SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

AMR 31 de zile » BRD Năstase-Ţiriac Trophy în haine de primăvară

BRD Năstase Ţiriac Trophy va debuta pe 21 aprilie.
BRD Năstase Ţiriac Trophy va debuta pe 21 aprilie.

Articol de - Publicat joi, 22 martie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 21 martie 2012 19:53

Pe 21 aprilie începe turneul de la Bucureşti. Nici un român nu e calificat direct pe tabloul de simplu, trei cîştigători ai trofeului prezenţi la această ediţie, speranţele fanilor se leagă de Horia Tecău.

Au mai rămas doar 31 de zile pînă la debutul turneului ATP 250 de la Bucureşti. Organizatorii au din ce în ce mai multe certitudini. "Mă bucur că acest turneu încă există, în ciuda crizei, şi e din ce în ce mai puternic", a spus Bogdan Enoiu.Premiile din acest an vor fi în valoare de 398.258 de euro, cu zece la sută mai mult decît în 2011. Şi nu doar acest lucru e nou.

Pentru prima oară, pe tabloul de la Bucureşti vor fi prezenţi trei cîştigători ai trofeului, Gilles Simon (2007, 2008), Florian Mayer (2011) şi Jurgen Melzer (2006). "O să vorbesc cu domnii Ţiriac şi Năstase, poate îi acordăm o dispensă lui Gilles, care dacă se va impune a treia oară, chiar dacă nu e consecutiv, să ia trofeul acasă", a adăugat Enoiu.

Cîştigătorii din circuitul ATP nu pleacă niciodată acasă cu trofeul pe care-l ridică deasupra capului la festivitatea de premiere, ei primind o replică sau o altă cupă.

Melzer vine la Bucureşti şi cu partenerul său de dublu Phillip Petzschner, cei doi avînd în palmares 2 trofee de Mare Şlem, US Open 2011 şi Wimbledon 2010, ultimul cucerit chiar în faţa lui Horia Tecău şi Robert Lindstedt. Robert şi Horia vor fi şi ei prezenţi pe zgura bucureşteană şi este posibilă o reeditare a finalei de pe iarba londoneză.

În ceea ce-i priveşte pe români, pe tabloul de simplu, Adrian Ungur va primi un wild-card. Pentru acordarea celuilalt wild-card, organizatorii discută cu Stanislas Wawrinka şi Richard Gasquet. Hainele noi ale turneului abia aşteaptă să fie purtate.

Nu se va vorbi în spaniolă
Pentru că în acelaşi timp cu turneul de la Bucureşti se desfăşoară şi cel de la Barcelona (ATP 500), pe tablou nu este nici un jucător din Spania sau din America de Sud, obişnuiţi ai turneului atunci cînd se desfăşura în luna septembrie. Şapte spanioli şi trei argentinieni s-au impus pe zgura de la Arenele BNR în cele 19 ediţii. "Avem puţin ghinion că sîntem în acelaşi timp, dar tabloul e bun", a spus Ilie Năstase. La Barcelona va juca în săptămîna 23-29 aprilie şi Victor Hănescu.

Bilete puse deja în vînzare
Biletele şi abonamentele pentru ediţia 2012 sînt disponibile spre vînzare în reţeaua Eventim şi pe www.eventim.ro. Intrarea este liberă în cele două zile de calificări, 21-22 aprilie, iar copiii cu vîrstă preşcolară, elevii, studenţii şi bunicii beneficiază de acces liber şi în zilele de 23, 25-27 aprilie, în limita a 1000 de intrări pe zi. Biletele costă între 20 şi 40 de lei.

La pachet cu 4 challenger-uri
Organizatorii BRD Năstase-Ţiriac Trophy susţin în acest an organizarea a patru turnee challenger, la Arad (2-8 iulie), la Timişoara (9-15 iulie), la Sibiu (6-11 august) şi la Braşov (3-8 septembrie). "E o nevoie acută de oportunităţi competiţionale pentru jucătorii noştri", a spus Ion Ţiriac.

Principalii participanţi la BRD Trophy
Gilles Simon 13 ATP
Florian Mayer 19 ATP
Jurgen Melzer 22 ATP
Victor Troicki 25 ATP
Julian Benneteau 33 ATP
Marcos Baghdatis 42 ATP
Andreas Seppi 45 ATP

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
tipsy
tipsy  •  22 Martie 2012, 02:02

ma mir ca nu a desfiintat panarama de ruxandra dragomir acele turnee challenger.

cordos_eu
cordos_eu  •  22 Martie 2012, 01:52

domnule Tiriac, transformati turneul intr-unul WTA! pur si simplu nu avem nici un roman pentru care se merita sa-l mai organizam. pentru baieti un challenger de 50 de mii cu cazare inclusa si e bine.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close