SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Andy Roddick a părăsit US Open certîndu-se cu arbitrii

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 septembrie 2010 00:00

A fost însă mai puţin agresiv decît Serena anul trecut.

Abia refăcut după ce a suferit de mononucleoză, cel mai valoros jucător american al ultimilor ani, Andy Roddick, a părăsit US Open-ul din turul 2. L-a învins Janko Tipsarevici, sîrbul evoluînd fenomenal. "A jucat riscant şi hotărît preţ de patru seturi. Mi-am tot spus: <Ştii, asta trebuie să aibă o dată de expirare>. Din păcate, n-a fost aşa. Poate la următorul bax", a descris Roddick situaţia, cu umoru-i caracteristic.

Ca şi Serena anul trecut, el a avut un mic incident cu un arbitru de linie, care a strigat greşeală de picior undeva, spre sfîrşitul setului al treilea. Andy l-a întrebat despre ce picior e vorba şi răspunsul a fost "dreptul", ceea ce i-a permis americanului să dezvolte o întreagă discuţie. "Niciodată în viaţa mea piciorul drept nu a luat-o înaintea stîngului la serviciu. Niciodată!", a spus Roddick. Reluările au arătat că infracţiunea fusese corect semnalată, doar că era vorba de piciorul stîng (foto). Spre deosebire de Serena, campionul din 2003 nu l-a ameninţat pe arbitru cu moartea, ci doar l-a ironizat. Aşa că nu a primit nici măcar un avertisment.

Au scos favoritele
Alexandra Dulgheru şi slovaca Magdalena Rybarikova au trecut în primul tur al tabloului de dublu de perechea cap de serie numărul 3, Nuria Llagostera Vives şi Maria Jose Martinez Sanchez (Spa). 6-4, 4-6, 7-6 (4) e scorul acestei victorii obţinute în faţa celor care au cîştigat anul trecut Turneul Campioanelor.

Răzbunare prin Hane
La dublu masculin, Victor Hănescu şi sud-africanul Kevin Anderson au reuşit să-i elimine din primul tur pe campionii de la Wimbledon, austriacul Jurgen Melzer şi germanul Philip Petzschner, 4-6, 6-3, 7-6 (1). Aceştia din urmă îi învinseseră în finala de la Londra pe Horia Tecău şi Robert Lindstedt. Hane, 1,98 m, şi Anderson, 2,03 m, reprezintă una dintre echipele de dublu cu cea mai ridicată medie de înălţime.

Sorana victorioasă
Făcînd dublu împreună cu cehoaica Lucie Safarova, Sorana Cîrstea s-a calificat în turul secund la US Open, după 6-7 (4), 6-0, 6-3 cu Kirsten Flipkens şi Jasmin Woehr (Bel/Ger). La dublu mixt, în schimb, Horia Tecău şi Vania King, favoriţi 8, au pierdut greu, 5-6, 6-4, 5-10, în faţa Kvetei Peschke şi a lui Aisam-Ul-Haq Qureshi (Ceh/Pak).

Dacă Dinamo retrogradează, Politic rămâne în Superliga! » Un club cu pretenții i-a făcut contractul + alte 3 transferuri pregătite

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu


Comentarii (4)
onlyone
onlyone  •  03 Septembrie 2010, 10:37
Postat de p56p pe 03 Septembrie 2010, 07:44

Interesant scor: 5-6, 6-4, 5-10

:))))) da, foarte tare scorul ala cu set castigat cu 6-5 si 10-5 ... astia de la GSP reinventeaza tennis-ul :)))

p56p
p56p  •  03 Septembrie 2010, 07:44

Interesant scor: 5-6, 6-4, 5-10

adig2000
adig2000  •  03 Septembrie 2010, 02:21

Le ai si cu psihologia acum? :))) Apasa si tu pe Caps Lock , vezi ca e in stanga tastaturii si la Roland Garros nu a jucat cu Monfils si a facut un mic circ cand pierdea meciul cu Gabashvili

Vezi toate comentariile (4)
Comentează