SPORTURI  »  TENIS  »  WTA IASI

Ana Bogdan și-a păstrat titlul la Iași după o finală românească » „Irina, datorită ție am fost mai bună!”

Ana Bogdan, moment de descătușare Foto BCR Iasi Open
Ana Bogdan, moment de descătușare Foto BCR Iasi Open

Articol de - Publicat duminica, 23 iulie 2023 16:48 / Actualizat duminica, 23 iulie 2023 17:40

Ana Bogdan, 30 de ani, 49 WTA, și-a apărat titlul în turneul WTA 125 de la Iași, după o finală dominată cu Irina Begu, cap de serie 1, 32 de ani, 31 WTA, 6-2, 6-3 în o oră și 24 de minute.

Turneul WTA 125 de la Iași, aflat la a doua sa ediție, a primit pentru ultima zi ceea ce și-a dorit: o finală 100% românească, în care s-au înfruntat primele două favorite, Irina Begu, cap de serie 1, și Ana Bogdan, 2. Mai mult, Ana era deținătoarea titlului, iar Irina a ales Iașul în loc să meargă la Palermo, acolo unde anul trecut cucerea al cincilea trofeu WTA al carierei.

Cel două veneau după semifinale complicate, în care jucaseră maximum de seturi, Bogdan cu Raluka Șerban, 6-3, 4-6, 6-3, Begu contra Tamarei Zidansek, 5-7, 6-4, 6-3. Finala este însă finală, cu atât mai mult cu cât se dispută acasă. Emoțiile – pe măsură.

Ana Bogdan, agresivitate răsplătită

În primul act, campioana ediției anterioare a fost cea care a avut inițiativa încă din start, lovind agresiv, din interiorul terenului ori de câte ori a avut ocazia și punându-și deseori în valoare reverul stabil și spectaculos. După trei break-uri la rând, Bogdan și-a parafat prima serviciul, apoi a mers lansat până la 5-1.

De partea cealaltă, Irina a arătat mai lentă, cu reacțiile nu atât de alerte, poate și efectul faptului că încheiase mai târziu partida de sâmbătă, una întinsă pe 2 ore și 56 de minute. Și Ana jucase un meci lung, 2 ore și 47 de minute, însă în prima semifinală.

Cert este că Bogdan a fost superioară în abordare și execuții, parafând primul set cu 6-2.

70%a fost procentajul de reușită al Anei pe primul serviciu, în timp ce Irina a avut doar 37,5%

Actul secund a început după o pauză mai lungă, timp în care s-a reprarat, aducându-se zgură uscată, partea de teren de la linia de fund unde se afla favorita 2 care fusese udată excesiv.

Irina, îți mulțumesc din suflet pentru acest meci! Crede-mă, datorită ție azi am fost mai bună, am încercat să-mi ridic nivelul. Cel mai greu din viața noastră este acela în care trebuie să jucăm una împotriva celeilalte.

- Ana Bogdan

Ana Bogdan, de neoprit

Setul al doilea a început mai echilibrat, Irina Begu arătând o față diferită, găsindu-și mai bine loviturile, construind și finalizând în forță. Publicul, rezistent în soarele nemilos, dorea o finală mai lungă, cu mai multă intrigă. Și a primit-o sub forma unor alternanțe de scor și a unor game-uri cu reușite mai mult decât erori.

Tot Bogdan a reușit însă prima break-ul pentru 3-2, apoi 4-3, după ce Begu egalase. Greu de prevăzut dacă nu avea să apară vreo răsturnare, însă Ana a accelerat formidabil și s-a impus cu 6-3. A încheiat finala în o oră și 24 de minute, la fel de hotărâtă precum o începuse și și-a apărat titlul cucerit în 2022.

O bucurie scurtă și fierbinte, un salut scurt la fileu, iar Iașul zâmbește pentru victoria ei, așa cum ar fi făcut-o și dacă ar fi învins Irina. Tricolor să fie! 

2-0în favoarea Anei Bogdan este acum scorul întânirilor directe cu Irina Begu, după ce prima câștigase și primul lor meci, de anul trecut, în "sferturile" de la Parma

Felicitări, Ana, pentru acest turneu, felicitări pentru ultima perioadă în care că ai jucat extraordinar de bine, felicitări echipei, faceți o treabă foarte bună și îți urez mult succes în acest an și pentru anii care vin.

M-am simțit foarte bine aici, mulțumesc pentru invitație, chiar dacă nu am făcut cel mai bun meci al meu în finală, sper că v-ați bucurat de toată această săptămână și sper ca la anul să veniți într-un număr cât mai mare.

 - Irina Begu

Ana Bogdan și-a păstrat titlul la Iași după o finală românească » „Irina, datorită ție am fost mai bună!”
Irina Begu în timpul finalei Foto BCR Iasi Open

Am emoții mai mari acum decât în timpul meciului pentru că nu realizez ce s-a întâmplat, încă visez. Mi-am dorit foarte mult acest moment, să țin încă o dată acest trofeu minunat în brațe și iată că am reușit. Simbolizează puterea mea interioară de a lupta mereu. Pe care toți o avem și trebuie să o scoatem la suprafață, să arătăm că putem să ne îndeplinim visurile.

- Ana Bogdan

Cel mai bun loc al carierei pentru Ana Bogdan

Ana Bogdan, după victoria cu repetiție de la Iași, va urca în premieră în Top 40 WTA. Până acum, cea mai bună poziție a carierei pentru ea fusese 46, atinsă în premieră pe 3 octombrie 2022. Irina Begu va aluneca însă 10 trepte, de pe 31 pe 41, fiindcă nu și-a putut apăra titlul câștigat la Palermo, într-un concurs din categoria superioară, WTA 250.

Citește și: 

David Popovici a fost premiat în Japonia, înainte de a intra în competiție » Imaginile trimise de reporterii GSP prezenți la Fukuoka
fukuoka
David Popovici a fost premiat în Japonia, înainte de a intra în competiție » Imaginile trimise de reporterii GSP prezenți la Fukuoka
Cum s-a afișat Simona Halep, înainte să afle verdictul în cazul de dopaj
METROSPORT
Cum s-a afișat Simona Halep, înainte să afle verdictul în cazul de dopaj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Coster
Coster  •  23 Iulie 2023, 18:22

Raluka??? Șerban. Oi, eu credeam că e româncă și o cheamă Raluca.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează