată familiei și prietenilor, uneori este dificil. Așa cum este important să fie un jucător bun, dar și o persoană de treabă, a mărturisit el într-un amplu interviu pentru ediția australiană a revistei Esquire.

„Suntem oameni, nu-i așa? Cu toții avem meserii diferite, povești diferite. Nimeni nu este mai important decât altcineva.

Loialitatea este una dintre cele mai importante calități. Vreau să am grijă de prietenii cei mai apropiați, de familie și de echipa mea. Ei sunt cei mai importanți. Au sacrificat multe pentru mine, m-au ajutat în această călătorie a carierei.

Savurez fiecare moment petrecut împreună, am alături aceiași oameni de la început și până acum. E ceva special”, a detaliat actualul număr 11 mondial, care este antrenat de Adolfo Gutierrez de când avea 10 ani.

Alex de Minaur, declarație sinceră: „Ea mă învață să mă bucur de viață”
Alex de Minaur evoluând la Australian Open Foto: Imago

Alex și Katie, cuplul discret al tenisului

Născut în Australia, la Sydney, cu mamă spaniolă și tată uruguayan, s-a mutat cu familia la Alicante pe când avea 13 ani, dar a revenit în țara natală pentru a-și desăvîrși studiile. Revine însă în Spania oricând poate pentru a fi alături de apropiați, familia și câinele Enzo, de rasă golden retriever.

Câinele este foarte alintat atunci când sunt acasă”, a mărturisit el în Esquire. „Împreună cu Katie, îl luăm mereu cu noi la plimbare pe plajă, îi place oceanul, îl scoatem la alergat. E grozav!”.

Alex de Minaur și Katie Boulter Foto: Imago
Alex de Minaur Foto: Esquire
Alex de Minaur și Katie Boulter Foto: Imago
Alex de Minaur și Katie Boulter Foto: Instagram
Katie Boulter Foto: Imago
+2 FOTO

Alex și Katie Boulter sunt unul dintre cuplurile cele mai admirate în lumea tenisului, iar pe durata Wimbledon-ului, Boulter este în atenția tabloidelor britanice mai mult decât de obicei. De Minaur a mărturisit cât de mirat a fost să găsească papparazzi așteptând în fața hotelului pentru o fotografie cu ei.

50este locul cel mai bun în clasamentul WTA pe care l-a ocupat Katie Boulter, pe 11 septembrie 2023

Trăim discret, oamenii nu vor afla prea multe despre viața noastră dacă nu le dezvăluim chiar noi”, a punctat australianul. „Nu cred că ne vom schimba. Orice se întâmplă între noi, dacă vom dori să împărtășim, o vom face. Dacă nu, nu”.

Sfaturi despre modă și despre viață

Moda este mai degrabă domeniul lui Boulter. „Mărturisesc că mereu am fost banal, plat în felul meu de a mă îmbrăca”, a admis Alex.

„De când sunt cu Katie, am început să mă prezint un pic mai bine, recunosc. Înainte eram destul de mulțumit cu un hanorac și pantaloni scurți. Alături de ea însă, stilul meu vestimentar a evoluat, cu siguranță”.

7titluri ATP are Alex de Minaur în palmares, cel mai important fiind cel de categorie ATP 500 de la Acapulco 2023, și alte 7 finale jucate, între care și cea Masters 1000 de la Toronto 2023

Relația lor a evoluat nu doar în ce privește moda – recent a achiziționat primul lui costum, la Londra – sau tenisul. „Ea mă învață să mă bucur de viață, de întreg procesul, să nu las ca rezultatele să-mi dicteze viața”, a recunoscut el.

Alex de Minaur, declarație sinceră: „Ea mă învață să mă bucur de viață”
Alex de Minaur și Katie Boulter Foto: Instagram

„În unele momente am fost foarte dur cu mine, am suportat foarte, foarte rău înfrângerile. Dar prin simplul fapt de a fi cu ea, am putut să eliberez mai repede frustrarea și să văd că viața are multe lucruri bune dincolo de teren”, a conchis de Minaur.

Citește și: 

Imagine emoționantă în familia Phelps » „Băieții sunt captivați de cel mai nou frate al lor, vor să aibă grijă de el”
ÎNOT / POVESTE
Imagine emoționantă în familia Phelps » „Băieții sunt captivați de cel mai nou frate al lor, vor să aibă grijă de el”
LeBron James, cu gândul la plecarea de la Los Angeles Lakers » Condițiile superstarului din NBA pentru o nouă echipă
Los Angeles Lakers
LeBron James, cu gândul la plecarea de la Los Angeles Lakers » Condițiile superstarului din NBA pentru o nouă echipă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  02 Februarie 2024, 05:48

...foarte frumos articol ...interesant ...Alex de vMinaur este un jucator foarte bun ...parcurgerea performantei se face in timp ...numai parcurgerea metrilor se masoara dupa metrul de platina etalon pastrat cu grija la Londra...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează