SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

ANALIZĂ Gata să livreze? Simona Halep pare într-o formă excelentă: are un singur obstacol în față, Serena Williams!

Simona Halep o va întâlni în primul tur la US Open pe Kirsten Flipkens // FOTO Reuters
Simona Halep o va întâlni în primul tur la US Open pe Kirsten Flipkens // FOTO Reuters

Articol de - Publicat duminica, 28 august 2016 00:00

Analiza tabloului feminin de la US Open indică o Simona Halep în formă excelentă. Dar cu un mare obstacol în faţă: Serena Williams.

Cine e în formă, cine nu, cine poate fi surpriza, cum le merge veteranelor, dar celor care până acum şi-au aşteptat rândul? Cotidianul australian Daily Telegraph disecă fiecare temă în parte şi o plasează pe Simona Halep, favorita 5, în categoria celor care şi-ar putea justifica forma bună recentă printr-o explozie la US Open 2016.

"Românca a ţâşnit pe scena internaţională în 2014 şi mai mult ca sigur a avut ghinion când n-a putut să cucerească primul ei titlu de Mare Şlem la Roland Garros", argumentează Martin Gibbes în publicaţia de la Antipozi.

"Ea a urcat pe locul 2 în lume, dar probabil că a atins prea repede aceste înălţimi importante. În ultimii doi ani, rezultatele ei au fost oscilante, însă sezonul trecut a ajuns în semfinale la New York. Evoluţia ei din ultimele luni a fost excelentă", este tuşa finală sub titlul "Gata să livreze?".

În 2016, rezultatele lui Halep din turneele de Mare Şlem au avut un trend crescător. După eliminarea incontestabilă, din primul tur, de la Australian Open, ea a avansat până în "optimi" la Roland Garros şi în "sferturi" la Wimbledon. Pe hard-ul american a cucerit titlul la Montréal şi s-a calificat în semifinalele de la Cincinnati.

Factorul Serena

Analiza o desemnează pe Angelique Kerber drept jucătoarea cu cea mai solidă prezenţă în circuit nu doar recent, ci pe întregul parcurs al sezonului, dovadă stând titlul de la Australian Open şi finala de la Wimbledon. Iar în formă ridicată în ultima perioadă este Karolina Pliskova, însă ea nu a răbufnit până acum în turneele de Mare Şlem.

"Factorul Serena" – de luat în seamă întotdeauna, chiar şi când poziţia altădată autoritară în clasament a liderului mondial se clatină şi când vine după o accidentare la umăr. Halep ar putea-o întâlni în sferturile de finală pe cea care din 2008 încoace a ajuns de fiecare dată măcar în semifinale la US Open.

Jucătoarele care se zbat în căutarea unor zări mai luminoase sunt Caroline Wozniacki, finalistă la New York în 2009 şi 2014, şi Ana Ivanovici, fost numărul 1 mondial. Prima e acum pe locul 51 în lume, a doua pe 31.

Duel românesc

Ana Bogdan este a şasea româncă pe tabloul principal de la US Open 2016. Ocupanta locului 117 WTA a trecut pe rând de Hiroko Kuwata (Jap), 6-3, 7-5, de Ysaline Bonaventure (Bel), 2-6, 6-0, 6-4, şi de Francoise Abanda (Can), 6-2, 3-6, 6-2, iar în primul tur de la New York va întâlni altă jucătoare din România, pe Sorana Cârstea. Două românce sunt capi de serie, Halep – 5, Begu – 21, alte două pe tablou, Niculescu şi Ţig.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (15)
411967092342867
Vlad Krause  •  28 August 2016, 12:37

Dupa cum am mai spus intr-un comentariu la un alt articol: ar fi culmea sa nu ajunga pana in sferturi Simona, tinand cont de tragerea la sorti pe care o are la US Open. Pana la Serena are parte fie de jucatoare pe care le-a batut lejer pana acum, fie cu care are h2h pozitiv -cel putin pe hard. E drept ca intr-un turneu de GS jucatoarele ridica nivelul (exemplu Stosur a mancat bataie de la Simona la Madrid si a batut-o la Roland Garros), insa si Simona trebuie sa invete sa faca acelasi lucru daca vrea sa aiba vreodata sansa sa castige un slem. Daca nu reuseste sa bata nici jucatoarele astea, nu stiu ce tragere ar fi trebuit sa aiba sa fie considerata norocoasa, pana la urma a scapat de Nemessisurile ei Lucic Baroni, Cornet, Cepelova, Pennetta s-a retras din tenis. Ca probabil nu o va bate pe Serena asta e altceva. mai intai trebuie sa creada ca are sanse sa o bata, aici cred ca tine foarte mult de mental, de cat de mult crede in ea, automotivare, concentrare. Jocul ei e similar cu al lui Kerber. Kerber a obtinut insa maturitatea la 28 de ani

gizeh
gizeh  •  29 August 2016, 13:34

Pentru cei ce nu au eurosport (cablu) ,dar vor să urmărească us open ....calitate hd ... se pot abona cu doar 1 € la eurosportplayer ofertă valabilă până pe 11 sept., fără obligația de a prelungi abonamentul următoarea lună.... promoția e pe player-ul italian. ...nu și pe cel de uk.....cu un vpn it. se rezolvă.... după ce te-ai abonat,dacă vrei com. in engleză te poți transfera pe player-ul de uk. cu vpn-ul coresp pt a nu plăti și luna următoare când devine 6,99€ intri în 'my account' și dezactivezi abonamentul pt luna următoare! Vizionare plăcută!

smdb
smdb  •  28 August 2016, 19:00

Gata sa livreze ce!? Pizza?! Coresponenta?! A ajuns generatia feisbuc si la voi? Aaa, ca au englezii o expresie "to deliver"... asta nu inseamna ca se potriveste si la noi daca o bagati in google translate...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează