SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

Ana Bogdan, din nou în sferturi de finală la Transylvania Open: „Vreau să mă recuperez și să mănânc un desert bun”

Ana Bogdan sărbătorind victoria Foto: Imago
Ana Bogdan sărbătorind victoria Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 23:29 / Actualizat joi, 08 februarie 2024 00:21

Ana Bogdan, 31 de ani, #65 WTA, a învins-o cu 6-4, 6-4 pe Erika Andreeva, 19 ani, #112 WTA, în o oră și 48 de minute și și-a luat biletul pentru sferturile de finală de la Cluj-Napoca.

Al doilea meci pentru Ana Bogdan la Transylvania Open a însemnat o reîntâlnire după doi ani și o lună cu tânăra Erika Andreeva, 19 ani, 112 WTA, pe care o învingea clar în ianuarie 2022 în turul secund al turneului ITF de la Andrezieux-Boutheon.

Un dublu 6-2 în concursul de 60.000 de dolari câștigat de româncă, peste care s-a așternut însă un strat subțire de praf. Mai ales pentru că partida de azi a avut o alură diferită.

Ana Bogdan, prim set solid

Favorită 8 în concursul ardelean, Bogdan a fost programată în ultima partidă de pe Central, una pe care a început-o cu un prim set solid în fața surorii mai mari a Mirrei Andreeva, adolescenta în vârstă de 16 ani despre care se vorbește mult în circuit din sezonul trecut încoace.

După un schimb de break-uri la mijlocul actului, Ana a forțat la 4-4, a făcut break-ul, apoi a închis setul de la prima minge pe care și-o procurase.

Românca a absorbit forța loviturilor venite de la rusoaică, folosind-o în favoarea sa. Și-a pus în valoare experiența în momentele importante, mai ales apoi, în setul secund, când a revenit magistral de la 1-4.

5mingi de break din 8 a salvat Ana Bogdan în partida cu Erika Andreeva, convertind exact la fel, 5 din 8

Pornise în trombă Andreeva, jucătoare venită din calificări, cu două meciuri în plus în picioare, și dominase terenul stând aproape de linia de fund.

Bogdan a avut însă răbdare și luciditate, nu s-a lăsat dominată de frustrare, ci a făcut-o pe adversară să greșească tot mai mult. A întors cu o serie de 5 game-uri, impunându-se cu 6-4!

Ana Bogdan, înfruntare cu favorita principală

Ana Bogdan, din nou în sferturi de finală la Transylvania Open: „Vreau să mă recuperez și să mănânc un desert bun”
Ana Bogdan în acțiune la Transylvania Open Foto: Imago

Este din nou în sferturi de finală la Transylvania Open, la fel ca anul trecut. Acolo o va întâlni pe favorita principală, olandeza Arantxa Rus, 33 de ani, #45 WTA, cea care a trecut mai devreme de Alize Cornet.

Este nemaipomenit, sunt recunoscătoare, mulțumesc că ați rămas și m-ați susținut. În setul al doilea mi-am spus că sunt ceea ce gândesc. La 4-1 aveam multe gânduri, îmi făceam calcule în minte, nici nu știu ce era în capul meu. Așa că mi-am spus să rămân la lucruri simple, pozitive, că sigur voi reuși. Și așa a fost - Ana Bogdan

„Cu Arantxa Rus am jucat pe iarbă, acum e cu totul altă poveste”, a spus Bogdan în interviul de pe teren. „În primul rând vreau să mă recuperez, să mănânc ceva bun, un desert bun, apoi o să pregătesc meciul cu cei din echipa mea. 

3-0în favoarea Anei Bogdan este scorul meciurilor cu Arantxa Rus, cel mai recent având loc pe iarbă, în turneul WTA 125 de la Gaiba din 2022

Apoi însă vreau să mă bucur de joc, chiar dacă nu a fost o zi extraordinară, mi-am dorit mult și cred că asta contează”, a conchis ea.

Citește și: 

Sorana Cîrstea, victorie impresionantă la turneul WTA de la Abu Dhabi în fața locului 9 mondial
ABU DHABI
Sorana Cîrstea, victorie impresionantă la turneul WTA de la Abu Dhabi în fața locului 9 mondial
Decizia arbitrală de la TAS în cazul Kamilei Valieva » Deși are 17 ani, a fost judecată ca un atlet adult
TAS
Decizia arbitrală de la TAS în cazul Kamilei Valieva » Deși are 17 ani, a fost judecată ca un atlet adult

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează