SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Aproape de Grupa Mondială » Ungur şi Copil au cîştigat lejer ieri şi au dus România la un pas de barajul pentru elita tenisului

Articol de - Publicat sambata, 07 martie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 07 martie 2015 01:17

România conduce Israelul cu 2-0 şi mai are nevoie doar de un punct pentru a merge în turul al doilea al Grupei I din zona Europa-Africa.
“Am jucat două meciuri şi avem 2-0, cum să nu fiu mulţumit?”, întreabă aproape retoric Andrei Pavel la finalul zilei de ieri la microfonul TVR. “Tricolorii” sînt în grafic, după ce Adrian Ungur şi Marius Copil au cîştigat primele două partide din întîlnirea cu Israelul, care se desfăşoară în Sala Transilvania din Sibiu.

Primul a intrat pe teren Adrian Ungur. La a 14 a confruntare în Cupa Davis, Adi a trecut de mai puţin experimentatul Bar Tzuf Botzer cu 7-5, 6-3, 6-0. “Toată lumea se aştepta ca eu să cîştig meciul acesta. Am jucat cu o presiune destul de mare şi de aceea mă bucur foarte mult că am reuşit  să aduc un punct României”, a spus jucătorul român.

În a doua confruntare a zilei, Marius Copil l-a învins pe numărul 1 al Israelului, Dudi Sela, cu 6-7 (3), 7-6 (3), 6-4, 6-2. “Ştiam că o să învingă, chiar dacă a pierdut primul set. Aşa e Marius, el vrea tot timpul să arate ce forţă are şi de aceea mai greşeşte. Dacă a servit acum cu două milioane la oră, imediat vrea să dea un serviciu cu două milioane şi mai mult”, a spus Andrei Pavel.

Azi, de la ora 15:00, are loc meciul de dublu, iar românii speră ca Tecău şi Mergea să aducă punctul cîştigător. Un punct care ar duce România la doar o întîlnire de barajul pentru Grupa Mondială.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  07 Martie 2015, 14:13
Postat de andyschleck pe 07 Martie 2015, 14:04

Klizan e fost castigator de Grand Slam , dar nu a confirmat prea mult , trece printr-un recul si cred ca putem sa castigam cu Slovacia

A castigat la juniori. Daca o luam asa, Mergea are in cariera de junior niste rezultate la simplu cum nu au prea multi tenismeni in circuit. Incluzandu-i pe cei din top 5. Pe de alta parte, insa, e peste ai nostri, asta e clar. Sela (sau David Salagean, dupa numele pe care il purtau parintii sai in Romania) a cazut mai mult si l-am prins intr-un moment prost al carierei.

andyschleck
andyschleck  •  07 Martie 2015, 14:04

Klizan e fost castigator de Grand Slam , dar nu a confirmat prea mult , trece printr-un recul si cred ca putem sa castigam cu Slovacia

adi_stelistul
adi_stelistul  •  07 Martie 2015, 09:28

Daca ne luam dupa clasamentul la zi al echipelor din Cupa Davis, in care Israel e pe locul 20, ar urma sa intalnim in turul urmator o echipa mai slaba. Personal cred insa ca meciul cu Slovacia (locul 24 in clasamentul Cupei la zi) va fi mult mai greu. Macar pentru faptul ca are 4 jucatori mai bine clasati decat oricare dintre ai nostri, cu Klizan varf de lance.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează