SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

Ana Bogdan, calificată în turul secund la Transylvania Open » Nervi de oțel pentru româncă!

Ana Bogdan sărbătorind un punct câștigat Foto: Imago
Ana Bogdan sărbătorind un punct câștigat Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 05 februarie 2024 20:36 / Actualizat luni, 05 februarie 2024 20:36

Ana Bogdan, 31 de ani, #65 WTA, a câștigat în turul 1 al turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca, 7-5, 7-5 cu Alycia Parks din Statele Unite, și ar putea întâlni o compatrioată în runda următoare.

Ana Bogdan s-a întors la Cluj-Napoca, pe hard-ul mov aprins, pentru a patra participare la Transylvania Open, turneul la care anul trecut atingea sferturile de finală. De altfel, cea mai bună performanță a ei în acest concurs.

În 2024 este din nou favorită, 8 de data aceasta, după ce în 2023 ocupase poziția a 5-a pe lista capilor de serie, iar în 2022 pe a 3-a. Oricum ar fi însă, Bogdan este întâmpinată cu multă afecțiune la Cluj de publicul pasionat de tenis, care i-a ovaționat azi fiecare reușită.

Ana Bogdan, răbdare și tenacitate contra lui Parks

Românca a înfruntat-o în turul 1 pe americanca Alycia Parks, 23 de ani, numărul 110 mondial, pentru a doua oară în carieră.

Anul trecut, la Wimbledon, Ana se impunea în trei seturi în fața înaltei adversare (1,85 m), cu 1-6, 6-3, 6-2. Deși românca avea acea amintire pozitivă în rachetă, Parks a fost cea care a început mai bine partida.

A făcut break și s-a distanțat la 3-1, lovind mingea puternic, abrupt. Imediat însă Bogdan a reacționat, făcând ceea ce știe foarte bine: să construiască puncte, să aștepte momentul potrivit pentru finalizare, să zgândăre răbdarea adversarei, să servească bine în momentele importante.

Astfel a recuperat deficitul, a egalat la 3, iar pe finalul actului a mai reușit un break, impunându-se cu 7-5 după 47 de minute.

6mingi de break a salvat Ana Bogdan din cele 9 pe care le-a avut Alycia Parks

Parks a avut unele momente în care și-a revărsat frustrarea spre arbitrul de scaun, pe un ton aprins, reclamând că o minge a atins de două ori suprafața de joc sau un out neanunțat de la linie.

Început furibund de set, final cu emoții

Bogdan a rămas foarte stabilă și a speculat excelent începutul emotiv de set secund al adversarei. A reușit două break-uri și s-a distanțat la 4-0, apoi a urmat un game prelungit pe serviciul americancei.

Aceasta nu putea fi însă scoasă din ecuație. Break la 0, la fel ca în primul set, și scorul s-a strâns. Parks a început să dicteze mai clar cu mingile ei lungi și puternice, în timp ce Ana a făcut eforturi incredibile în defensivă.

Îmi doresc să joc cât mai bine în fiecare zi, să fiu concentrată pe ce am de făcut, să încep fiecare zi cu zâmbetul pe buze - Ana Bogdan

Ce game uriaș, eroic a reușit românca pentru a se distanța la 5-3! A salvat nu mai puțin de 4 mingi de break, revenind întâi de la 15-40!

Momentul adevărului urma însă la 5-4, când servea pentru victorie. Și tocmai atunci s-a frânt sub povara emoțiilor, doar pentru a reveni imediat cu un nou break, 6-5.

Tenacitatea Anei Bogdan a răsunat în cele din urmă, iar românca s-a impus cu 7-5, 7-5 în două ore și 4 minute.

„Mulțumesc tuturor celor care sunt aici, susținându-mă. Mă simt ca acasă, am multă energie, vreau să rămân cât de mult aici, în turneu.

Nu știu care a fost cheia, am stat acolo, am luptat pentru fiecare punct, chiar parcă am senzația că nu s-a terminat. Nu joc la fel de bine nicăieri ca acasă, iubirea pe care o simt aici nu are limite”, a spus Bogdan în interviul de pe teren, luat de Raluca Olaru.

Românca o va întâlni în turul secund pe învingătoarea dintre Anca Todoni, beneficiară a unui wild card, și Erika Andreeva din Rusia.

4.040de dolari în bani este premiul pentru calificarea în turul secund de la Transylvania Open

Înainte de Transylvania Open, Bogdan câștigase un singur meci pe un tablou principal WTA în 2024, la Adelaide, pierzând din prima rundă la Brisbane și Australian Open.

Citește și: 

Serena Williams a apărut într-o ținută îndrăzneață la petrecerea iernii din Beverly Hills: „Când te cheamă, te urci în avion și o faci!”
Grammy
Serena Williams a apărut într-o ținută îndrăzneață la petrecerea iernii din Beverly Hills: „Când te cheamă, te urci în avion și o faci!”
Christian Horner, directorul și CEO-ul Red Bull Racing, este investigat în cadrul companiei! Ce acuzații îi sunt aduse
RED BULL
Christian Horner, directorul și CEO-ul Red Bull Racing, este investigat în cadrul companiei! Ce acuzații îi sunt aduse

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează